[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 40 - ( 9-1390 ) ::
جلد 4 شماره 40 صفحات 133-138 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر روغن دانه گیاه سیاه‌دانه (Nigella sativa L.) بر سطح لیپیدهای خون داوطلبان سالم – یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور
محسن امینی1، حسن فلاح‌حسینی2، رضا محتشمی *3، زینب صادقی4، محمد ابراهیم قمرچهره1
1- فوق تخصص گوارش‌ و کبد، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا..(عج)
2- استاديار پژوهشي، گروه فارماکولوژی و طب کاربردی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- دستيار تخصصي بيماري‌هاي داخلي، مرکز تحقیقات طب و دین، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا... ، Reza_mohtashami1979@yahoo.com
4- كارشناسي ارشد مديريت آموزش، معاونت توسعه و سرمایه انسانی ریئس جمهور
چکیده:   (2525 مشاهده)
مقدمه: روغن دانه گیاه سیاه‌دانه (روغن سیاه‌دانه) در طب سنتی بسیاری از کشورها به تنهایی و یا همراه با دیگر ترکیبات در درمان بیماری‌های متعدد از جمله هیپر لیپیدمی تجویز می‌شود. هدف: در این تحقیق هدف بررسی اثر تجویز روغن سیاه‌دانه بر سطح لیپیدهای خون افراد داوطلب سالم در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بود. روش بررسی: تعداد70 نفر داوطلب سالم با سطح کلسترول خون بین200 الی 300 میلی‌گرم در دسی لیتر به طور تصادفی در دو گروه روغن سیاه‌دانه و دارونما تقسیم شدند. داوطلبان گروه روغن سیاه‌دانه و گروه دارونما بعد از ورود به مطالعه به ترتیب روزانه دو بار 5/2 میلی‌لیتر روغن سیاه‌دانه و دارونما به مدت 8 هفته مصرف نمودند. از داوطلبان هر دو گروه قبل از ورود به مطالعه و سپس بعد از 8 هفته آزمایش‌های خون شامل TG،cholrsterol ،HDL ،LDL ،ALT ،AST ،BUN ،creatinine ،FBS ،HbA1C در حالت ناشتا انجام شد. نتایج به دست آمده از گروه روغن سیاه‌دانه در پایان مطلعه با گروه دارونما مقایسه و آنالیز آماری انجام شد. نتایج: نتایج حاکی از آن است که سطح کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسرید در گروه روغن سیاه‌دانه در پایان مطالعه در مقایسه با گروه دارونما کاهش معنی‌دار داشت. به علاوه سطح گلوکز خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در گروه روغن سیاه‌دانه در پایان مطالعه در مقایسه با گروه دارونما کاهش معنی‌دار داشت. نتیجه‌گیری: مصرف خوراکی روغن سیاه دانه در افراد داوطلب سالم موجب کاهش سطوح کلسترول تام، کلسترول LDL،‌ تری‌گلیسرید، گلوکز خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله می‌شود.
واژه‌های کلیدی: روغن سیاه‌دانه، طب سنتی، لیپیدهای خون‌، گیاهان دارویی
متن کامل [PDF 164 kb]   (1231 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داخلي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amini M, Fallah Huseini H, Mohtashami R, Sadeqhi Z, Ghamarchehre M. Hypolipidemic Effects of Nigella sativa L. Seeds Oil in Healthy Volunteers: a Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Clinical Trial. JMP. 2011; 4 (40) :133-138
URL: http://jmp.ir/article-1-190-fa.html
امینی محسن، فلاح‌حسینی حسن، محتشمی رضا، صادقی زینب، قمرچهره محمد ابراهیم. اثر روغن دانه گیاه سیاه‌دانه (Nigella sativa L.) بر سطح لیپیدهای خون داوطلبان سالم – یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور. فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 4 (40) :133-138

URL: http://jmp.ir/article-1-190-fa.html

دوره 4، شماره 40 - ( 9-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 804 queries by yektaweb 3505