دوره 4، شماره 72 - ( 8-1398 )                   جلد 4 شماره 72 صفحات 264-273 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shariatifar N, Pirali-Hamedani M, Moazzen M, Ahmadloo M, Yazdani D. Study of the Antimicrobial Effects of Aqueous Extract of Olea europaea, Solanum nigrum, Artemisia sieberi, Teucrium polium, Glycyrrhiza glabra on some Food-borne Pathogenic Bacteria. J. Med. Plants. 2019; 4 (72) :264-273
URL: http://jmp.ir/article-1-2721-fa.html
شریعتی‌فر نبی، پیرعلی‌همدانی مصطفی، موذن مجتبی، احمدلو مهسا، یزدانی داراب. مطالعه اثر ضد‌باکتریایی عصاره‌های آبی زیتون، تاجریزی سیاه، کلپوره، درمنه و شیرین‌بیان بر برخی باکتری‌های بیماریزای منتقله از غذا. فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 4 (72) :264-273

URL: http://jmp.ir/article-1-2721-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، piraliha@tums.ac.ir
3- گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
4- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
چکیده:   (354 مشاهده)
مقدمه: در ده‌های اخیر تمایل به استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی با توجه به نگرانی جامعه از نگهدارنده‌های شیمیایی رو به افزایش است.
هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد‌باکتریایی عصاره‌ی آبی تعدادی از گیاهان بر برخی باکتری‌های بیماریزای منتقله از غذا در محیط آزمایشگاهی انجام شده است.
روش بررسی: در این مطالعه، گیاهان مورد بررسی از سطح بازار شهر تهران تهیه و عصاره آبی آنها استخراج شد. غلظت‌های مختلف آنها به صورت سریالی (25/1-80 mg/ml) بر روی محیط کشت‌های مختلف تهیه و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و سپس حداقل غلظت کشندگی (MBC) آن به دو روش چشمی و کدورت سنجی (OD) تعیین شد. آزمایش دیسک دیفیوژن (DD) نیز در غلظت‌های 10، 20 و 40 mg/ml برای تعیین میانگین قطر بازدارندگی برای باکتری‌های مختلف تعیین شد.
نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که اثر بازدارندگی وکشندگی عصاره آبی میوه تاجریزی سیاه بر روی باکتری‌های مختلف بیشتر تر از سایر عصاره‌های آبی بود (در استافیلوکوکوس اورئوس MIC=10 mg/ml) و از طرفی باکتری استافیلوکوکوس ارئوس حساس‌ترین باکتری و سالمونلاتیفی موریوم مقاوم‌ترین باکتری نسبت به عصاره‌های آبی بودند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج فوق می‌توان امیدوار بود عصاره میوه تاجریزی در درمان بعضی از باکتری‌های بیماریزا مانند استرپتوکوکوس ارئوس مؤثر باشد همچنین در صنایع غذایی نیز به عنوان محافظت‌کننده قابل استفاده می‌باشند. توصیه می‌شود با استخراج مواد مؤثر عصاره این گیاه و سایر گیاهان، تحقیقات بیشتری روی انواع ترکیبات عصاره این گیاهان صورت گیرد.
متن کامل [PDF 299 kb]   (129 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذایی
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۸/۵/۶ | انتشار: ۱۳۹۸/۸/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb