[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 36 - ( 9-1389 ) ::
جلد 4 شماره 36 صفحات 124-135 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پیشگیرانه‌ی آب سیر بر میزان مصرف غذا و سطوح سرمی گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسریدها در موش‌های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
فاطمه مسجدی1، علی گل *2، شهریار دبیری3
1- گروه زيست‌شناسي، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- گروه زيست‌شناسي، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، agol@mail.uk.ac.ir
3- گروه پاتولوژي، دانشکده پزشکی افضلی‌پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده:   (1785 مشاهده)
مقدمه‌: دیابت ملیتوس، شرایط افزایش مزمن قند خون است که با خطر ابتلا به آترواسکلروزیس، بیماری‌های کلیوی، آسیب به سیستم‌های بینایی و عصبی همراه است. گیاه دارویی سیر نیز دارای فعالیت‌های متنوع زیستی از جمله فعالیت ضددیابت می‌باشد. هدف: سیر و فرآورده‌های آن در بیماری‌های قلبی - عروقی که جزء عوارض دیابت محسوب می‌شوند، مؤثرند. از آنجا که مطالعات گذشته روی نقش درمانی سیر در دیابت متمرکز بوده‌اند، ما تصمیم گرفتیم اثر پیشگیرانه سیر را بر افزایش لیپیدهای سرم بررسی نماییم. روش بررسی: چهل سر موش صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 20 ± 250 گرم به 5 گروه تقسیم شدند: 1) گروه کنترل (N)، 2) گروه نرمال + سیر (N+G)، 3) گروه دیابتی (D)، 4) گروه دیابتی + سیر _ قبل (D+Gb): دریافت آب سیر به مدت سه هفته قبل از تزریق استرپتوزوتوسین و ادامه آن برای سه هفته دیگر، 5) گروه دیابتی+ سیر _ بعد (D+Ga): دریافت آب سیر به مدت سه هفته بعد از تزریق STZ. دیابت از طریق تزریق داخل صفاقی STZ به میزان (mg/kg BW 60) ایجاد شد. آب سیر با دوز 1 میلی‌لیتر به ازای هر صد گرم وزن بدن روزانه توسط گاواژ به حیوانات خورانده شد. در پایان دوره شش هفته‌ای آزمایش، میزان مصرف غذا با استفاده از قفس متابولیک و سطح گلوکز، کلسترول و تری گلیسریدهای سرم نیز با روش‌های آنزیمی سنجیده شد. نتایج: وزن بدن در گروه‌های D+Gb و D+Ga در مقایسه با گروه D به طور معنی‌داری (05/0>p) افزایش نشان داد، در حالی‌که، میزان مصرف غذا در همین گروه‌ها نسبت به گروه D، به طور معنی‌داری (0001/0>p) کاهش نشان داد. همچنین، وزن بدن در گروه D+Gb در مقایسه با گروه D+Ga افزایش معنی‌دار (05/0>p) ولی مصرف غذا کاهش معنی‌دار (001/0>p) نشان می‌دهد. سطوح گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسریدها به طور معنی‌داری (0001/0>p) در گروه‌های D+Gb و D+Ga نسبت به گروه D کاهش یافت. سطح گلوکز گروه D+Gb با گروه‌هایN و N+G اختلافی نداشت، اما نسبت به گروه D+Ga کاهش معنی‌دار (05/0>p) نشان داد. در گروه D+Gb، سطح کلسترول نسبت به گروه‌هایN و N+G (01/0>p) و سطح تری‌گلیسرید نسبت به گروه‌های N و D+Ga کاهش معنی‌دار (001/0>p) نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل پیشنهاد می‌کنند که آب سیر، می‌تواند در پیشگیری از افزایش کلسترول و تری‌گلیسریدهای سرم در موش‌های دیابتی، مفید و مؤثر باشد.
واژه‌های کلیدی: دیابت، سیر، کلسترول، تری‌گلیسرید، موش صحرایی
متن کامل [PDF 475 kb]   (655 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كلينيكال پاتولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masjedi F, Gol A, Dabiri S. Preventive Effect of Garlic Juice on Food Intake and Serum Levels of Glucose, Cholesterol and Triglycerides in Streptozotocin-induced Diabetic Rats. JMP. 2010; 4 (36) :124-135
URL: http://jmp.ir/article-1-254-fa.html
مسجدی فاطمه، گل علی، دبیری شهریار. اثر پیشگیرانه‌ی آب سیر بر میزان مصرف غذا و سطوح سرمی گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسریدها در موش‌های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. فصلنامه گياهان دارويي. 1389; 4 (36) :124-135

URL: http://jmp.ir/article-1-254-fa.html

دوره 4، شماره 36 - ( 9-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.053 seconds with 792 queries by yektaweb 3461