سال 18، شماره 72 - ( 8-1398 )                   سال 18 شماره 72 صفحات 97-81 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seif Sahandi M, Naghdi Badi H, Mehrafarin A, Khalighi-Sigaroodi F, Sharifi M. Changes in Essential Oil Content and Composition of Peppermint (Mentha piperita L.) in Responses to Nitrogen Application. J. Med. Plants 2019; 18 (72) :81-97
URL: http://jmp.ir/article-1-2704-fa.html
سهندی مهدی سیف، نقدی‌بادی حسنعلی، مهرآفرین علی، خلیقی سیگارودی فرحناز، شریفی محسن. تغییرات میزان اسانس و اجزای اسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در پاسخ به کاربرد نیتروژن. فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 18 (72) :81-97

URL: http://jmp.ir/article-1-2704-fa.html


1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران ، A.Mehrafarin@gmail.com
3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهمرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایرانشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
4- گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (5101 مشاهده)
مقدمه: نیتروژن مهم‌ترین عنصر غذایی مورد نیاز گیاهان است. فراهمی نیتروژن با تأثیر بر توسعه سطح برگ، تثبیت کربن، افزایش غدد ترشحی اسانس و افزایش میزان ATP و NADPH موجب افزایش بیوسنتز ترکیبات ترپنوئیدی و تجمع اسانس می‎شود.
هدف: بررسی تغییرات کمی و کیفی میزان اسانس و اجزای آن تحت تأثیر سطوح مختلف کود نیتروژن و ارتباط آن با وضعیت آنتی‌اکسیدانی نعناع فلفلی از اهداف این تحقیق بود.
روش بررسی: این آزمایش مزرعهای در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در دو سال (1394-1393) به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل مصرف سه سطح کود نیتروژن به صورت اوره (0، 75 و 150 کیلوگرم در هکتار) بودند. صفات مورد بررسی شامل فعالیت آنزیم‎های آنتی‌اکسیدانی، درصد اسانس و اجزای تشکیل دهنده اسانس بودند.
نتایج: کاربرد کود اوره اثر معنی‎داری (01/0 P ≤) بر میزان پروتئین محلول و فعالیت آنزیم‎های آنتی‌اکسیدانی داشت. مصرف اوره در هر دو سال آزمایش موجب افزایش میزان اسانس نعناع فلفلی شد. همچنین اثر متقابل کود نیتروژن و سال به غیر از میزان
β- Pinene، Myrcene، Limonene، 1,8- Cineole، Z-β-Ocimene و α-Terpineol بر سایر اجزای اسانس نعناع فلفلی تأثیر معنی‎داری داشت.
نتیجه‎گیری: کاربرد نیتروژن موجب افزایش میزان اسانس نعناع فلفلی شد. همچنین، کمبود نیتروژن موجب کاهش میزان پروتئین‎های محلول، درصد اسانس و افزایش فعالیت آنزیم‏های آنتی‌اکسیدانی و میزان Pulegone شد. مصرف 75 کیلوگرم اوره در هکتار در زراعت نعناع فلفلی به دلیل افزایش میزان اسانس و کاهش میزان Pulegone و عدم تاثیر معنیداری بر میزان Menthol، Menthone و Menthofuran توصیه میشود.
متن کامل [PDF 2020 kb]   (1538 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: كشاورزی و اتنوبوتانی
دریافت: 1397/4/11 | پذیرش: 1397/7/18 | انتشار: 1398/8/6

فهرست منابع
1. McKay DL and Blumberg JB. A Review of the Bioactivity and Potential Health Benefits of Peppermint Tea (Mentha piperita L.). Phytother. Res. 2006; 20: 619 - 33. [DOI:10.1002/ptr.1936]
2. Adel M, Abedian Amiri A, Zorriehzahra J, Nematolahi A and Esteban MA. Effects of dietary peppermint (Mentha piperita L.) on growth performance, chemical body composition and hematological and immune parameters of fry Caspian white fish (Rutilus frisii kutum). Fish Shellfish Immunol. 2015; 45 (2): 841 - 7. [DOI:10.1016/j.fsi.2015.06.010]
3. Kamatou GPP, Vermaak I, Viljoen AM and Lawrence BM. Menthol: A simple monoterpene with remarkable biological properties. Phytochem. 2013; 96: 15 - 25. [DOI:10.1016/j.phytochem.2013.08.005]
4. Mucciarelli M, Camusso W, Bertea CM, Bossi S and Maffei M. Effect of (+)-pulegon and other oil components of Mentha piperita on cucumber respiration. Phytochem. 2001; 57: 91 - 8. [DOI:10.1016/S0031-9422(00)00393-9]
5. Alankar S. A review on peppermint oil. AJPCR. 2009; 2 (2): 27 - 33.
6. Rita P and Animesh DK. An updated overview on peppermint (Mentha piperita L.). IRJP. 2011; 2 (8): 1 - 10.
7. Rios-Estepa R, Turner GW, Lee JM, Croteau RB and Lange BM. A systems biology approach identifies the biochemical mechanisms regulating monoterpenoid essential oil composition in peppermint. PNAS. 2008; 105 (8): 2818 - 23. [DOI:10.1073/pnas.0712314105]
8. Hay R and Waterman PG. Volatile Oil Crops: Their Biology, Biochemistry and Production. Wiley-Blackwell. Longman. England. 1995, pp: 3 - 5.
9. Hasegawa T, Sawano S, Goto S, Konghakote P, Polthanee A, Ishigooka Y, Kuwagata T, Toritani H and Furuya J. A model driven by crop water use and nitrogen supply for simulating changes in the regional yield of rain-fed lowland rice in Northeast Thailand. Paddy Water Environ. 2008; 6: 73 - 82. [DOI:10.1007/s10333-007-0099-1]
10. Koochekzadeh A, Fathi G, Gharineh M, Siadat S, Jafari S and Alami-Saeid K. Impacts of rate and split application of N fertilizer on sugarcane quality. Int. J. Agric. Res. 2009; 4: 116 - 23. [DOI:10.3923/ijar.2009.116.123]
11. Ormeno E and Fernandez C. Effect of Soil Nutrient on Production and Diversity of Volatile Terpenoids from Plants. Curr Bioact Compd. 2012; 8 (1): 71 - 9. [DOI:10.2174/157340712799828188]
12. Singh M, Ganesha Rao RS and Prakasa Rao EVS. Effect of depth and method of irrigation and nitrogen application on herb and oil yields of Java ci tronella (cymbopogon winterianus Jowitt.) under semi- arid tropical conditions. J. Agron. Crop Sci. 2008; 177 (1): 61 - 4. [DOI:10.1111/j.1439-037X.1996.tb00592.x]
13. Marotti M, Piccaglia R, Crout W, Craufutd K and Deans S. Effect of planting time and mineral fertilization on peppermint (Mentha piperita L.) essential oil composition and its biological activity. Flavour Fragr. J. 2004; 9 (3): 125 - 9. [DOI:10.1002/ffj.2730090307]
14. Kokkini S, Karousou D and Vokou D. Pattern of geographic variation of Organum trichumes and essential oil content in sweet basil. JEOR. 2005; 28: 209 - 17.
15. Brown B, Hart JM, Wescott MP and Christensen NM. The critical role of nutrient management in mint production (Pacific North West). Better Crops. 2003; 87 (4): 9-11.
16. Gholami M and Azizi A. The effect of nitrogen fertilizer on total essential oil and the amounts of α-Thujone and Chamazulene in wormwood (Artemisia absinthium L.). Agri. Biotech. 2006; 6 (3): 83 - 93.
17. Nejatzadeh F. Effect of Biological and Chemical Nitrogen Fertilizers on Growth, Yield and Essential Oil Composition of Dill (Anethum graveolens L.). NCMBJ. 2015; 5 (19): 77 - 84
18. Mehrabani M, Mahdavi meimand Z, Khandani zadeh B and Hasan abadi, N. Effect of different levels of nitrogen fertilizer and harvest time on the quantity and quality of essential oil and total phenol content in the medicinal plant Hortensis Satureja L. in Kerman province. EJMP. 2014; 4 (8): 1 - 11.
19. Darzi MT, Ghalavand A, Rejali F and Sefidkon F. Effects of Biofertilizers Application on Yield and Yield Components in Fennel (Foeniculum vulgare Mill.). Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants. 2006; 22 (4), 277 - 92.
20. Davazdah Emami S and Majnoon Hosseini N. Cultivation and production of medicinal plants and spices. Tehran, Iran: Tehran University Press. 2008. Persian.
21. Bradford M. A rapid and sensitive method for the quantitation of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Annu. Rev. Biochem. 1976; 72: 248 - 54. [DOI:10.1016/0003-2697(76)90527-3]
22. Malik CP and Singh MB. In: Plant Enzymology and Histoenzymology. Kalyani Publishers, New Delhi. 1980, p: 53.
23. Foyer CH, Lopez-Delgado H, Dat JH and Scott IM. Hydrogen peroxide and glutathione-associated mechanism of acclamatory stress tolerance and signaling. Plant Physiol. 1997; 100: 241-54. [DOI:10.1111/j.1399-3054.1997.tb04780.x]
24. Cakmak I and Horst W. Effect of aluminium on lipid peroxidation, superoxide dismutase, catalase and peroxidase activities in root tip of soybean (Glysin max). Plant Physiol. 1991; 83: 463-8. [DOI:10.1111/j.1399-3054.1991.tb00121.x]
25. Adams RP. Identification of essential oil components by gas chromatography / mass spectrometry (4th edition). Allured Publishing Corporation Carol Stream. 2007. 804 p.
26. McLafferty FW and Stauffer DB. The Wiley / Nbs registry of mass spectral data. New York: Wiley. 1989, 1064 p. ISBN: 978-0-471-62886-6.
27. Jahani R, Hassani A and Samadi. Effect of foliar application of urea, aspartic acid and glutamic acid on growth, physiological and biochemical characteristics of Anise hyssop (Agastache foeniculum). Winter and Spring. 2018; 5 (2): 95 - 107.
28. Bi JL, Toscano NC and Madore MA. Effect of Urea Fertilizer Application on Soluble Protein and Free Amino Acid Content of Cotton Petioles in Relation to Silverleaf Whitefly (Bemisia argentifolii) Populations. J. Chem. Ecol. 2003; 29: 747 - 61.
29. Khalid KA. Effect of NP and foliar spray on growth and chemical compositions of some medicinal Apiaceae plants grow in arid regions in Egypt. J. Soil Sci. Plant Nutr. 2012; 12 (3): 617-32. [DOI:10.4067/S0718-95162012005000018]
30. Vijay N, Kumar A and Bhoite A. Influence of Nitrogen, Phosphorus and Potassium Fertilizer on Biochemical Contents of Asparagus racemosus (Willd.) Root Tubers. Int. Res. J. Environ. Sci. 2009; 3: 285-91. [DOI:10.3923/rjes.2009.285.291]
31. Beatty PH, Klein MS, Fischer JJ, Lewis IA, Muench DG and Good AG. Understanding Plant Nitrogen Metabolism through Metabolomics and Computational Approaches. Plants 2016; 5 (39): 1- 12. [DOI:10.3390/plants5040039]
32. Singh M, Masroor M Khan A and Naeem M. Effect of nitrogen on growth, nutrient assimilation essential oil content, yield and quality attributes in Zingiber officinale Rosc. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences 2016; 15: 171-8. [DOI:10.1016/j.jssas.2014.11.002]
33. Yanez-Mansilla E, Cartes P, Reyes-Diaz M, Ribera-Fonseca A, Rengel Z, Lobos W and Alberdi M. Leaf nitrogen thresholds ensuring high antioxidant features of Vaccinium corymbosum cultivars. J. Soil Sci. Plant Nutr. 2015; 15 (3): 574-86. [DOI:10.4067/S0718-95162015005000025]
34. Sheikh S and Che Ishak F. Effect of nitrogen fertilization on antioxidant activity of Mas cotek (Ficus deltoidea Jack). J. Med. Plants Stud. 2016; 4 (4): 208-14.
35. Kiran TV, Vijayalakshmi P, Rao YV, Swamy KN, Kondamudi R, Srikanth B, Subhakar Rao I, Prema Latha D, Suchandranath Babu M, Neeraja CN, Surekha K, Jaldhani V, Rao PR, Subrahmanyam D, Subbarao LV and Voleti SR. Effects of Nitrogen Limitation on Antioxidant Enzymes, Chlorophyll Content and Grain Yield of Rice Genotypes. Asian Research Journal of Agriculture 2016; 1 (2): 1 - 10. [DOI:10.9734/ARJA/2016/28503]
36. Xue Z, Qiang L, Hongjun Y and Weijie J. Response of antioxidant enzyme system to nitrogen deficiency in cucumber seedling. Transactions of the Chinese Society of Agricultural Engineering 2016; (32): 142 - 7.
37. Kovacik J, Klejdus B, Babula P and Jarosova M. Variation of antioxidants and secondary metabolites in nitrogen-deficient barley plants. J. Plant Physiol. 2014; 171 (3-4): 260 - 8. [DOI:10.1016/j.jplph.2013.08.004]
38. Musa A and Ogbadoyi EO. Effect of Nitrogen fertilizer on the levels of some nutrients, anti-nutrients and toxic substances in Hibiscus sabdariffa. Asian J. Crop Science 2012; 4 (3): 103 - 12. [DOI:10.3923/ajcs.2012.103.112]
39. Biesiada A, Sokol-Letowska A and Kucharska A. The effect of nitrogen fertilization on yielding and antioxidant activity of lavender (Lavandula angustifolia Mill.). Acta Science Pol.hortorum cultus. 2008; 7 (2): 33 - 40.
40. Hussain AI, Anwar F, Nigam PS, Ashraf M and Gilani AH. Seasonal variation in content, chemical composition and antimicrobial and cytotoxic activities of essential oils from four Mentha species. J. Sci. Food Agric. 2010; 90: 1827-36. [DOI:10.1002/jsfa.4021]
41. Behnam S. Farzaneh M, Ahmadzadeh M and Tehrani AS. Composition and antifungal activity of essential oils of Mentha piperita and Lavendula angustifolia on post-harvest phyto pathogens. Commun. Agric. Appl. Biol. Sci. 2006; 71 (3): 1321 - 6.
42. Yadegarinia D, Gachkar L, Rezaei MB, Taghizadeh M. AlipoorAstaneh SH and Rasooli I. Biochemical activities of Iranian Mentha piperita L. and Myrtus communis L. essential oils. Phytochem. 2006; 67: 1249 - 55. [DOI:10.1016/j.phytochem.2006.04.025]
43. Zhao J. The effect of nitrogen fertilization on spearmint. J. Essential Oil Res. 2006; 18: 452 - 5.
44. Ashraf M, Ali Q, and Iqbal Z. Effect of nitrogen application rate on the content and composition of oil, essential oil and minerals in black cumin (Nigella sativa L.) seeds. J. Sci. Food Agric. 2006; 86: 871-6. [DOI:10.1002/jsfa.2426]
45. Said-Al Ahl HAH and Hussien MS. Effect of nitrogen and phosphorus application on herb and essential oil composition of Satureja montana L. 'carvacrol' chemotype. J. Chem. Pharm. Res. 2016; 8 (6): 119 - 28.
46. Leghari SJ, Wahocho NA, Laghari GM, Laghari AH, Bhabhan GM and Talpur KH. Role of nitrogen for plant growth and development: a review. Adv. Environ. Biol. 2016; 10 (9): 209 - 18.
47. Poshtdar A, Abdali Mashhadi A, Moradi F, Siadat SA and Bakhshandeh A. Effects of different sources of nitrogen fertilizer and applied rates on essential oil content and composition of peppermints. JHD. 2016; 7 (1): 51 - 7.
48. Zheljazkov VD, Cerven V, Cantrel CL, Ebelhar WM and Horgan T. Effect of Nitrogen, Location, and Harvesting Stage on Peppermint Productivity, Oil Content, and Oil Composition. HortScience 2009; 44 (5): 1267 - 70. [DOI:10.21273/HORTSCI.44.5.1267]
49. Ardalani H, Hadipanah A, Pazoki A and Zolfaghar M. Phytochemical, Morphological and Yield Responses of Mentha canadensis to Organic and Nitrogen Fertilizers. J. Essent. Oil Bear. Plants 2017; 20 (3): 752 - 7. [DOI:10.1080/0972060X.2017.1322005]
50. Croteau RB, Davis EM, Ringer KL and Wildung MR. (−)-Menthol biosynthesis and molecular genetics. Naturwissenschaften 2005; 92 (12): 562 - 77. [DOI:10.1007/s00114-005-0055-0]
51. Telci I, Kacar O, Bayram E, Arabacı O, Demirtas I¸ özcan I, Sönmez C and Göksu E. The effect of ecological conditions on yield and quality traits of selected peppermint (Mentha piperita L.) clones. Ind. Crops Prod. 2011; 34: 1193 - 7. [DOI:10.1016/j.indcrop.2011.04.010]
52. Said-Al Ahl HAH, Hussein MS and Abd El-Kader AA. Effect of nitrogen fertilizer and/or some foliar application on growth, herb yield, essential oil and chemical composition of dragonhead. J. Med. Food. 2010; 2 (1): 12 - 28.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb