دوره 4، شماره 72 و S12 - ( ويژه‌نامه ۱2- ضميمه پاييز 1398 )                   جلد 4 شماره 72 و S12 صفحات 30-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi K, Omidi H, Amini Dehaghi M, Naghdi Badi H. A Review on the Botanical, Phytochemical and Pharmacological Characteristics of Kelussia odoratissima Mozaff.. J. Med. Plants. 2020; 4 (72) :30-45
URL: http://jmp.ir/article-1-2627-fa.html
احمدی خدیجه، امیدی حشمت، امینی دهقی مجید، نقدی بادی حسنعلی. مروری بر خصوصیات گیاهشناسی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی گیاه دارویی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.). فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 4 (72) :30-45

URL: http://jmp.ir/article-1-2627-fa.html


1- دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، omidi@shahed.ac.ir
3- دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
چکیده:   (117 مشاهده)
کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.) یک گیاه دارویی اندمیک زاگرس مرکزی ایران است. به دلیل برداشت بیش از حد آن در اوایل دوره رویشی و زمان نسبتاً زیاد مورد نیاز برای استقرار و تولید بذر، این گیاه فرصت تجدید حیات و تولید بذر را نداشته و در معرض انقراض می‌باشد. کرفس کوهی دارای دو گروه ترکیبات اسانس و فلاونوئید می‌باشد. فلاونوئیدها بخش مهمی از ترکیبات این گیاه هستند که دارای اثرات ضدالتهابی، ضد‌ویروسی، ضد‌دیابت و ضدسرطان می‌باشند. مهم‌ترین ترکیب موجود در اسانس کرفس کوهی بوتیلیدن ‌دی‌هیدروفتالید و نیز بوتیلیدن فتالید است. فتالیدها به طور عمده در بذر گیاه یافت می‌شوند. همچنین، اسیدهای چرب مهم آن اسید پتروسلینیک، اسید لینولئیک و اسید پالمیتیک می‌باشد. در طب سنتی برای اندام‌های هوایی گیاه کرفس کوهی، خواصی همچون ضدالتهاب، ضددرد، درمان روماتیسم و تصفیه خون ذکر شده است. کرفس کوهی همچنین، دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی و اثر حفاظت از بافت‌ها می‎باشد. در این مقاله، کرفس کوهی از جنبه‌های مختلف از قبیل مشخصات گیاه‌شناسی، کشت و تولید، موارد مصرف در طب سنتی و پژوهش‌های بالینی بررسی می‌شود.
متن کامل [PDF 468 kb]   (63 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: ۱۳۹۸/۵/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۸/۹/۳ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb