سال 20، شماره 80 - ( 9-1400 )                   سال 20 شماره 80 صفحات 116-102 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kapali J, Sharma K R. Estimation of phytochemicals, antioxidant, antidiabetic and brine shrimp lethality activities of some medicinal plants growing in Nepal. J. Med. Plants. 2021; 20 (80) :102-116
URL: http://jmp.ir/article-1-3207-fa.html
کاپالی جونو، شارما خاگا راج. ارزیابی ترکیبات فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی‎اکسیدانی، ضددیابتی و کشندگی میگوی آب‎شور برخی از گیاهان دارویی روییده در نپال. فصلنامه گياهان دارویی. 1400; 20 (80) :116-102

URL: http://jmp.ir/article-1-3207-fa.html


1- گروه مرکزی شیمی، دانشگاه تریبووان، کرتیپور کاتماندو، نپال
2- گروه مرکزی شیمی، دانشگاه تریبووان، کرتیپور کاتماندو، نپال ، ksharma@cdctu.edu.np
چکیده:   (906 مشاهده)
مقدمه: تولید شدید رادیکال‌های آزاد در بدن اوسان باعث آسیب مستقیم به مولکول‌های بیولوژیکی می‌شود که منجر به انواع مختلف بیماری‌ها می‌گردد. آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی یا مصنوعی مستقیماً یا از تولید رادیکال‌های آزاد در بدن اوسان جلوگیری می‌کنند و یا با محدودکردن انتشار و خنثی کردن آنها باعث محافظت از سیستم ایمنی می‌گردند. هدف: هدف از مطالعه بررسی کمی محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضددیابتی و آزمون سمیت عصاره متانولی قسمت‌های هوایی گیاهان دارویی استفاده شده در طب سنتی مانند  Ageratina adenophora، زربین و شاه‌پسند درختچه‌ای می‌باشد. روش بررسی: محتوای تام فنلی با روش فولین- سیوکالتیو و محتوای تام فلاونوئیدی با سنجش کلرید آلومینیوم اندازه‌گیری شد. فعالیت مهاری آلفا- آمیالز، برای ارزیابی فعالیت ضددیابتی عصاره گیاهان مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: از بین سه گونه مطالعه شده محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی شاه‌پسند درختچه‌ای به ترتیب با 10/20 ± 0/343 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم عصاره و 1/87 ± 0/160 میلی‌گرم کوئرستین در گرم عصاره از سایر گیاهان بیشتر بود. فعالیت روبش رادیکالی DPPH عصاره متاوولی شاه‌پسند درختچه‌ای با IC50 برابر با 106/18 ± 11/390 میکروگرم در میلی‌لیتر از دیگر گیاهان قوی‌تر بود. به علاوه، عصاره متاوولی Ageratina adenophora فعالیت مهار آلفا- آمیلازی بیشتری با IC50 برابر با 84/1 ± 007/0 میلی‌گرم در میلی‌لیتر از خود نشان داد. همچنین این گیاه در تست بررسی سمیت میگوی آبشور با LC50 برابر با 833/68 میکروگرم در میلی‌لیتر، سمیت از خود وشان داد. نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان می‌دهد که گیاهان دارویی که به‌طور سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، منابع غنی و قوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضددیابتی طبیعی هستند که ممکن است کاندیدای قوی داروهای طبیعی در فرآیند کشف دارو در آینده باشند.
متن کامل [PDF 760 kb]   (476 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1400/8/5 | پذیرش: 1400/9/9 | انتشار: 1400/9/10

فهرست منابع
1. Kinghorn AD, Pan L, Fletcher JN and Chai H. The relevance of higher plants in lead compound discovery programs. J. Nat. Prod. 2011; 74(6): 1539-55. [DOI:10.1021/np200391c]
2. Newman DJ and Cragg GM. Natural products as sources of new drugs over the 30 years from 1981 to 2010. J. Nat. Prod. 2012; 75(3): 311-35. [DOI:10.1021/np200906s]
3. Ekor M. The growing use of herbal medicines: issues relating to adverse reactions and challenges in monitoring safety. Front. Pharmacol. 2014; 4: 177. [DOI:10.3389/fphar.2013.00177]
4. Lotito SB and Frei B. Consumption of flavonoid-rich foods and increased plasma antioxidant capacity in humans: cause, consequence, or epiphenomenon?. Free. Radic. Biol. Med. 2006; 41(12): 1727-46. [DOI:10.1016/j.freeradbiomed.2006.04.033]
5. Scalbert A, Manach C, Morand C, Remesy C and Jimenez L. Dietary polyphenols and the prevention of diseases. Crit. Rev. Food. Sci. Nutr. 2005; 45(4): 287-306. [DOI:10.1080/1040869059096]
6. Zhong RZ and Zhou DW. Oxidative stress and role of natural plant derived antioxidants in animal reproduction. J. Integr. Agric. 2013; 12(10): 1826-38. [DOI:10.1016/S2095-3119(13)60412-8]
7. Li JW and Vederas JC. Drug discovery and natural products: end of an era or an endless frontier? Science. 2009; 325(5937): 161-5. [DOI:10.1126/science.1168243]
8. Halliwell B. Biochemistry of oxidative stress. Biochem. Soc. Trans. 2007; 35(5): 1147-50. [DOI:10.1042/BST0351147]
9. Yamagishi SI and Matsui T. Nitric oxide, a janus-faced therapeutic target for diabetic microangiopathy-Friend or foe? Pharmacol. Res. 2011; 64(3): 187-94. [DOI:10.1016/j.phrs.2011.05.009]
10. Kaur K. Exploring the nootropic effect of Juniperus recurva extract: Possible involvement of acetylcholinesterase inhibition. Int. J. Green Pharm. (IJGP). 2019; 13(3).
11. Rahman K. Studies on free radicals, antioxidants, and co-factors. Clin. Interv. Aging. 2007; 2(2): 219.
12. Giles GI and Jacob C. Reactive sulfur species: an emerging concept in oxidative stress. Biol. Chem. 2002; 383(3-4): 375-388. [DOI:10.1515/BC.2002.042]
13. Sharma OP, Dawra RK, Kurade NP and Sharma PD. A review of the toxicosis and biological properties of the genus Eupatorium. Nat. Toxins. 1998; 6(1): 1-4. https://doi.org/10.1002/(SICI)1522-7189(199802)6:1<1::AID-NT3>3.0.CO;2-E [DOI:10.1002/(SICI)1522-7189(199802)6:13.0.CO;2-E]
14. Malla B and Chhetri RB. Indigenous knowledge on ethnobotanical plants of Kavrepalanchowk district. Kathmandu University Journal of Science, Engineering and Technology. 2009; 5(2): 96-109.
15. Chaudhary HJ, Shahid W, Bano A, Ullah F, Munis F, Fahad S and Ahmad I. In vitro analysis of Cupressus sempervirens L. plant extracts antibaterial activity. J. Med. Plant Res. 2012; 6(2): 273-6. [DOI:10.5897/JMPR11.1246]
16. Rawat P, Khan MF, Kumar M, Tamarkar AK, Srivastava AK, Arya KR and Maurya R. Constituents from fruits of Cupressus sempervirens. Fitoterapia. 2010; 81(3): 162-6. [DOI:10.1016/j.fitote.2009.08.014]
17. Mahmood Z, Ahmed I, Saeed MU and Sheikh MA. Investigation of physico-chemical composition and antimicrobial activity of essential oil extracted from lignin-containing Cupressus sempervirens. Bio. Resources. 2013; 8(2): 1625-33. [DOI:10.15376/biores.8.2.1625-1633]
18. Priyanka N and Joshi PK. A review of Lantana camara studies in India. Int. J. Sci. Res. 2013; 3(10): 1-1.
19. Remya M, Vashum N and Sivasankar S. Bioactivity studies on Lantana camara Linn. Int. J. Pharm. Bio. Sci. 2013; 4(1): 81-90.
20. Liu PY, Liu D, Li WH, Zhao T, Sauriol F, Gu YC, Shi QW and Zhang ML. Chemical constituents of plants from the genus Eupatorium (1904-2014). Chem. Biodivers. 2015; 12(10): 1481-515. [DOI:10.1002/cbdv.201400227]
21. Hassanzadeh Khayyat M, Emami SA, Rahimizadeh M, Fazly-Bazzaz BS and Assili J. Chemical constituents of Cupressus sempervirens L. cv. Cereiformis Rehd. essential oils. Iran. J. Pharm. Sci. 2005; 1(1): 39-42.
22. Selim SA, Adam ME, Hassan SM and Albalawi AR. Chemical composition, antimicrobial and antibiofilm activity of the essential oil and methanol extract of the Mediterranean cypress (Cupressus sempervirens L.). BMC Complement. Altern. Med. 2014; 14(1): 1-8. [DOI:10.1186/1472-6882-14-179]
23. Pradhan RR, Hati DK and Samal S. Pharmacognostical, phytochemical and antimicrobial studies on the leaves of Lantana camara Linn. Der. Pharm. Lett. 2012; 4(6): 1648-56.
24. . Lallianrawna S, Muthukumaran R, Ralte V, Gurusubramanian G and Kumar NS. Determination of total phenolic content, total flavonoid content and total antioxidant capacity of Ageratina adenophora (Spreng.) King & H. Rob. Sci. Vis. 2013; 13(4): 149-56.
25. Tiwari P, Kumar B, Kaur MG and Kaur H. Phytochemical screening and extraction: a review. Int. Pharm. Sci. 2011; 1(1); 98-106.
26. Ainsworth EA and Gillespie KM. Estimation of total phenolic content and other oxidation substrates in plant tissues using Folin-Ciocalteu reagent. Nat. Protoc. 2007; 2(4): 875-7. [DOI:10.1038/nprot.2007.102]
27. Lu X, Ross CF, Powers JR, Aston DE and Rasco BA. Determination of total phenolic content and antioxidant activity of garlic (Allium sativum) and elephant garlic (Allium ampeloprasum) by attenuated total reflectance-Fourier transformed infrared spectroscopy. J. Agric. Food Chem. 2011; 59(10): 5215-21. [DOI:10.1021/jf201254f]
28. Chang CC, Yang MH, Wen HM and Chern JC. Estimation of total flavonoid content in propolis by two complementary colorimetric methods. J. Food Drug Anal. 2002; 10(3). [DOI:10.38212/2224-6614.2748]
29. Demirkiran O, Sabudak T, Ozturk M and Topcu G. Antioxidant and tyrosinase inhibitory activities of flavonoids from Trifolium nigrescens Subsp. petrisavi. J. Agric. Food Chem. 2013; 61(51): 12598-603. [DOI:10.1021/jf403669k]
30. Xiao Z, Storms R and Tsang A. A quantitative starch? Iodine method for measuring alpha-amylase and glucoamylase activities. Anal. Biochem. 2006; 351(1): 146-8. [DOI:10.1016/j.ab.2006.01.036]
31. Meyer BN, Ferrigni NR, Putnam JE, Jacobsen LB, Nichols DJ and McLaughlin JL. Brine shrimp: a convenient general bioassay for active plant constituents. Planta Med. 1982; 45(05): 31-4. [DOI:10.1055/s-2007-971236]
32. Muhammad A and Sirat HM. Antimicrobial, antityrosinase and brine shrimp lethality test of Bauhinia rufescens Lam (Fabaceae). J. Coast. Life Med. 2013; 1(2): 135-40.
33. Swamy MK, Sinniah UR and Akhtar M. In vitro pharmacological activities and GC-MS analysis of different solvent extracts of Lantana camara leaves collected from tropical region of Malaysia. Evid.-Based Complementary Altern. Med. 2015; 2015. [DOI:10.1155/2015/506413]
34. Tripathi Y and Saini NI. Total phenolic, total flavonoid content and antioxidant efficacy of leaves of Eupatorium adenophorum. Int. J. Pharma. Bio. Sci. 2019; 10(2): 157-66. [DOI:10.22376/ijpbs.2019.10.2.p157-166]
35. Tumen I, Senol FS and Orhan IE. Evaluation of possible in vitro neurobiological effects of two varieties of Cupressus sempervirens (Mediterranean cypress) through their antioxidant and enzyme inhibition actions. Turk. J. Biochem. 2012; 37(1). [DOI:10.5505/tjb.2012.92400]
36. Phuyal N, Jha PK, Raturi PP and Rajbhandary S. Total phenolic, flavonoid contents, and antioxidant activities of fruit, seed, and bark extracts of Zanthoxylum armatum DC. Sci. World J. 2020; 2020. [DOI:10.1155/2020/8780704]
37. Doshi P, Adsule P and Banerjee K. Phenolic composition and antioxidant activity in grapevine parts and berries (Vitis vinifera L.) cv. Kishmish Chornyi (Sharad Seedless) during maturation. Int. J. Food Sci. Tech. 2006; 41: 1-9. [DOI:10.1111/j.1365-2621.2006.01214.x]
38. Parr AJ and Bolwell GP. Phenols in the plant and in man. The potential for possible nutritional enhancement of the diet by modifying the phenols content or profile. J. Sci. Food Agric. 2000; 80(7): 985-1012. https://doi.org/10.1002/(SICI)1097-0010(20000515)80:7<985::AID-JSFA572>3.0.CO;2-7 [DOI:10.1002/(SICI)1097-0010(20000515)80:73.0.CO;2-7]
39. Ralte V and Sameul L. In vitro antioxidant activity of Ageratina adenophora (King & Rob) and Ipomoea cairica (L) Sweet. Sci. Vis. 2014; 14(3): 128-32.
40. Ahluwalia V, Sisodia R, Walia S, Sati OP, Kumar J and Kundu A. Chemical analysis of essential oils of Eupatorium adenophorum and their antimicrobial, antioxidant and phytotoxic properties. J. Pest Sci. 2014; 87(2): 341-9. [DOI:10.1007/s10340-013-0542-6]
41. Shahid W, Durrani R, Iram S, Durrani M and Khan FA. Antibacterial activity in vitro of medicinal plants. Sky Journal of Microbiology Res 2013; 1(2): 5-21.
42. Boussoussa H, Khacheba I, Berramdane T, Maamri A, Bendahgane H and Yousfi M. In vitro antidiabetic effect of saponins and phenolic extracts from fruits and seeds of Algerian cypress tree: Cupressus sempervirens L. Curr. Enzyme Inhib. 2018; 14(2): 92-6. [DOI:10.2174/1573408014666180115153812]
43. Asgary S, Naderi GA, Shams Ardekani MR, Sahebkar A, Airin A, Aslani S, Kasher T and Emami SA. Chemical analysis and biological activities of Cupressus sempervirens var. horizontalis essential oils. Pharm. Biol. 2013; 51(2): 137-44. [DOI:10.3109/13880209.2012.715168]
44. Ayub A, Tauseef S and Ali ST. Antioxidant activity of the medicinal plant Lantana camara L. FUUAST Journal of Biology. 2017; 7(2): 227-30.
45. Swamy MK and Sinniah UR. Phytochemical profile and in vitro alpha-amylase inhibitory potential of different solvent extracts of Lantana camara. Bangladesh J. Pharmacol. 2015; 10(4): 962-3. [DOI:10.3329/bjp.v10i4.25371]
46. Kwon YI, Apostolidis E and Shetty K. Evaluation of pepper (Capsicum annuum) for management of diabetes and hypertension. J. Food Biochem. 2007; 31(3): 370-85. [DOI:10.1111/j.1745-4514.2007.00120.x]
47. Ren L, Cao X, Geng P, Bai F and Bai G. Study of the inhibition of two human maltase-glucoamylases catalytic domains by different α-glucosidase inhibitors. Carbohydr. Res. 2011; 346(17): 2688-92. [DOI:10.1016/j.carres.2011.09.012]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb