[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 70 - ( 4-1398 ) ::
جلد 2 شماره 70 صفحات 181-187 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره آبی قارچ Inocutis levis بر هیستوپاتولوژی کبد و هیپرتریگلیسریدمی موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار تغذیه شده با محلول ساکارز
زهرا احسانی‌فرد1، فرشته میرمحمد رضایی*2، معصومه قبادنژاد3، علیرضا صفرزاده4
1- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
2- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، fereshteh.mmrezaei@gmail.com
3- استادیار، پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
4- دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده‌ی علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
چکیده:   (87 مشاهده)
مقدمه: رژیم‌های غذایی غنی از کربوهیدرات‌های ساده می‌تواند چاقی و سندرم متابولیک را القا کند.
هدف: در این مطالعه اثر عصاره آبی قارچ Inocutis levis بر سطوح لیپیدهای سرمی و بافت کبد در موش‌های تغذیه شده با ساکارز مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: 32 موش نر نژاد ویستار به 4 گروه تقسیم شدند :1- گروه کنترل، 2- گروهی که با محلول ساکارز به مدت 12 هفته تغذیه شد و 3 و 4- گروه‌های تیمار که غلظت‌های 50 و 150 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی I. levis به مدت 2 هفته همراه با محلول ساکارز دریافت کردند. بعد از 12 هفته لیپیدهای سرم خون و آنزیم‌های کبدی و بافت کبد ارزیابی شدند. مقاطع بافت کبد با رنگ هماتوکسیلین- ائوزین رنگ‌آمیزی شدند.
نتایج: نتایج نشان دادند که رژیم غذایی غنی از ساکارز تری گلیسرید و آنزیم‌های کبدی را افزایش داد و سبب القاء التهاب خفیفی در بافت کبد در مقایسه با گروه کنترل شد )001/0P<). همچنین در موش‌هایی که با عصاره آبی I. levis تیمار شدند، سطوح تری گلیسرید در سرم خون کاهش یافتند و سطح آنزیم کبدی Aspartate aminotranseferase (AST) نیز کاهش یافت (001/0P< و 01/0P<). علاوه بر این، عصاره آبی I. levis نفوذ لکوسیت‌ها در بافت کبد را کاهش دادند.
نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان می‌دهد که عصاره آبی قارچ I. levis پتانسیل کنترل هیپرتری گلیسریدمی داشته و به نظر می‌رسد التهاب بافت کبد را کاهش می‌دهد.
واژه‌های کلیدی: I. levis، التهاب، کبد، محلول ساکارز
متن کامل [PDF 304 kb]   (38 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست شناسي
دریافت: ۱۳۹۸/۴/۵ | پذیرش: ۱۳۹۸/۴/۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۴/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehsanifard Z, Mir Mohammadrezaei F, Ghobad-Nejhad M, Safarzade A. The Effect of Aqueous Extract of Inocutis levis on Liver Histopathology and Hypertriglyceridemia in High Sucrose-fed Wistar Rats. JMP. 2019; 2 (70) :181-187
URL: http://jmp.ir/article-1-2573-fa.html

احسانی‌فرد زهرا، میرمحمد رضایی فرشته، قبادنژاد معصومه، صفرزاده علیرضا. اثر عصاره آبی قارچ Inocutis levis بر هیستوپاتولوژی کبد و هیپرتریگلیسریدمی موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار تغذیه شده با محلول ساکارز. فصلنامه گياهان دارويي. 1398; 2 (70) :181-187

URL: http://jmp.ir/article-1-2573-fa.html



دوره 2، شماره 70 - ( 4-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3921