سال 9، شماره 36 - ( 9-1389 )                   سال 9 شماره 36 صفحات 168-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jaimand K, Rezaee M, Asareh M, Tabaei Aghdaei S, Meshkyzadeh S. Determination of Flavonoid Compounds in Rosa damascena Mill.. J. Med. Plants 2010; 9 (36) :161-168
URL: http://jmp.ir/article-1-259-fa.html
جایمند کامکار، رضایی محمدباقر، عصاره محمدحسن، طبایی عقدایی سیدرضا، مشکی‌زاده سعیده. ارزیابی میزان ترکیب‌های فلاونوییدی گونه‌های گل محمدی Rosa damascena Mill.. فصلنامه گياهان دارویی. 1389; 9 (36) :161-168

URL: http://jmp.ir/article-1-259-fa.html


1- بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور ، Jaimand@rifr-ac.ir
2- بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور
3- گروه تحقیقات زیست‌فناوری منابع طبیعی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور
چکیده:   (6007 مشاهده)
مقدمه: فلاونوییدها طبقه بزرگی از پلی‌فنل‌ها با بیش از 4000‌ ترکیب هستند، اغلب مسؤول رنگ زرد، قرمز و ارغوانی گل‌ها، میوه‌ها و سبزیجات‌ در گیاه هستند‌. فلاونوییدها نقش آنتی‌اکسیدانی را در فتوسنتز گیاهان به عهده دارند‌، فلاونوییدها دارای اثرات‌ آنتی‌اکسیدانی، ضد‌التهابی، جلوگیری‌کننده‌ سرطان و محافظت‌کننده از قلب می‌باشند. هدف‌: هدف از این تحقیق،‌ استخراج و اندازه‌گیری ترکیب‌های فلاونوییدی کامفرول و کوئرستین در گلبرگ پانزده ژنوتیپ گل محمدی جمع‌آوری شده از مناطق مرکزی ایران (کشت شده در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور) می‌باشد.‌ روش بررسی‌: پنج گرم نمونه تازه گل محمدی مورد آزمایش در اوایل اردیبهشت 1385 جمع‌آوری و با حلال متانول و اسید استیک (به نسبت 9‌:‌1‌) توسط دستگاه آسیاب برقی بافت گلبرگ در حلال زده و حل شده، توسط کاغذ صافی، صاف شده، عصاره حاصل را به 30 میلی‌لیتر حجم رسانده و جهت تجزیه به دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ‌تزریق شد. نتایج‌:‌ دو فلاوونول به نام کامفرول و کوئرستین در‌ 15 نمونه عصاره‌های گل محمدی تعیین مقدار شد.‌ بیشترین میزان کامفرول در نمونه‌های کامو 4 (ppm 482)، اراک (ppm 421)، قهرود (ppm ‌420) و مشهد اردهال 1 (ppm 412) و کمترین میزان در نمونه‌های قمصر 3 (ppm 131)، کامو 3 (ppm‌ 164)، کامو 2 (ppm ‌169) و قمصر 1 (ppm 188) وجود داشت. در رابطه با ترکیب کوئرستین بالاترین میزان در نمونه‌های کامو 4 (ppm 358)، قهرود (ppm 337)، قمصر 2 (ppm 324) و اراک (ppm 318) و کمترین میزان در نمونه‌های قم (ppm 82)، تهران (ppm‌ 91)، قمصر 3 (ppm‌ 122) و کامو 2 (ppm 172) به دست آمد. نتیجه‌گیری‌: ‌با توجه به نتایج به دست آمده، بهترین اکسشن‌ها (نمونه‌های کامل گیاهی) از نظر میزان ترکیب‌های کامفرول و کوئرستین به ترتیب شامل کامو 4 (‌482 و ppm 358)، ‌قهرود (‌420 و ppm 337) و مشهد اردهال 1 (412 و ppm 300) می‌باشند.
متن کامل [PDF 487 kb]   (3016 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1387/4/5 | پذیرش: 1389/8/22 | انتشار: 1389/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb