سال 19، شماره 75 - ( 6-1399 )                   سال 19 شماره 75 صفحات 326-312 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodadoust S, Ahmadvandi F, Zeraatpisheh F. Optimization of phenol and flavonoid extraction compound of Adiantum capillus-veneris L. using ultrasound assisted extraction. J. Med. Plants 2020; 19 (75) :312-326
URL: http://jmp.ir/article-1-2770-fa.html
خدادوست سعید، احمدوندی فاطمه، زراعت پیشه فاطمه. بهینه‎سازی استخراج ترکیبات فنل و فلاونوئید از گیاه پرسیاوشان به کمک امواج فراصوت. فصلنامه گياهان دارویی. 1399; 19 (75) :312-326

URL: http://jmp.ir/article-1-2770-fa.html


1- گروه شیمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص)بهبهان، بهبهان، ایران ، saeid.kh64@gmail.com
2- گروه شیمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص)بهبهان، بهبهان، ایران
چکیده:   (3230 مشاهده)
مقدمه: آنتی‌اکسیدان‌ها مولکول‌هایی هستند که می‌توانند رادیکال‌های آزاد واکنش‌گر را مهار کنند و از اکسیداسیون مولکول‌های دیگر جلوگیری نمایند. باتوجه به اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدان‌ها‌ی سنتزی استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی در سال‌ها‌ی اخیر اهمیت یافته است. متابولیسم ثانویه گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی هستند که از مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به شمار می‌آیند. هدف: در این پژوهش آزمایشگاهی بهینه‌ سازی فرایند استخراج ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی از گیاه پرسیاوشان(Adiantum capillus–veneris L.) به کمک امواج فراصوت از طریق آزمون سطوح پاسخ انجام شد. روش بررسی: در بهینه‌سازی فرایند استخراج از طرح مرکب مرکزی با چهار متغیر مستقل شامل مقدار پودر گیاه )g 9/0‌-‌1/0) و مقدار حلال (ml 17-‌5)، دما (Cº60 -20) و زمان (‌min 25- 5) در5 سطح شامل 26 آزمون با 2 تکرار در نقطه مرکزی استفاده شد. اندازه‌گیری محتوای کل فنل و فلاونوئید به ترتیب با استفاده از روش فولین- سیوکالتو و کلرید آلومینیم انجام شد. نتایج: در شرایط بیهنه، مقادیر متغیر‌ها به صورت مقدار گیاه پودر شده (g 7/۰)، حجم حلال (ml ۱۶)، مدت زمان امواج فراصوت (min ۲۰) دقیقه ودمای حمام امواج فراصوت (ºC۴۰) تنظیم شد. نتیجه گیری: نتایج نشان می‌دهد که مدل ریاضی درجه دوم با دقت بالایی به منظور پیش بینی مقادیر بهینه پارامترها‌ی مورد مطالعه عمل کرده است. تحت این شرایط میزان بازده استخراج برای ترکیبات فنل کل و فلاونوئید به ترتیب mg/g 46/9 و mg/g 22/5 به دست آمد.
متن کامل [PDF 959 kb]   (1735 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1398/9/26 | پذیرش: 1399/5/31 | انتشار: 1399/6/16

فهرست منابع
1. Kunle OF, Eghareba HO and Ahmadu PO. Standardization of herbal medicines-a review. Int J Biodivers Conserv. 2012; 4(3): 101-112. [DOI:10.5897/IJBC11.163]
2. Jabernia H, Piri KH and Nazai J. Phytochemical composition and in vitro antimicrobial and antioxidant activities of some medicinal plants. Food Chem. 2013; 136: 237-244. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.07.084]
3. Fernando W, Rupasinghe HPV and Hoskin DW. Dietary phytochemicals with anti-oxidant and pro-oxidant activities: A double-edged sword in relation to adjuvant chemotherapy and radiotherapy? Cancer Lett. 2019; 452: 168-177. [DOI:10.1016/j.canlet.2019.03.022]
4. Dira AI, Alsaadi DHM, Wada, Mohamed MA, Watanabe and Devkota HP. Effects of extraction solvents on total phenolic and flavonoid contents and biological activities of extracts from Sudanese medicinal plants. S. Afr. J. Bot. 2019; 120: 261-267. [DOI:10.1016/j.sajb.2018.07.003]
5. Sen S, De B, Naykant D and Chakraborty R. Total phenolic, total flavonoid content and antioxidant capcity of leave of meyna spinose Roxb. J. Nat. Med. 2013; 11(2): 0144-0157. [DOI:10.1016/S1875-5364(13)60042-4]
6. Elkins AC, Deseo MA, Rochfort S, Ezernieks V and Spangenberg G. Development of a validated method for the qualitative and quantitative analysis of cannabinoids in plant biomass and medicinal cannabis resin extracts obtained by super-critical fluid extraction. J. Chromatogr. B. 2019; 1109: 76-83. [DOI:10.1016/j.jchromb.2019.01.027]
7. Fourie E, Aleixandre-Tudo JL, Mihnea M and Toit W. Partial least squares calibrations and batch statistical process control to monitor phenolic extraction in red wine fermentations under different maceration conditions. Food Control, 2020; 115: 107303. [DOI:10.1016/j.foodcont.2020.107303]
8. Wang L and Waler CL. Recent advancesin extraction of nutraceuticals from plants. Trends Food Sci. Technol., 2006; 17: 300-312. [DOI:10.1016/j.tifs.2005.12.004]
9. Liu G, Zhuang L, Song D and Lu C. Isolation, purification, and identification of the main phenolic compounds from leaves of celery (Apium graveolens L. var. dulce Mill./Pers.). J. Sep. Sci. 2017; 40(2): 472-479. [DOI:10.1002/jssc.201600995]
10. Izadian P and Hemmateenejad B. Multi-response optimization of factors affecting ultrasonic assisted extraction from Iranian basil using central composite design, Food Chem. 2016; 190: 864-870. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.06.036]
11. Nasirizadeh N, Dehghanizadeh H, Yazdanshenas E and Rohanimoghadam M. optimization of wool dyeinu with rutin as natural by central composite desig method. Ind. Crops Prod. 2012; 40: 367-366. [DOI:10.1016/j.indcrop.2012.03.035]
12. Pourmorad F, Hosseinimehr SJ and Shahabimajd N. Antioxidant activity, phenol and flavonoid contents of some selected Iranian medicinal plants. Afr. J. Biotechnol. 2066; 5(11): 1142-1145.
13. Dehdari S and Hajimehdipoor H. Medicinal properties of Adiantum capillus-veneris Linn. in traditional medicine and modern phytotherapy A Review Article. Iran J. Public Health. 2018; 47(2): 188-197.
14. Yaan Q, Zhang X, Liu Z, Song S, Xue P, Wang J and Raan J. Ethanol extract of Adiantum capillus-veneris L. suppresses the production of in flammatory mediators by inhibiting NF-KB activation. J. Ethnopharmacol, 2013; 147(3): 603-611. [DOI:10.1016/j.jep.2013.03.046]
15. Rawat P, Singh PK and Kumar V. Evidence based traditional anti-diarrheal medicinal plants and their phytocompounds, Biomed. Pharmacother. 2017; 96: 1453-1464. [DOI:10.1016/j.biopha.2017.11.147]
16. Verma N. Effect of adiantum capillus veneris against irradiation-induced oxidative stress in adult rats. Toxicol. Lett. 2017; 280, S96. [DOI:10.1016/j.toxlet.2017.07.265]
17. Kasabri V, Al-Hallaq EK, Bustanji YK, Abdul-Razzak KK, Abaza IF, and Afifi FU. Antiobesity and antihyperglycaemic effects of Adiantum capillus-veneris extracts: in vitro and in vivo evaluations. Pharm. Biol. 2017; 55: 164-172. [DOI:10.1080/13880209.2016.1233567]
18. Mcdonald S, Prenzler PD, Autolovich M and Robards K. Phenolic content and antioxidant activity of olive extracts. Food Chem. 2001; 73: 73-84. [DOI:10.1016/S0308-8146(00)00288-0]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb