سال 20، شماره 77 - ( English 1399 )                   سال 20 شماره 77 صفحات 36-26 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Momeni N, Asadi-Gharneh H A. Fatty acids composition of seed oils obtained from eight Iranian pomegranate cultivars. J. Med. Plants 2021; 20 (77) :26-36
URL: http://jmp.ir/article-1-2788-fa.html
مومنی نفیسه، اسدی قارنه حسینعلی. بررسی ترکیب اسیدهای چرب روغن بذر هشت رقم انار ایرانی. فصلنامه گياهان دارویی. 1399; 20 (77) :26-36

URL: http://jmp.ir/article-1-2788-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
2- گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) ، h.asadi@khuisf.ac.ir
چکیده:   (2704 مشاهده)
مقدمه: انار یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های خوراکی و متعلق به خانواده انار است که قسمت‌های مختلف آن به‌عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بذرهای انار منبع چربی، قندها، پروتئین و عناصر مهم معدنی است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی ترکیب اسیدهای چرب هشت رقم انار ایرانی انجام شد. روش بررسی: میوه‌های رسیده هشت رقم انار ایرانی از یک باغ میوه تجاری برداشت شدند. بذرها به‌وسیله آون خشک شدند و استخراج روغن به‌وسیله دستگاه سوکسله و با استفاده از حلال پترولیوم اتر انجام شد. در نهایت، شناسایی اسیدهای چرب در روغن بذر انار به‌وسیله دستگاه گاز کروماتوگرافی انجام شد. نتایج: تنوع قابل ملاحظه‌ای از نظر ترکیب اسیدهای چرب و میزان روغن در ارقام انار مشاهده شد. محتوای روغن در ارقام انار ایرانی از 10/81 تا 15/03 گرم در صد گرم وزن خشک بذر متفاوت بود. اسیدهای پالمیتیک، استئاریک، اولئیک، لینولئیک و لینولنیک مهم‌ترین اسیدهای چرب در بذر ارقام مورد مطالعه بودند. اسید لینولنیک مهم‌ترین اسید چرب شناسایی شده بود که دامنه آن از 71/35 درصد در رقم پوست قرمز تا 74/58 درصد برای رقم گر متفاوت بود. در بین اسیدهای چرب اشباع، اسید پالمیتیک با میانگین 0/414 گرم در صد گرم ماده خشک و در میان اسیدهای چرب غیراشباع اسید لینولنیک با میانگین 7/3 گرم در صد گرم ماده خشک، اسیدهای چرب غالب در بذر ارقام انار مورد مطالعه بودند. همچنین نتایج نشان داد که رقم سورهی دارای بیشترین میزان روغن (15/03 درصد)، اسید اولئیک (8/92 درصد) و اسید ایکوزنوئیک (1/12 درصد) در بین ارقام بود. در روغن بذر ارقام مورد مطالعه 7/84 درصد اسیدهای چرب اشباع و 91/08 درصد اسیدهای چرب غیراشباع بودند. همچنین نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اشباع بین 9/83 تا 11/54 بود. نتیجه‌گیری: روغن بذر در هشت رقم انار ایرانی در این مطالعه دارای مقادیر بالایی اسیدهای چرب غیراشباع به‌ویژه اسید لینولنیک بود که می‌تواند در بهبود سلامتی انسان نقش داشته باشد.
متن کامل [PDF 739 kb]   (1159 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1398/10/23 | پذیرش: 1399/8/19 | انتشار: 1399/12/11

فهرست منابع
1. Parashar A, Sinha N and Singh P. Lipid contents and fatty acids composition of seed oil from twenty-five pomegranates varieties grown in India. Adv. J. Food Sci. Technol. 2010; 10; 2(1): 12-15.
2. Khadivi A, Mirheidari F, Moradi Y and Paryan S. Morphological variability of wild pomegranate (Punica granatum L.) accessions from natural habitats in the Northern parts of Iran. Sci. Hortic. 2020; 264: 109-165. [DOI:10.1016/j.scienta.2019.109165]
3. Derakhshan Z, Ferrante M, Tadi M, Ansari F, Heydari A, Hosseini MS, Conti GO and Sadrabad EK. Antioxidant activity and total phenolic content of ethanolic extract of pomegranate peels, juice and seeds. Food Chem. Toxicol. 2018; 1; 114: 108-111. [DOI:10.1016/j.fct.2018.02.023]
4. Asadi-Gharneh HA, Mohammadzamani M and Karimi S. Evaluation of physico-chemical properties and bioactive compounds of some Iranian pomegranate cultivars. Int. J. Fruit. Sci. 2017; 3; 17(2): 175-187. [DOI:10.1080/15538362.2016.1275923]
5. Ozgen M, Durgaç C, Serçe S and Kaya C. Chemical and antioxidant properties of pomegranate cultivars grown in the Mediterranean region of Turkey. Food Chem. 2008; 1; 111(3): 703-706. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.04.043]
6. Goula AM and Adamopoulos KG. A method for pomegranate seed application in food industries: seed oil encapsulation. Food Bioprod. Process. 2012; 1; 90(4): 639-652. [DOI:10.1016/j.fbp.2012.06.001]
7. Eikani MH, Golmohammad F and Homami SS. Extraction of pomegranate (Punica granatum L.) seed oil using superheated hexane. Food Bioprod. Process. 2012; 1; 90(1): 32-36. [DOI:10.1016/j.fbp.2011.01.002]
8. Parashar A, Gupta SK and Kumar A. Anthocyanin concentration of KANDARI Pomegranate fruits during different cold storage conditions. ACI, XXXIV C. 2008; 3: 529-536.
9. Goula AM, Papatheodorou A, Karasavva S and Kaderides K. Ultrasound-assisted aqueous enzymatic extraction of oil from pomegranate seeds. Waste Biomass Valori. 2018; 1; 9(1): 1-10. [DOI:10.1007/s12649-016-9740-9]
10. El‐Nemr SE, Ismail IA and Ragab M. Chemical composition of juice and seeds of pomegranate fruit. Food Nahrung. 1990; 34(7): 601-606. [DOI:10.1002/food.19900340706]
11. Yoshime LT, Melo IL, Sattler GA, Torres RP and Mancini-Filho G. Bioactive compounds and the antioxidant capacities of seed oils from pomegranate (Punica granatum L.) and bitter gourd (Momordica charantia L.). Food Sci. Technol. Campinas 39(Suppl. 2) 2019: 571-580. [DOI:10.1590/fst.23218]
12. Hernandez F, Melgarejo P, Olias JM and Artes F. Fatty acid composition and total lipid content of seed oil from three commercial pomegranate cultivars. Production, Processing and Marketing of Pomegranate in the Mediterranean Region: Adv. Sci. Tech. 2000; 205-209.
13. Fernandes L, Pereira JA, Lopéz-Cortés I, Salazar DM, Ramalhosa E and Casal S. Lipid composition of seed oils of different pomegranate (Punica granatum L.) cultivars from Spain. Int. J. Food Stud. 2015; 18; 4(1): 13-22. [DOI:10.7455/ijfs.v4i1.266]
14. Melgarejo P, Salazar DM, Amoros A and Artes F. Total lipids content and fatty acid composition of seed oils from six pomegranate cultivars. J. Sci. Food Agric. 1995; 69(2): 253-256. [DOI:10.1002/jsfa.2740690216]
15. Wijendran V and Hayes KC. Dietary n-6 and n-3 fatty acid balance and cardiovascular health. Annu. Rev. Nutr. 2004; 14; 24: 597-615. [DOI:10.1146/annurev.nutr.24.012003.132106]
16. Fleming JA, and Kris-Etherton PM. The evidence for α-linolenic acid and cardiovascular disease benefits: Comparisons with eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid. Adv. Nutr. 2014; 5(6): 863S-76S. [DOI:10.3945/an.114.005850]
17. Melgarejo P and Artes F. Total lipid content and fatty acid composition of oilseed from lesser known sweet pomegranate clones. J. Sci. Food Agric. 2000; 80(10): 1452-1454. https://doi.org/10.1002/1097-0010(200008)80:10<1452::AID-JSFA665>3.0.CO;2-L [DOI:10.1002/1097-0010(200008)80:103.0.CO;2-L]
18. Habibnia M, Ghavamie M, Ansaripour M and Vosough S. Chemical evaluation of oils extracted from five different varieties of Iranian pomegranate seeds. JFBT. 2012; 2: 35-40.
19. Kýralan M, Gölükcü M and Tokgöz H. Oil and conjugated linolenic acid contents of seeds from important pomegranate cultivars (Punica granatum L.) grown in Turkey. J. Am. Oil Chem. Soc. 2009; 86 (10): 985-990. [DOI:10.1007/s11746-009-1436-x]
20. Gasmi J and Sanderson JT. Growth inhibitory, antiandrogenic, and pro-apoptotic effects of punicic acid in LNCaP human prostate cancer cells. J. Agric. Food Chem. 2010; 10; 58(23): 12149-12156. [DOI:10.1021/jf103306k]
21. Boussetta T, Raad H, Lettéron P, Gougerot-Pocidalo MA, Marie JC, Driss F and El-Benna J. Punicic acid a conjugated linolenic acid inhibits TNFα-induced neutrophil hyperactivation and protects from experimental colon inflammation in rats. PloS one. 2009; 31; 4(7): e6458. [DOI:10.1371/journal.pone.0006458]
22. Sassano G, Sanderson P, Franx J, Groot P, van Straalen J and Bassaganya‐Riera J. Analysis of pomegranate seed oil for the presence of jacaric acid. J. Sci. Food Agric. 2009; 89(6): 1046-1052. [DOI:10.1002/jsfa.3552]
23. AACC. Method 46-11, Approved Methods of the AACC. American Association of Cereal Chemists, Inc., 1987, USA.
24. Animal IS, Fats V. Oils-Preparation of Methyl Esters of Fatty Acids (method ISO 5509). Geneva: International Organization for Standardization. 1978.
25. Metcolf LC, Schmitz AA and Pelka JR. Rapid preparation of methyl esters from lipid for gas chromatography analysis. Analytical Chem. 1966; 38: 514-515. [DOI:10.1021/ac60235a044]
26. Mekni, M., Flamini, G. Garrab, G. Hmida, R. Cheraief, I. Mastouri, M and Hammami, M. Aroma volatile components, fatty acids and antibacterial activity of four Tunisian Punica granatum L. flower cultivars. Ind. Crop. Prod. 2013; 48: 111-117. [DOI:10.1016/j.indcrop.2013.04.005]
27. Dadashi S, Mousazadeh M, Emam-Djomeh Z and Mousavi SM. Pomegranate (Punica granatum L.) seed: A comparative study on biochemical composition and oil physicochemical characteristics. Int. J. Adv. Biol. Biomed. Res. 2013; 1(4): 351-363.
28. Soetjipto H, Pradipta M and Timotius KH. Fatty acids composition of red and purple pomegranate (Punica granatum L.) seed oil. IJCC. 2010; 30; 1(2): 74-77. [DOI:10.14499/indonesianjcanchemoprev1iss2pp74-77]
29. Fadavi A, Barzegar M, and Azizi M. Determination of fatty acid and total lipid content in oilseed of 25 pomegranate varieties grown in Iran. J. Food Compos. Anal. 2006; 19, 676-680. [DOI:10.1016/j.jfca.2004.09.002]
30. Horrocks LA and Yeo YK. Health benefits of docosahexaenoic acid (DHA). Pharmacological Res. 1999; 40(3): 211-225. [DOI:10.1006/phrs.1999.0495]
31. Foran JA, Good DH, Carpenter DO, Hamilton MC and Knuyh BA. Quantitative analysis of the benefits and risks of consuming farmed and wild salmon. Nutrition 2005; 135: 2639-2643. [DOI:10.1093/jn/135.11.2639]
32. Park S and Johnson MA. Awareness of fish advisories and mercury exposure in women of childbearing age. Nutrition J. 2006; 64: 250-256. [DOI:10.1111/j.1753-4887.2006.tb00207.x]
33. Jing P, Ye T, Shi H, Sheng Y, Slavin M and Gao B. Antioxidant properties and phytochemical composition of China-grown pomegranate seeds. Food Chem. 2012; 132: 1457-1464. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.12.002]
34. HMSO UK. Nutritional aspects of cardiovascular disease. Rep Health Soc. Subj. (Lond). 1994: 46: 1-186.
35. Kandylis P and Kokkinomagoulos E. Food applications and potential health benefits of pomegranate and its derivatives. Foods. 2020; 9(2): 122. [DOI:10.3390/foods9020122]
36. Guerrero-Solano JA, Jaramillo-Morales OA and Velázquez-González C. Pomegranate as a potential alternative of pain management: A review. Plants (Basel). 2020; 9(4): 419. [DOI:10.3390/plants9040419]
37. Raffaele M, Licari M and Amin S. Cold press pomegranate seed oil attenuates dietary-p obesity induced hepatic steatosis and fibrosis through antioxidant and mitochondrial pathways in obese mice. Int. J. Mol. Sci. 2020; 21(15): 5469. [DOI:10.3390/ijms21155469]
38. Minisy FM, Shawki HH and El Omri A. Pomegranate seeds extract possesses a protective effect against tramadol-induced Testicular toxicity in experimental rats. Biomed Res Int. 2020; 2020:2732958. [DOI:10.1155/2020/2732958]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb