Amini M, Fallah Huseini H, Mohtashami R, Sadeqhi Z, Ghamarchehre M. Hypolipidemic Effects of
Nigella sativa L. Seeds Oil in Healthy Volunteers: a Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Clinical Trial. J. Med. Plants 2011; 10 (40) :133-138
URL:
http://jmp.ir/article-1-190-fa.html
امینی محسن، فلاححسینی حسن، محتشمی رضا، صادقی زینب، قمرچهره محمد ابراهیم. اثر روغن دانه گیاه سیاهدانه (
Nigella sativa L.) بر سطح لیپیدهای خون داوطلبان سالم – یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (40) :133-138
URL: http://jmp.ir/article-1-190-fa.html
1- مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی بقیها..(عج)
2- گروه فارماکولوژی و طب کاربردی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- مرکز تحقیقات طب و دین، دانشگاه علوم پزشکی بقیها... ، Reza_mohtashami1979@yahoo.com
4- معاونت توسعه و سرمایه انسانی ریئس جمهور
چکیده: (9338 مشاهده)
مقدمه: روغن دانه گیاه سیاهدانه (روغن سیاهدانه) در طب سنتی بسیاری از کشورها به تنهایی و یا همراه با دیگر ترکیبات در درمان بیماریهای متعدد از جمله هیپر لیپیدمی تجویز میشود. هدف: در این تحقیق هدف بررسی اثر تجویز روغن سیاهدانه بر سطح لیپیدهای خون افراد داوطلب سالم در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بود. روش بررسی: تعداد 70 نفر داوطلب سالم با سطح کلسترول خون بین200 الی 300 میلیگرم در دسی لیتر به طور تصادفی در دو گروه روغن سیاهدانه و دارونما تقسیم شدند. داوطلبان گروه روغن سیاهدانه و گروه دارونما بعد از ورود به مطالعه به ترتیب روزانه دو بار 5/2 میلیلیتر روغن سیاهدانه و دارونما به مدت 8 هفته مصرف نمودند. از داوطلبان هر دو گروه قبل از ورود به مطالعه و سپس بعد از 8 هفته آزمایشهای خون شامل TG،cholrsterol ،HDL ،LDL ،ALT ،AST ،BUN ،creatinine ،FBS ،HbA1C در حالت ناشتا انجام شد. نتایج به دست آمده از گروه روغن سیاهدانه در پایان مطلعه با گروه دارونما مقایسه و آنالیز آماری انجام شد. نتایج: نتایج حاکی از آن است که سطح کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسرید در گروه روغن سیاهدانه در پایان مطالعه در مقایسه با گروه دارونما کاهش معنیدار داشت. به علاوه سطح گلوکز خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در گروه روغن سیاهدانه در پایان مطالعه در مقایسه با گروه دارونما کاهش معنیدار داشت. نتیجهگیری: مصرف خوراکی روغن سیاه دانه در افراد داوطلب سالم موجب کاهش سطوح کلسترول تام، کلسترول LDL، تریگلیسرید، گلوکز خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1390/7/16 | پذیرش: 1390/10/20 | انتشار: 1390/11/1