[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 44 - ( 9-1391 ) ::
جلد 4 شماره 44 صفحات 185-192 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر اسانسآویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213
مریم عزیزخانی1، علی میثاقی *2، افشین آخوندزاده بستی3، حسن گندمی نصرآبادی4، هدایت حسینی5
1- دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذايی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دانشيار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، a_misaghi@hotmail.com
3- استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
4- استاديار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
5- دانشيار، گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (2769 مشاهده)
مقدمه : گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایرانی بوده و بررسی اثرات ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر باکتری های بیماری زای مهم و عامل مسمومیت غذایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس ضروری به نظر می رسد. ATCC استافیلوکوکوس اورئوس E هدف: هدف این مطالعه، بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین 29213 می باشد. اسانس آویشن شیرازی برای (MBC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MIC) روش بررسی: حداقل غلظت بازدارنده رشد استافیلوکوکوس اورئوس ، تأثیر غلظت های تحت بازدارنده اسانس بر رشد و تکثیر باکتری طی 72 ساعت کشت و تولید در مجاورت غلظ تهای تحت بازدارنده در دو دمای 25 و 35 درجه سانتی گراد تعیین شد. E انتروتوکسین 0 درصد به دست آمد . نتایج کشت در 25 و 35 درجه / 0 و 04 / اسانس آویشن شیرازی به ترتیب 03 MBC و MIC : نتایج 75 درصد در 25 درجه سانت یگراد و 35 درجه سانتی گراد در 72 ساعت رشد باکتری را، MIC سانتی گراد نشان می دهد که غلظت شده و E نسبت به گروه کنترل، 3 لوگ کاهش داده است. مجاورت باکتری با اسانس در هر دو دما باعث کاهش تولید انتروتوکسین گذارد. E 0 درصد اثر بازدارندگی معنی داری بر تولید انتروتوکسین / 0 درصد و 022 / افزایشغلظت اسانس به 015 نتیجه گیری: می توان از این اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و در غلظت های تحت بازدارنده جهت جلوگیری از تولید انتروتوکسین و یا کاهش تولید آن در صنایع غذایی استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین
متن کامل [PDF 198 kb]   (852 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizkhani M, Misaghi A, Akhondzadeh Basti A, Gandomi Nasrabadi H, Hosseini H. Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Growth and Enterotoxin E Production of Staphylocuccus aureus ATCC 29213. JMP. 2012; 4 (44) :185-192
URL: http://jmp.ir/article-1-132-fa.html
عزیزخانی مریم، میثاقی علی، آخوندزاده بستی افشین، گندمی نصرآبادی حسن، حسینی هدایت. بررسی اثر اسانسآویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 4 (44) :185-192

URL: http://jmp.ir/article-1-132-fa.html

دوره 4، شماره 44 - ( 9-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 798 queries by yektaweb 3461