Sofiabadi M, Esmaeili M, Haghdost Yazdy H, Azhdari Zarmehri H. The Prenatal Consumption of Aqueous Extract of
Glycyrrhiza glabra, Improves Memory Retrieval in Mice. J. Med. Plants 2011; 10 (38) :49-54
URL:
http://jmp.ir/article-1-210-fa.html
صوفیآبادی محمد، حسین اسماعیلی محمد، حقدوست یزدی هاشم، اژدریزرمهری حسن. مصرف عصاره آبی شیرینبیان در قبل از تولد توانایی یادآوری را در موشهای کوچک آزمایشگاهی بهبود میبخشد. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (38) :49-54
URL: http://jmp.ir/article-1-210-fa.html
1- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، mohasofi@yahoo.com
2- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
چکیده: (5957 مشاهده)
مقدمه: گیاه شیرینبیان حاوی آنتیاکسیدان و فیتواسترول باخواص حفاظتکننده سلولی میباشد و مصرف آن در دوران بارداری ممکن است بر قابلیتهای ذهنی تولدیافتگان تاثیرگذار باشد. هدف: بنابراین اثر مصرف عصاره شیرینبیان در دوران حاملگی بر توانایی یادآوری نسل دوم موشهای کوچک آزمایشگاهی بررسی شد. روش بررسی: از 15 سر موش کوچک آزمایشگاهی ماده و 6 نر از نژاد ان ماری با وزن 20 - 30 گرم استفاده و پس از آمیزش و مشاهده درپوش واژنی حاملگی مشخص شد، موشهای حامله به طور تصادفی به 3 گروه مساوی تقسیم و در قفسهای جداگانه نگهداری شدند. گروهها شامل: کنترل، گروه شم (گاواژ حلال) و گروه تیمار که عصاره آبی ریشه شیرینبیان (با دوز 150 میلیگرم به طور خوراکی روزانه از روز 3 تا 19 بارداری)به آنها گاواژ میشد. 2 ماه پس از زایمان، تولد یافتگان به گروههای 10 تایی نر و ماده تقسیم و آزمون حافظه با استفاده از شاتل باکس انجام شد. تحلیل آماری دادهها با استفاده از آزمون ANOVA و تست توکی توسط نرمافزار spss انجام شد. نتایج: زمان تاخیر ورود به اتاقک تاریک در موشهای نر تولد یافته در معرض عصاره، نسبت به گروه کنترل افزایش یافت که در دوره زمانی 1 و 2 هفته پس از آموزش معنیدار بود (05/0>p). همچنین زمان تاخیر ورود حیوانات تولد یافته ماده در معرض عصاره نیز در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت که در دورههای زمانی 24 ساعت و 2 هفته پس از آموزش معنیدار بود (01/0>p، 05/0>p). نتیجهگیری: مصرف عصاره شیرینبیان در دوران حاملگی میتواند میزان یادآوری حافظه را در نوزادان تولد یافته در هر دو جنس افزایش دهد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1388/8/11 | پذیرش: 1389/3/22 | انتشار: 1390/3/30