Mohammadi M, Akkafi H, Yazdanshenas S, Adibnejad M. Plasmid Curing Activity of Four Plant Extracts on Multiple Resistant Plasmid Bearing Klebsiella Pnumoniae Strains. J. Med. Plants 2012; 11 (44) :109-119
URL:
http://jmp.ir/article-1-124-fa.html
محمدی مصطفی، عکافی حمید رضا، یزدا نشناس شورا، محمد ادیب نژاد . ارزیابی اثرات عصاره چهار گیاه داروی ی بر حذف پلاسمید، تغییر شکل و محتوای دیواره سلول ی چندین سوش از باکتری کلبسیلا پنومونیه. فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 11 (44) :109-119
URL: http://jmp.ir/article-1-124-fa.html
1- عضو هیأت علمی، دانشجوی دکترای ژنتیک مولکولی، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان ، mohamadi@iaufala.ac.ir
2- عضو هیأت علمی، دانشجوی دکترای اکولوژی گیاهی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان
3- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،
4- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان
چکیده: (11406 مشاهده)
مقدمه: مقاومت به آنتی بیوتیک ها یک مشکل رو به گسترش است. بااستفاده نامناسب از آنتی بیوتیک ها گونه هایی از باکتری ها به داروهای ضدمیکروبی مقاوم می شوند و سیر درمان را مشکل می کنند. گیاهان دارویی و مشتقات حاصل از آنها منبع خوبی برای دهردمان ف بوده و اثرات موثری علیه حذف مقاومت دارویی دارند. هدف: بررسی اثر ضد میکروبی، ضد پلاسمیدی و نحوه عملکرد عصاره های چهار گیاه دارویی بر روی سوش های حاوی پلاسمید باکتری کلبسیلا پنومونی مقاوم به آنت یبیوتیک های مختلف. روش بررسی : باکتری های کلبسیلا پنومونیه از نمونه های بیمارستانی خالص سازی شده تست آنتی بیوگرام شده و عصار ههای آبی عصاره های استخراج شده نسبت به (MIC) و الکلی گیاهان مورد بررسی، استخراج شد . مطالعه کمترین غلظت باز دارنده از رشد برای انجام آزمایش ( SIC) سوش های مقاوم کلبسیلا پنومونی انجام گرفت. بیشترین غلظت عصاره که باکتری در آن رشد م یکرد سفتی ،(AP) آمپ یسیلین ،(Amox) حذف پلاسمید استفاده شد. آنتی بیوتیک های مورد استفاده عبارت بودند از: آموکسی سیلین پس از در معرض قرار دادن باکتر یها با عصار ههای موردنظر، .(V) و وانکومایسین (CTX) سفوتاکسیم ،(CAZ) زوکسیم نمتوایرفجولوژی آنها بررسی شد و سپس بر روی سو شهای حاوی پلاسمید اثر حذف انتخابی پلاسمی دها بررسی شد. عصاره های استخراج شده نشان داد که تمامی عصار هها خاصیت (MIC) نتایج: مطالعه کمترین غلظت بازدارنده از رشد ضد میکروبی داشته و قادر بودند از رشد سوش های مقاوم کلبسیلا پنومونیه جلوگیری کنند. بیشترین خاصیت ضد میکروبی این عصار ها مربوط به عصار ههای آویشن و پرسیاوش بود. بررسی حساسیت دارویی نسبت به آنت یبیو تیک های ذکر شده در سوش هایی قرار گرفته بودند و مقایسه آن با سو شهایی که در معرض عصاره قرار نگرفتند، نشان داد که SIC که در معرض رق تهای مختلف و کاهش مقاومت دارویی ایجاد نم یشود. بررسی مورفولوژی باکتری هایی که در معرض عصاره قرار MIC تغییر زیادی در گرفته اند، نشان داد که وقتی سوش های کلبسیلا در معرض عصاره های آویشن و پرسیاوش قرار م یگیرند،کوچکتر شده و کپسول باکتری از بین می رود. علاوه برتغییر شکل باکتری، خصوصیت رنگ پذیری این باکتری نیز تغییر پیدا می کند. این نتیجه نشان دهنده اثر موتاژنیک قوی این عصار هها می باشد و اینکه این عصار هها روی ژن یا بیان ژن تولید کننده کپسول اثر می گذارد. مطالعه نت سیوجش ههای دارای پلاسمید به کمک آگارز ژل الکتروفورز نشان داد که حذف انتخابی پلاسمی دها در باکتری ها انجام نشده است. نتیجهگیری: از بررسی نتایج بالا چنین استنباط می شود که عصار ههای گیاهان دارویی مورد آزمایش هی چگونه اثر ض دپلاسمیدی نداشته هر چند که اثر ضد باکتریایی عصاره های پرسیاوش و آویشن بسیار مورد توجه است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1389/12/1 | پذیرش: 1390/10/6 | انتشار: 1391/10/30