Moradi M, Tajik H, Razavi Rohani S, Oromiehie A, Malekinejad H, Ghasemmahdi H. Development and Evaluation of Antioxidant Chitosan Film Incorporated with Grape Seed Extract. J. Med. Plants 2012; 11 (42) :43-52
URL:
http://jmp.ir/article-1-159-fa.html
مرادی مهران، تاجیک حسین، رضویروحانی سیدمهدی، ارومیهای عبدالرسول، ملکینژاد حسن، قاسم مهدی هادی. تهیه و ارزیابی خصوصیات فیلم آنتیاکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور. فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 11 (42) :43-52
URL: http://jmp.ir/article-1-159-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه ، h.tajik@urmia.ac.ir
3- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
4- گروه پلاستیک، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
5- دانشیار فارماکولوژی وسم شناسی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
6- کارشناس میکروبیولوژی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
چکیده: (6720 مشاهده)
مقدمه: استفاده از فیلمهای آنتیاکسیدان روشی مؤثر در کنترل فساد شیمیایی در مواد غذایی است. هدف: هدف این مطالعه، تهیه فیلم آنتیاکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور و ارزیابی خصوصیات آن در شرایط آزمایشگاهی است. روش بررسی: فیلم کیتوزان به روش کاستینگ تهیه گردید و اثرات غلظتهای 0، 5/0، 1 و 2 درصد عصاره بر روی ویژگیهای مکانیکی، رنگ [(L* (شفافیت، (قرمزی (a*)، زردی (b*)]، آنتیاکسیدان، درصد تورم و محتوای تام فنلی فیلم، ارزیابی شد. نتایج: به طور کلی مقاومت در برابر پارگی فیلم کیتوزان تحت تأثیر میزان عصاره بود و در عصاره 2 درصد، بهترین میزان یعنی مشابه مقاومت در برابر پارگی فیلم کیتوزان خالی را نشان داد. بالاترین میزان کشش در فیلم حاوی عصاره 5/0 درصد گزارش شد. اضافه کردن عصاره ضمن تغییر شاخصهای شفافیت، قرمزی و زردی رنگ، موجب تولید فیلمهای رنگی شد. قدرت آنتیاکسیدان فیلم کیتوزان حاوی عصاره به دلیل غنی بودن عصاره از ترکیبات فنلی، بسیار قابل توجه بود. این خصوصیت متأثر از میزان عصاره بوده و در عصاره (37/85 درصد) 5/0، (39/16 درصد) 1 و 2 درصد (41/57 درصد) نسبت به گروه کنترل (12/34 درصد) افزایش معنیداری نشان داد. (05/0>p). نتایج آزمون محتوای تام فنلی و درصد تورم نشان از افزایش میزان هر دو ویژگی در اثر اضافه شدن عصاره داشت. نتیجهگیری: خصوصیات فیلم کیتوزان کاملاً متأثر از میزان عصاره مورد استفاده داشت و در مجموع موجب بهبود خصوصیات آنتیاکسیدان و فنل کل فیلم کیتوزان شد. چنین فیلمهایی بسیار مناسب برای استفاده در مواد غذایی هستند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
گياهان دارویی دریافت: 1389/5/25 | پذیرش: 1390/1/18 | انتشار: 1391/3/31