سال 10، شماره 39 و S7 - ( supplement 7 1390 )                   سال 10 شماره 39 و S7 صفحات 24-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asghari Marjanlo A, Mostofi Y, Heydari M, Javan Nik Khah M, Shoeibi S. Antifungal Effects of Four Plant Essential Oils on Botrytis cinerea in Laboratory Conditions. J. Med. Plants 2011; 10 (39) :14-24
URL: http://jmp.ir/article-1-2902-fa.html
اصغری مرجانلو ابوالفضل، مستوفی یونس، حیدری مرضیه، جوان نیک‌خواه محمد، شعیبی شهرام. اثرات قارچ‌کشی چهار اسانس گیاهی روی قارچ Botrytis cinerea در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (39) :14-24

URL: http://jmp.ir/article-1-2902-fa.html


1- کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاه‌پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران
2- دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاه‌پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران ، ymostofi@ut.ac.ir
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد کرج، کرج
4- دانشیار، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده علوم باغبانی و گیاه‌پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران
5- عضو هیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت غذا و دارو، تهران
چکیده:   (1727 مشاهده)
مقدمه: اسانس‌های گیاهی که مخلوطی از ترکیبات بسیار پیچیده هستند، خواص بیولوژیکی متنوعی دارند.
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اسانس‌های ریحان، مریم گلی و زیره سبز در غلظت‌های 250، 500، 750 و 1000 و اسانس آویشن در غلظت‌های30، 60، 120 و250 میکرو‌لیتر در جلوگیری از رشد قارچ بوترتیس سینرا در شرایط درون شیشه‌ای انجام گرفت.
روش بررسی: این آزمایش با دو روش ترکیب اسانس‌ها با محیط کشت (SM) و استفاده از روش دیسک کاغذی (PDM)‌ مورد انجام شد.
نتایج: نتایج نشان می‌دهد که اثر بازدارندگی اسانس‌ها به نوع و غلظت اسانس و روش تیمار بستگی دارد. روش PDM در جلوگیری از رشد قارچ موثرتر از روش SM می‌باشد. اسانس‌های زیره سبز، ریحان و مریم ‌گلی وقتی با روش PDM به کار رفتند، در همه غلظت‌ها به طور کامل از رشد قارچ جلوگیری کردند. در روش SM، اثر بازدارندگی اسانس‌ها به غلظت به کار رفته بستگی داشته به طوری که اسانس زیره سبز و آویشن در غلظت 250 میکرو‌لیتر بر لیتر از رشد قارچ جلوگیری نمودند. در حالی که اسانس ریحان و مریم‌ گلی در این غلظت از رشد قارچ B. cinerea را جلوگیری نکردند. نتایج حاصل از بررسی حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی نشان داد که اسانس‌های استفاده شده در این آزمایش در غلظت‌های به کار رفته در هر دو روش قارچ ایستا هستند و تنها اسانس زیره سبز در غلظت 1000 میکرو‌لیتر بر لیتر در روش PDM توانست قارچ مزبور را از بین ببرد.
نتیجه‌گیری: اسانس‌ها ترکیبات طبیعی هستند که در مقایسه با سموم سنتتیک اثرات جانبی کمتری دارند و با انجام تحقیقات زیاد می توان به فرمولاسیونی دست یافت که این ترکیبات طبیعی به خصوص در نگهداری محصولات باغبانی جایگزین سموم سنتتیک گردد.
متن کامل [PDF 544 kb]   (1252 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1388/4/21 | پذیرش: 1388/5/4 | انتشار: 1390/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb