[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 44 - ( 9-1391 ) ::
جلد 4 شماره 44 صفحات 212-220 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات کمی و کیفی روغن و صفات مرفولوژیک کدو طبی (Cucurbita pepo L.) تحت تیمارهای مختلف کاشت
محمدرضا لبافی حسین آبادی *1، ایرج اله دادی، غلام عباس اکبری، فرزاد نجفی2، حمیده خلج3، علی مهرآفرین4
1- عضو گروه پژوهشي كشت و توسعه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ، Mohammad1700@yahoo.com
2- استاديار
3- دانشجوي دكتري اكولوژي گياهان زراعي
4- عضو هيأت علمي گروه پژوهشي كشت و توسعه
چکیده:   (3037 مشاهده)

مقدمه: کدوی طبی، گیاهی دارویی است که جایگاه ویژ های در صنایع داروسازی دارد و ارزیابی عملکرد کمی و کیفی آن تحت

 

تیمارهای مختلف زراعی ضروری م یباشد.

 

هدف: ارزیابی تأثیر فاصله ردیف و تاریخ کاشت بر عملکرد روغن و صفات مرفولوژیک کدو طبی.

 

روش بررسی: این آزمایش به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو سال

 

1389 انجام شد. تاریخ کاشت به عنوان عامل اصلی ( 1 اردیبهشت، 1 خرداد، 1 تیر) و فاصله بین ردیف به - 1388 و 90 - 89

 

1 و 2 متر) بود و صفات وزن هزار دانه، تعداد دانه در میوه، وزن دانه تک میوه، عملکرد دانه، عملکرد /5 ، عنوان عامل فرعی ( 1

 

میوه، شاخص دانه دهی میوه و عملکرد کمی و کیفی روغن مورد ارزیابی قرار گرفت.

 

نتایج: اثر سال به استثنای درصد روغن و تعداد دانه در میوه بر هیچ یک از صفات دیگر معنی دار نشد و اثر متقابل تاریخ کاشت و

 

فاصله ردیف در تمامی صفات کمی و کیفی معنی دار شد. بالاترین عملکرد دانه، درصد روغن دانه و عملکرد روغن در تیمار

 

1 متر در تیرماه به دست آمد. بیشترین درصد اسیدهای چرب غی راشباع و / فاصله ردیف یک متر در تاریخ کاشت خردادماه و تیمار 5

 

1 و 2 متر حاصل شد. / کمترین درصد اسیدهای چرب اشباع در تاریخ کاشت خردادماه با فاصله ردیف 5

 

نتیجه گیری: با بهره گیری از مدیریت زراعی مناسب می توان عملکرد کمی و کیفی این گیاه دارویی را بهبود بخشید زیرا عملکرد

 

دانه و روغن این گیاه به طور معنی داری تحت تأثیر فاصله بین ردیف و تاریخ کاشت قرار دارد.

واژه‌های کلیدی: کدوی طبی، اسیدهای چرب، درصد روغن، عملکرد دانه، عملکرد روغن
متن کامل [PDF 175 kb]   (790 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كشاورزي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Labbafi M, Allahdadi I, Akbari G, Najafi F, Khalaj H, Mehrafarin A. Quality/Quantity Changes in Oil and Morphological Traits of Medicinal Pumpkin (Cucurbita pepo L.) under Different Cultivation Practices. JMP. 2012; 4 (44) :212-220
URL: http://jmp.ir/article-1-136-fa.html
لبافی حسین آبادی محمدرضا، اله دادی ایرج، اکبری غلام عباس، نجفی فرزاد، خلج حمیده، مهرآفرین علی. تغییرات کمی و کیفی روغن و صفات مرفولوژیک کدو طبی (Cucurbita pepo L.) تحت تیمارهای مختلف کاشت. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 4 (44) :212-220

URL: http://jmp.ir/article-1-136-fa.html

دوره 4، شماره 44 - ( 9-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.054 seconds with 807 queries by yektaweb 3506