سال 19، شماره 74 - ( 3-1399 )                   سال 19 شماره 74 صفحات 154-145 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mairmalek-Sani H S, Samadi N. Antimicrobial activity of Curcuma longa L., Capsicum annuum L. and Piper nigrum at different conditions. J. Med. Plants 2020; 19 (74) :145-154
URL: http://jmp.ir/article-1-2395-fa.html
میرمالک ثانی حوریه سادات، صمدی نسرین. بررسی اثرات ضد‌باکتریایی عصاره مایی جوشیده و نجوشیده زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه در شرایط مختلف. فصلنامه گياهان دارویی. 1399; 19 (74) :145-154

URL: http://jmp.ir/article-1-2395-fa.html


1- دانشکده علوم و فناوریهای نوین، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی و پژوهشکده علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، samadin@tums.ac.ir
چکیده:   (2910 مشاهده)
مقدمه: ادویه‌ها علاوه بر ایجاد عطر و طعم مطلوب، با مهار کردن رشد انواع میکروارگانیسم‌ها نقش مهمی در افزایش طول عمر مفید مواد غذایی دارند. بنابراین به نظر می‌رسد می‌توان از آنها برای نگهداری مواد غذایی استفاده کرد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره مایی فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبه به تنهایی یا ترکیب با هم در دو حالت نجوشیده و جوشیده و در شرایط مختلف اسیدی و نمکی در مقابل چهار باکتری بیماری‌زای مواد غذایی می‌باشد. روش بررسی: اثر ضدمیکروبی عصاره مایی ادویه‌ها در دو حالت نجوشیده و جوشیده و همچنین در pH برابر با 4 تا 5/4 و در حضور 4 گرم در لیتر کلرید سدیم و به صورت ترکیبی در مقابل دو باکتری گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز) و دو باکتری گرم منفی (اشریشیاکلی و سالمونلا انتریکا) به روش رقیق‌سازی در محیط آگار بررسی شد. نتایج: عصاره مایی فلفل قرمز بیشترین اثر ضد‌میکروبی را بخصوص در حالت نجوشیده داشت. باکتری‌های گرم مثبت به طور کلی حساسیت بیشتری را نسبت به ادویه‌های مورد آزمون نشان دادند. اثرات ضد‌میکروبی ادویه‌ها در حالت نجوشیده بیشتر از حالت جوشیده بود. شرایط اسیدی و حضور نمک باعث کاهش اثر ضدمیکروبی ادویه‌ها شد. در بررسی اثر ترکیبی عصاره مایی ادویه‌ها یک اثر هم‌افزایی میان فلفل قرمز و فلفل سیاه مشاهده شد. نتیجه‌گیری: با استفاده از ترکیب ادویه‌ها می‌توان سیستم‌های محافظت ضد‌میکروبی مناسبی برای فرآورده‌های غذایی طراحی نمود.
متن کامل [PDF 402 kb]   (1040 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1397/9/30 | پذیرش: 1397/12/27 | انتشار: 1399/4/31

فهرست منابع
1. Hayek S, Gyawali R and Ibrahim S. Antimicrobial Natural Products. Formatex. 2013: 910-21.
2. Chen W, Tang H, Jiang N., Zhong Q, Hu Y, Chen H and Chen W. Antibacterial effect of black pepper petroleum ether extract against listeria monocytogenes and salmonella typhimorium. Journal of Food Quality 2019; 1-10. [DOI:10.1155/2019/2356161]
3. Mostafa AA, Al-Askar AA, Almaary KhS, Dawood TM, Sholkamy EN and Bakri MM. Antimicrobial activity of some plant extracts against bacterial strains causing food poisoning diseases. Saudi J. Biological Sciences 2018; 25; 361 - 6. [DOI:10.1016/j.sjbs.2017.02.004]
4. Gupta A, Mahajan S and Sharma R. Evaluation of Antimicrobial activity of Curcuma longa rhizome extract against Staphylococcus aureus. Biotechnology Reports 2015; 6: 51-5. [DOI:10.1016/j.btre.2015.02.001]
5. Souza ELd, Stamford TLM, Lima EdO, Trajano VN and Barbosa Filho JM. Antimicrobial effectiveness of spices: an approach for use in food conservation systems. Braz. Arch. Biol. Technol. 2005; 48: 549-58. [DOI:10.1590/S1516-89132005000500007]
6. Omolo MA, Wong Z-Z, Mergen K, Hastings JC, Le NC, Reil HA and et al. Antimicrobial properties of chili peppers. J. Infect. Dis. Ther. 2014; 2: 1-8.
7. Bahmaei Nejad M, Vaezi GH and Abbaspour H. Inhalation effect of pepper spray (Oleorsin Capsicum) on pseudo-anxiety-like behavior of adult male rat. AB J. 2012; 5: 11-20.
8. Ravindran P, Nirmal Babu K and Sivaraman K. Turmeric: The Genus Curcuma. Boca Raton, FL, USA: CRC Press; 2007. [DOI:10.1201/9781420006322]
9. Zargari A. Medicinal plants. IRI: Tehran university press; 2011.
10. Karsha PVand Lakshmi OB. Antibacterial activity of black pepper (Piper nigrum Linn) with special reference to its mode of action on bacteria. IJNPR. 2010; 1: 213-5.
11. Akram M, Shahab-Uddin AA, Usmanghani K, Hannan A, Mohiuddin E and Asif M. Curcuma longa and curcumin: a review article. Rom. J. Biol. Plant Biol. 2010; 55: 65-70.
12. European Committee for Antimicrobial Susceptibility Testing (EUCAST) of the European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ESCMID). Determination of minimum inhibitory concentrations (MICs) of antibacterial agents by agar dilution. Clin Microb. Infect. Eucast Definitive Document E. Def 3.1, 2000; 6: 509 - 15.
13. Zarringhalam M, Zarringhalam J, Shadnoush M, Safaeyan F and Tekieh E. Inhibitory Effect of Black and Red Pepper and Thyme Extracts and Essential Oils on Enterohemorrhagic Escherichia coli and DNase Activity of Staphylococcus aureus. Pharmaceutical Plant Quarterly J. 2007; 4: 17 - 21.
14. Kouhsari H, Ghaemi E, Sadegh shesh poli M, Fadavi A, Dadgar t, Kiyaee E and et al. Study of antibacterial effect of black pepper and cinnamon against nine bacterial food pathogens, Eighteenth National Congress of Food Science and Technology. holly Mashhad: Research Institute of Food Science and Technology. 2008 October 24 - 5.
15. Pundir RK and Jain P. Comparative studies on the antimicrobial activity of black pepper (Piper nigrum) and turmeric (Curcuma longa) extracts. IJABPT. 2010; 1: 491 - 501.
16. Al-Daihan S, Al-Faham M, Al-shawi N, Almayman R, Brnawi A and Shafi Bhat R. Antibacterial activity and phytochemical screening of some medicinal plants commonly used in Saudi Arabia against selected pathogenic microorganisms. J. King Saud University-Science 2013; 25: 115-20. [DOI:10.1016/j.jksus.2012.11.003]
17. Noor Fazreen D. Determination of antibacterial activity of Curcuma longa against selected food poisoning causing bacteria. Conference: Malaysian Science Technology Congress 2012 (MSTC 2012), At Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara. 2012.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb