دوره 4، شماره 72 و S12 - ( ويژه‌نامه ۱2- ضميمه پاييز 1398 )                   جلد 4 شماره 72 و S12 صفحات 14-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hooshmand moghadam B, Rashid lamir A, Attarzade Hosseini S R, Gaeini A A. A Review on the Effects of Saffron with Physical Activity. J. Med. Plants. 2020; 4 (72) :14-29
URL: http://jmp.ir/article-1-2475-fa.html
هوشمند مقدم بابک، رشیدلمیر امیر، عطارزاده حسینی سیدرضا، گائینی عباسعلی. مروری بر اثرات گیاه دارویی زعفران همراه با فعالیت‌های بدنی. فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 4 (72) :14-29

URL: http://jmp.ir/article-1-2475-fa.html


1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، b.hooshmand.m@gmail.com
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت‌ بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (961 مشاهده)
پژوهشگران همواره به دنبال الگوهای ترکیبی مناسبی از تغذیه و فعالیت‌های بدنی برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها، افزایش تندرستی و بهتر شدن عملکرد بدنی بوده‌اند. هدف این مطالعه ارائه یک مقاله مروری از بررسی‌های انجام‌شده درباره تأثیر تعاملی زعفران و فعالیت بدنی است. در این مطالعه، اطلاعات مربوط به تعامل مصرف زعفران و فعالیت بدنی از پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی معتبر تا سال 2019 دستی بررسی شد. از 29 مطالعه یافت شده با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج، درنهایت 23 مطالعه انتخاب و بررسی شد. از بین این مطالعات، 8 مورد تعامل مصرف زعفران و فعالیت ورزشی کوتاه‌مدت را مطالعه کرده‌اند که نتایج آنها تقویت دستگاه آنتی‌اکسیدانی، افزایش عملکرد قلبی تنفسی و کاهش کوفتگی عضلانی را در پی داشته است. 9 مورد، تعامل مصرف زعفران و فعالیت ورزشی مقاومتی درازمدت را بررسی کرده‌اند که نتایج آنها افزایش هورمون‌های تستوسترون، FSH، LH، استرادیول، بهتر شدن ترکیب بدنی، کاهش عوامل خطر قلبی عروقی، کنترل گلوکز ناشتایی و افزایش عملکرد دستگاه تولیدمثل را نشان می‌دهد. 6 مورد، تعامل مصرف زعفران و فعالیت ورزشی هوازی درازمدت را بررسی کرده که تقویت دستگاه آنتی‌اکسیدانی، بهتر شدن گلوکز خون، بهتر شدن بیماری‌های تنفسی و بهتر شدن شاخص‌های گلایسیمیک را نشان می‌دهند. در مجموع، تعامل مصرف زعفران و فعالیت بدنی موجب ارتقای دستگاه‌های بدنی و تنظیم توابع سوخت و سازی می‌شود. بخش اعظم پژوهش‌ها علت آن را همبستگی و هم‌افزایی این دو بویژه وجود متابولیت‌های زعفران خصوصاً فلانوئیدها (کروستین و کروسین) و نیز ترکیبات پلی فنولی و افزایش دستگاه دفاعی آنتی‌اکسیدانی توسط زعفران را ذکر کرده‌اند.
 
متن کامل [PDF 1377 kb]   (180 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: ۱۳۹۷/۱۲/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb