Naghdi Badi H, Qavami N, Mehrafarin A, Qaderi A. A Review on Garden Asparagus (
Asparagus officinalis L.) as a Medicinal and Multipurpose Plant. J. Med. Plants 2011; 10 (39) :1-13
URL:
http://jmp.ir/article-1-2901-fa.html
نقدیبادی حسنعلی، قوامی نسرین، مهرآفرین علی، قادری اردشیر. مروری بر مارچوبه (
Asparagus officinalis L.)به عنوان یک گیاه دارویی چندمنظوره. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (39) :1-13
URL: http://jmp.ir/article-1-2901-fa.html
1- دانشیار پژوهش، گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران
2- دانشجوی دکتریتخصصی باغبانی، گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران
3- عضو هیأت علمی، گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران ، A.Mehrafarin@gmail.com
4- عضو هیأت علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران
چکیده: (3897 مشاهده)
مارچوبه باغی با نام علمی Asparagus officinalis L. یک گیاه چندساله از خانواده Asparagaceae است که بومی آسیا، شمال آفریقا و اروپا میباشد. این گونه مهمترین جنس مارچوبه از نظر اقتصادی است که ارزش غذایی، دارویی و صنعتی بسیار بالایی دارد. مارچوبه غنی از ترکیبات مفید مثل فلاونوییدها، ساپونینها و گلوتاتیون است که خواص آنتیاکسیدانی بسیار قویای دارند. بررسیها نشان میدهد که مارچوبه از لحاظ کیفیت و کمیت آنتیاکسیدانها مقام اول در بین 23 سبزی پرمصرف به عنوان یک غذا - دارو را داراست. این گیاه هم به صورت تازه و یا خشک در انواع غذاها و هم به عنوان یک داروی گیاهی مفید در طب آسیایی (داروی مقوی، ضدسرطان و ضدسرفه در چین) و اروپایی (برای درمان بیماریهای التهابی دستگاه ادراری) مطرح است. در این تحقیق مهمترین ترکیبات شیمیایی گزارش شده در مارچوبه و اثرات درمانی آنها مورد بررسی قرار گرفته است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
گياهان دارویی دریافت: 1389/12/21 | پذیرش: 1390/3/17 | انتشار: 1390/10/10