سال 18، شماره 70 - ( 3-1398 )                   سال 18 شماره 70 صفحات 144-153 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Halalkhor F. Effect of Flaxseed Supplementation and Concurrent Physical Activity on Total Antioxidant Capacity of the Plasma and the Lipid Peroxidation Index of Overweight Women. J. Med. Plants. 2019; 18 (70) :144-153
URL: http://jmp.ir/article-1-2569-fa.html
حلال‌خور فاطمه. تأثیر مکمل‌سازی بذر کتان و تمرینات ترکیبی بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام پلاسما و شاخص پراکسیداسیون لیپیدی زنان دارای اضافه وزن. فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 18 (70) :144-153

URL: http://jmp.ir/article-1-2569-fa.html


کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، fateme.halalkhor@gmail.com
چکیده:   (894 مشاهده)
مقدمه: چاقی با افزایش استرس اکسایشی بدن همراه است. به علاوه، فعالیت ورزشی باعث افزایش استرس اکسایشی می‌شود. با این حال مصرف مکمل‌های غذایی ممکن است باعث تعدیل این شاخص‌ها شود.
هدف: لذا مطالعه حاضر تأثیر مصرف بذرکتان بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام پلاسما و شاخص پراکسیداسیون لیپیدی دختران دارای اضافه وزن متعاقب چهار هفته تمرین ترکیبی بررسی می‌کند.
روش بررسی: سی و شش زن دارای اضافه وزن با 25 BMI> به صورت تصادفی به چهار گروه 9 نفره، شامل؛ تمرین با مکمل، تمرین ترکیبی، مکمل‌سازی بذرکتان و کنترل تقسیم شدند. از همه افراد رضایت‌نامه‌ِی کتبی گرفته شد. تمرین ترکیبی شامل تمرینات هوازی با شدت 65 درصد ضربان قلب ذخیره و تمرینات مقاومتی با شدت 60 درصد RM 1 بود در این بین پودر بذرکتان (62/0 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن در روز) در طول چهارهفته دوره‌ی تمرین مکمل‌سازی شد. فرضیه‌های تحقیق در سطح معنی­داری 05/0>P با استفاده از آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) با اندازه‌گیری‌های مکرر با عامل بین گروهی بررسی شدند.
نتایج: نتایج نشان داد که غلظت بیومارکر مالون دی‌ آلدئید در گروه بدون مصرف بذرکتان در مقایسه با گروه دریافت‌کننده مکمل بذرکتان بعد از انجام تمرین ترکیبی به طور معنی‌داری افزایش پیدا می‌کند (05/0>P). با این حال، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام پلاسما تفاوت معنی‌داری نشان نداد (05/0>P).
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر بیانگر این بود که علی‌رغم اینکه تمرین ترکیبی باعث افزایش سطوح مالون دی‌آلدئید در افراد دارای اضافه وزن می‌شود، با این حال مصرف بذرکتان به عنوان یک مکمل آنتی‌اکسیدانی می‌تواند تأثیر مثبتی بر پراکسیداسیون لیپیدی غشای سلول‌ها و جلوگیری از اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد داشته باشد.
متن کامل [PDF 1044 kb]   (290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1397/1/20 | پذیرش: 1397/4/4 | انتشار: 1398/3/5
* نشانی نویسنده مسئول: کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

فهرست منابع
1. Kazemi M, Marandi S M, Movahedian Attar A, Haghighatian M and Rezaei Z. Effect of acute exercise on total antioxidant capacity and hydrogen peroxide in male Wistar rats: J. Practical Studies At Biosciences In Sport 2014; 2 (3): 29- 37.
2. Ga'ini A A, Sheikholeslami Vatan D, Ashrafi Helen J and Mogharnasi M. Short-term and long-term effects of three types of fasting, endurance and combination of sport activity on the amount of lactate hydrogenase, creatine kinase and plasma malondialdehyde in rats. Sports Journal of Sport Sciences 2011; 3 (8): 5-20.
3. Forsythe L K, Wallace J M and Livingstone M B E. Obesity and inflammation: the effects of weight loss. Nutrition Research Rev. 2008; 21 (2): 117-133. [DOI:10.1017/S0954422408138732]
4. Parisi S M and Goodman E. Obesity and cardiovascular disease risk in children and adolescents. Current Cardiovascular Risk Reports 2008; 2 (1): 47-52. [DOI:10.1007/s12170-008-0010-7]
5. Atashak S, Niloufari A and Azizbighi K. The effect of short-term supplemental Blackberry extract on total antioxidant capacity of the plasma and lipid oxidation index of obese men following one session of resistance activity. Food Science and Nutrition 2014; 11 (spring 1393): 55-62.
6. Thirumalai T, Therasa S V, Elumalai E and David E. Intense and exhaustive exercise induce oxidative stress in skeletal muscle. Asian Pacific J. Tropical Disease 2011; 1 (1): 63-66. [DOI:10.1016/S2222-1808(11)60016-9]
7. Jahani G, Firoozrai M, Matin Homaee H, Tarverdizadeh B, Azarbayjani M A, Movaseghi G R, Sarasghani M R and Hedayatzadeh R. The Effect of Continuous and Regular Exercise on Erytrocyte Antioxidative Enzymes Activity and Stress Oxidative in Young Soccer Players. Razi J. Medical Sciences 2010; 17 (74): 22-32.
8. Azamian Jazi A and Shokouhi R. The Effect of an Eight Week Combined Exercise Training on Oxidative Stress and Lipid Peroxidation in Postmenopausal Women with Type 2 Diabetes. The Journal of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences 2016; 24 (8): 667-678.
9. Vincent H K, Morgan J W and Vincent K R. Obesity exacerbates oxidative stress levels after acute exercise. Medicine and Science in Sports and Exercise 2004; 36 (5): 772-779. [DOI:10.1249/01.MSS.0000126576.53038.E9]
10. Shahla S P, Adela J, Mohammad K, Abdolfattah S, Tahereh C o S and hamidreza S. The effect of oxidative stress in immature rat rats with varicocele. Physiology and Pharmacol. 1390; 3 (15):416-426.
11. Adolphe J L, Whiting S J, Juurlink B H, Thorpe L U and Alcorn J. Health effects with consumption of the flax lignan secoisolariciresinol diglucoside. British Journal of Nutrition 2010; 103 (7): 929-938. [DOI:10.1017/S0007114509992753]
12. Yang W, Fu J, Yu M, Huang Q, Wang D, Xu J, Deng Q, Yao P, Huang F and Liu L. Effects of flaxseed oil on anti-oxidative system and membrane deformation of human peripheral blood erythrocytes in high glucose level. Lipids in Health and Disease 2012; 11 (1): 88. [DOI:10.1186/1476-511X-11-88]
13. Xu J, Gao H, Song L, Yang W, Chen C, Deng Q, Huang Q and Huang F. Flaxseed oil and alpha-lipoic acid combination ameliorates hepatic oxidative stress and lipid accumulation in comparison to lard. Lipids in Health and Disease 2013; 12 (1): 58. [DOI:10.1186/1476-511X-12-58]
14. DiCarlo L, Sparling P, Millard-Stafford M and Rupp J. Peak heart rates during maximal running and swimming: implications for exercise prescription. International J. Sports Med. 1991; 12 (03): 309-312. [DOI:10.1055/s-2007-1024687]
15. Soori R, Rezaeian N, Khosravi N, Ahmadizad S, Taleghani H, Jourkesh M and Stannard S. Effects of water-based endurance training, resistance training, and combined water and resistance training programs on visfatin and ICAM-1 levels in sedentary obese women. Science & Sports 2017; 32 (3): 144-151. [DOI:10.1016/j.scispo.2016.12.004]
16. Agha Alinejad H, Mehrabani J, Ansari Dogahe R and Piri M. The Influence of Resistance, Endurance, and Combined Resistance-endurance Exercise Training on Interleukin-18 and C-reactive Protein Level in Inactive Female Adolescents. Tabari Journal of Preventive Medicine 2016; 2 (1): 38-47.
17. Ursoniu S, Sahebkar A, Andrica F, Serban C and Banach M. Effects of flaxseed supplements on blood pressure: A systematic review and meta-analysis of controlled clinical trial. Clinical Nutrition 2016; 35 (3): 615-625. [DOI:10.1016/j.clnu.2015.05.012]
18. Ju Y. Can flaxseed lower cholesterol levels? Produced by Virginia Cooperative Extension. 2017, pp: 1-7.
19. Radovanovic D, Bratic M, Nurkic M, Cvetkovic T, Ignjatovic A and Aleksandrovic M. Oxidative stress biomarker response to concurrent strength and endurance training. Gen. Physiol. Biophys. 2009; 28 (Special Issue): 205-211.
20. Azizbeigi K, Stannard S R, Atashak S and Haghighi MM. Antioxidant enzymes and oxidative stress adaptation to exercise training: comparison of endurance, resistance, and concurrent training in untrained males. Journal of Exercise Science & Fitness 2014; 12 (1): 1-6. [DOI:10.1016/j.jesf.2013.12.001]
21. Schaun M I, Dipp T, Silva Rossato J, Wilhelm E N, Pinto R, Rech A, Plentz R D M, Homem de Bittencourt P I and Reischak‐Oliveira A. The effects of periodized concurrent and aerobic training on oxidative stress parameters, endothelial function and immune response in sedentary male individuals of middle age. Cell Biochemistry and Function 2011; 29 (7): 534-542. [DOI:10.1002/cbf.1781]
22. Vezzoli A, Pugliese L, Marzorati M, Serpiello F R, La Torre A and Porcelli S. Time-course changes of oxidative stress response to high-intensity discontinuous training versus moderate-intensity continuous training in masters runners. PLoS One 2014; 9 (1): e87506. [DOI:10.1371/journal.pone.0087506]
23. Abbasali G, Dariush S V, Jawad A H and Mahdi M. Short-term and long-term effects of three types of exercise activity, endurance and combination on the amount of lactate hydrogenase, creatine kinase and malondialdehyde in rats. Sports Sciences (Motion) 1390; 8: 5-20.
24. Jangale N M, Devarshi P P, Dubal A A, Ghule A E, Koppikar S J, Bodhankar S L, Chougale A D, Kulkarni M J and Harsulkar A M. Dietary flaxseed oil and fish oil modulates expression of antioxidant and inflammatory genes with alleviation of protein glycation status and inflammation in liver of streptozotocin-nicotinamide induced diabetic rats. Food Chem. 2013; 141 (1): 187-195. [DOI:10.1016/j.foodchem.2013.03.001]
25. Asif M. Health effects of omega-3, 6, 9 fatty acids: Perilla frutescens is a good example of plant oils. Oriental Pharmacy & Experimental Medicine 2011; 11 (1): 51-59. [DOI:10.1007/s13596-011-0002-x]
26. Pilar B C, da Costa Güllich A A, Ströher D J, Zuravski L, Mezzomo J, Coelho R P, Faoro D, Piccoli J d C E and Manfredini V. 28-days dietary supplementation with golden flaxseed improves biochemical and oxidative parameters in patients with metabolic syndrome. Journal of Functional Foods 2014; 10: 232-242. [DOI:10.1016/j.jff.2014.06.020]
27. Katare C, Saxena S, Agrawal S, Prasad G and Bisen P. Flax seed: a potential medicinal food. J. Nutr. Food Sci. 2012; 2 (120): 2. [DOI:10.4172/2155-9600.1000120]
28. Waszkowiak K and Barthet V J. Characterization of a Partially Purified Extract from Flax (Linum usitatissimum L.) Seed. Journal of the American Oil Chemists' Society 2015; 92 (8): 1183.1194. [DOI:10.1007/s11746-015-2676-6]
29. Poorhassan M, Mahakizadeh S, Bazrafkan M, Nikmehr B, Abolhassani F, Ijaz S, Yamini N, Dashti N, Akbari M and Hassanzadeh G. Flaxseed can reduce the damages induced by hypoxia in the testis of rat. Int. J. Fertil. Steril. 2017; 12 (3): 7-1.
30. Mokhtari T, Faghir Ghanesefat H, Hassanzadeh G, Moayeri A, Jafar Haeri S M, Rezaee Kanavee A and Mousavi S M. Effects of Flaxseed oil supplementation on renal dysfunction due to ischemia/reperfusion in rat. Journal of Basic Research in Medical Sciences 2017; 4 (1): 22-29. [DOI:10.18869/acadpub.jbrms.4.1.22]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb