[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 72 - ( 8-1398 ) ::
جلد 2 شماره 72 صفحات 183-191 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره پرسیاوش بر بیان ایمونوهیستوشیمیایی پروتئین‌های شوکی-گرمایی ریه رت‌های قرار گرفته در معرض هایپوکسی
مهدی یادگاری1، شادمهر میردار2، غلامرضا حمیدیان3، حسین برنجیان تبریزی*4
1- دکتری تخصصی، گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، مازندران، ایران
2- استاد، دکترای تخصصی فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، مازندران، ایران
3- استادیار، دکترای تخصصی بافت‌شناسی، گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
4- استادیار، گروه تربیت بدنی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
چکیده:   (71 مشاهده)
مقدمه: با وجود مصارف سنتی گیاه پرسیاوش، هنوز تحقیقات بالینی و ورزشی کاملی روی این گیاه ارزشمند صورت نگرفته است.
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر عصاره پرسیاوش بر بیان ایمونوهیستوشیمیایی پروتئین‌های شوکی-گرمایی ریه، در رت‌های قرار گرفته در معرض هایپوکسی بود.
روش بررسی: نمونه‌های پژوهش حاضر را 24 سر رت نر نژاد ویستار (8 سر کنترل، 8 سر هایپوکسی- تمرین و 8 سر هایپوکسی تمرین مکمل)، کاملاً سالم و بدون سابقه بیماری (سن 4 هفته و میانگین وزنی 9±72 گرم) تشکیل دادند. گروه تجربی پس از 6 هفته تمرین تناوبی، 3 هفته در محیط هایپوکسی نگهداری شد. نصف رت‌های تجربی در طی 3 هفته قرارگیری در هایپوکسی، روزانه 500 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن عصاره پرسیاوش دریافت کردند. جهت انجام آزمایش‌های ایمونوهیستوشیمیایی، بافت ریه خارج و سطح پروئین‌های HSP70 و  HSP90اندازه‌گیری شد.
نتایج: در گروه تمرین- هایپوکسی نسبت به گروه کنترل، بیان پروتئین HSP70 و HSP90 به طور معنادار افزایش یافت (05/0 P≤). در گروه تمرین هایپوکسی - مکمل نسبت به گروه تمرین - هایپوکسی، بیان پروتئین HSP70 و HSP90 به طور معنادار کاهش یافت (05/0 P≤).
نتیجه‌گیری: تأثیرات کاهشی عصاره پرسیاوش بر بیان پروتئین‌های شوکی گرمایی پارانشیم ریه در شرایط هایپوکسی احتمالاً دلالت بر کاهش شرایط استرس اکسایشی در ریه دارد.
واژه‌های کلیدی: پرسیاوش، پروتئین شوکی گرمایی، ریه، هایپوکسی
متن کامل [PDF 704 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: ۱۳۹۸/۸/۶ | پذیرش: ۱۳۹۸/۸/۶ | انتشار: ۱۳۹۸/۸/۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yadegari M, Mirdar S, Hamidian G, Berenjeian Tabrizi H. Effect of the Adiantum capillus-veneris Extract on Immunohistochemical Expression of Lung Heat-Shock Proteins in Rats Exposed to Hypoxia. J. Med. Plants. 2019; 2 (72) :183-191
URL: http://jmp.ir/article-1-2713-fa.html

یادگاری مهدی، میردار شادمهر، حمیدیان غلامرضا، برنجیان تبریزی حسین. تأثیر عصاره پرسیاوش بر بیان ایمونوهیستوشیمیایی پروتئین‌های شوکی-گرمایی ریه رت‌های قرار گرفته در معرض هایپوکسی. فصلنامه گياهان دارويي. 1398; 2 (72) :183-191

URL: http://jmp.ir/article-1-2713-fa.html



دوره 2، شماره 72 - ( 8-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991