Seif sahandi M, Mehrafarin A, Khalighi-Sigaroodi F, Sharifi M, Naghdi badi H. Review on Anatomical, Phytochemical and Pharmacological Properties of Peppermint (
Mentha piperita L.). J. Med. Plants 2019; 18 (69) :16-33
URL:
http://jmp.ir/article-1-2129-fa.html
سیف سهندی مهدی، مهرآفرین علی، خلیقی سیگارودی فرحناز، شریفی محسن، نقدیبادی حسنعلی. مروری بر خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی گیاه دارویی نعناع فلفلی (
Mentha piperita L.). فصلنامه گياهان دارویی. 1397; 18 (69) :16-33
URL: http://jmp.ir/article-1-2129-fa.html
1- دانشجوی دکتری زراعت، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
3- گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران ، naghdibadi@yahoo.com
چکیده: (3349 مشاهده)
گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بومی مناطق مدیترانهای است که امروزه در تمام نقاط دنیا برای مصارف غذایی، دارویی، عطرسازی و پزشکی کشت میشود. اندام هوایی نعناع فلفلی دارای اسانس، ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب، ویتامینها، عناصر معدنی و اسید سالیسیلیک است. منتول مهمترین ترکیب اسانس است که درون کرکهای غدهای ترشحی در سطح اپیدرم برگ بیوسنتز و تجمع مییابد. منتول به دلیل بازداری از کانال TRPM8 در نورونهای عصبی، حس خنکی در دهان ایجاد میکند. مطالعات بالینی و تجربی تأثیر نعناع فلفلی در بهبود ناراحتیهای بخش فوقانی دستگاه گوارش، سندروم روده تحریک پذیر، اسپاسم عضلانی و مشکلات تنفسی را اثبات کردهاند. همچنین این گیاه اثرات آنتیاکسیدانی، ضد سرطان، ضد انعقاد، ضد آلرژی و آنتی آندروژنی نیز دارد. نعناع فلفلی یک گیاه ارزشمند در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی است که انجام مطالعات فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی بیشتر بر روی آن ضروری میباشد. بنابراین در این مقاله خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژی این گیاه بررسی میشود.
نوع مطالعه:
مروری |
دریافت: 1397/2/22 | پذیرش: 1397/5/17 | انتشار: 1397/8/30