[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 40 - ( 9-1390 ) ::
جلد 4 شماره 40 صفحات 119-123 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر فرآوری با سرکه و آب نمک بر سمیت و خاصیت ضددیابتی عصاره میوه حنظل (Citrullus colocynthis (L.) Schrad.) در موش صحرایی
حسن فلاح حسینی1، سعید کیان‌بخت *2، رامین موسوی3، نفیسه امن‌زاده4
1- استاديار، گروه فارماکولوژی و طب کاربردی‌، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد‌دانشگاهی‌
2- استاديار، گروه فارماکولوژی و طب کاربردی‌، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد‌دانشگاهی‌ ، skianbakht@yahoo.com
3- كارشناس آزمايشگاه‌، گروه فارماکولوژی و طب کاربردی‌، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد‌دانشگاهی‌
4- دانشجوي داروسازي‌، دانشکده داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی‌
چکیده:   (2796 مشاهده)
مقدمه: میوه حنظل برای درمان دیابت مصرف می‌شود. حنظل در حیوانات دیابتی و بیماران دیابتی نوع دوم، سطح گلوکز خون را کنترل نموده است. حنظل در دوزهای بالا سمی است که جهت کاهش سمیت، آن را مدتی در سرکه یا آب نمک قرار می‌دهند. هدف: تأثیر فرآوری با سرکه و آب نمک بر سمیت و خاصیت ضددیابتی حنظل در موش صحرایی بررسی شد. روش بررسی: تعیین LD50 (دوز کشنده میانه): عصاره‌های هیدروالکلی فرآوری نشده و فرآوری شده با آب نمک و سرکه حنظل در دوزهای مختلف از راه خوراکی یک مرتبه به گروه‌های 10 تایی موش‌های صحرایی نر و ماده ویستار سالم گاواژ و تعداد حیوانات مرده در هر گروه طی 72 ساعت پس از گاواژ مشخص شد. بررسی اثر ضددیابتی: موش‌های صحرایی نر ویستار با تزریق صفاقی 125 میلی‌گرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. هر عصاره با دوز‌ 20 میلی‌گرم بر کیلوگرم روزانه برای مدت 1 ماه به گروه 10 تایی موش‌های دیابتی گاواژ و سرانجام سطح گلوکز خون به دست آمده از ورید دمی (به روش گلوکز اکسیداز) پس از 8 ساعت ناشتایی تعیین شد. ‌نتایج: LD50 عصاره‌های فرآوری نشده و فرآوری شده با آب نمک و سرکه به ترتیب 200، 250 و 250 میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. سه عصاره سطح گلوکز خون را به طور معنی‌دار در مقایسه با کنترل کاهش دادند (05/0 p <‌). ‌نتیجه‌گیری: فرآوری با آب نمک یا سرکه می‌تواند سمیت حنظل را ضمن حفظ اثر ضددیابتی کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: حنظل، سمیت، دیابت، موش صحرایی
متن کامل [PDF 137 kb]   (742 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah Huseini H, Kianbakht S, Mousavi R, Aman Zadeh N. Study on Effects of Processing with Vinegar and Saline on Toxicity and Anti-diabetic Property of Citrullus colocynthis (L.) Schrad. Fruit Extract in Rats. JMP. 2011; 4 (40) :119-123
URL: http://jmp.ir/article-1-188-fa.html
فلاح حسینی حسن، کیان‌بخت سعید، موسوی رامین، امن‌زاده نفیسه. بررسی تأثیر فرآوری با سرکه و آب نمک بر سمیت و خاصیت ضددیابتی عصاره میوه حنظل (Citrullus colocynthis (L.) Schrad.) در موش صحرایی. فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 4 (40) :119-123

URL: http://jmp.ir/article-1-188-fa.html

دوره 4، شماره 40 - ( 9-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 800 queries by yektaweb 3509