[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 36 - ( 9-1389 ) ::
جلد 4 شماره 36 صفحات 161-168 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی میزان ترکیب‌های فلاونوییدی گونه‌های گل محمدی Rosa damascena Mill.
کامکار جایمند *1، محمدباقر رضایی2، محمدحسن عصاره3، سیدرضا طبایی عقدایی4، سعیده مشکی‌زاده5
1- دانشيار، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور ، Jaimand@rifr-ac.ir
2- استاد، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور
3- دانشيار، گروه تحقیقات زیست‌فناوری منابع طبیعی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور
4- استاديار، گروه تحقیقات زیست‌فناوری منابع طبیعی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور
5- کارشناس، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور
چکیده:   (2026 مشاهده)
مقدمه: فلاونوییدها طبقه بزرگی از پلی‌فنل‌ها با بیش از 4000‌ ترکیب هستند، اغلب مسؤول رنگ زرد، قرمز و ارغوانی گل‌ها، میوه‌ها و سبزیجات‌ در گیاه هستند‌. فلاونوییدها نقش آنتی‌اکسیدانی را در فتوسنتز گیاهان به عهده دارند‌، فلاونوییدها دارای اثرات‌ آنتی‌اکسیدانی، ضد‌التهابی، جلوگیری‌کننده‌ سرطان و محافظت‌کننده از قلب می‌باشند. هدف‌: هدف از این تحقیق،‌ استخراج و اندازه‌گیری ترکیب‌های فلاونوییدی کامفرول و کوئرستین در گلبرگ پانزده ژنوتیپ گل محمدی جمع‌آوری شده از مناطق مرکزی ایران (کشت شده در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور) می‌باشد.‌ روش بررسی‌: پنج گرم نمونه تازه گل محمدی مورد آزمایش در اوایل اردیبهشت 1385 جمع‌آوری و با حلال متانول و اسید استیک (به نسبت 9‌:‌1‌) توسط دستگاه آسیاب برقی بافت گلبرگ در حلال زده و حل شده، توسط کاغذ صافی، صاف شده، عصاره حاصل را به 30 میلی‌لیتر حجم رسانده و جهت تجزیه به دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ‌تزریق شد. نتایج‌:‌ دو فلاوونول به نام کامفرول و کوئرستین در‌ 15 نمونه عصاره‌های گل محمدی تعیین مقدار شد.‌ بیشترین میزان کامفرول در نمونه‌های کامو 4 (ppm 482)، اراک (ppm 421)، قهرود (ppm ‌420) و مشهد اردهال 1 (ppm 412) و کمترین میزان در نمونه‌های قمصر 3 (ppm 131)، کامو 3 (ppm‌ 164)، کامو 2 (ppm ‌169) و قمصر 1 (ppm 188) وجود داشت. در رابطه با ترکیب کوئرستین بالاترین میزان در نمونه‌های کامو 4 (ppm 358)، قهرود (ppm 337)، قمصر 2 (ppm 324) و اراک (ppm 318) و کمترین میزان در نمونه‌های قم (ppm 82)، تهران (ppm‌ 91)، قمصر 3 (ppm‌ 122) و کامو 2 (ppm 172) به دست آمد. نتیجه‌گیری‌: ‌با توجه به نتایج به دست آمده، بهترین اکسشن‌ها (نمونه‌های کامل گیاهی) از نظر میزان ترکیب‌های کامفرول و کوئرستین به ترتیب شامل کامو 4 (‌482 و ppm 358)، ‌قهرود (‌420 و ppm 337) و مشهد اردهال 1 (412 و ppm 300) می‌باشند.
واژه‌های کلیدی: گل محمدی‌، فلاونویید‌، کامفرول‌، کوئرستین‌، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
متن کامل [PDF 487 kb]   (940 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گياهان دارويي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jaimand K, Rezaee M, Asareh M, Tabaei Aghdaei S, Meshkyzadeh S. Determination of Flavonoid Compounds in Rosa damascene Mill.. JMP. 2010; 4 (36) :161-168
URL: http://jmp.ir/article-1-259-fa.html
جایمند کامکار، رضایی محمدباقر، عصاره محمدحسن، طبایی عقدایی سیدرضا، مشکی‌زاده سعیده. ارزیابی میزان ترکیب‌های فلاونوییدی گونه‌های گل محمدی Rosa damascena Mill.. فصلنامه گياهان دارويي. 1389; 4 (36) :161-168

URL: http://jmp.ir/article-1-259-fa.html

دوره 4، شماره 36 - ( 9-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 804 queries by yektaweb 3506