[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 56 - ( 9-1394 ) ::
جلد 4 شماره 56 صفحات 168-178 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین تغییرات کمی، فیتوشیمیایی و آستانه تحمل بابونه شیرازی (Matricaria chamomilla L.) تحت شوری و pH‌ های مختلف
لیلا لطف‌الهی1، حسین ترابی گل‌سفیدی *2، حشمت امیدی3
1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشجوی کارشناسی‌ارشد علوم خاک، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- دکتری استادیار، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، htorabi@shahed.ac.ir
3- دکتری استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده:   (1304 مشاهده)

مقدمه: تعیین آستانه تحمل و بررسی تغییرات عملکرد کمی و فیتوشیمیایی بابونه شیرازی (Matricaria chamomilla L.) در شرایط مختلف تولید از جمله شوری و pH ضروری می‌باشد.

هدف: بررسی تأثیر شوری بر عملکرد کمی و فیتوشیمیایی، تعیین حد آستانه تحمل به شوری و pH مطلوب بابونه شیرازی

روش بررسی: این تحقیق در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. آزمایش شوری با قابلیت هدایت الکتریکی؛ 2 ، 4، 8، 12 و 16 دسی‌زیمنس بر متر و مطالعه pH  نیز در سطوح 4، 5، 4/6 ، 8 و 9 انجام شد.

نتایج: تعداد گل، وزن تر و خشک گل در شوری 2 بالاترین میزان را دارا بود و با افزایش شوری کاهش معنی‌داری (01/0 P≤) یافت. کمترین درصد بازده اسانس در تیمار 2 (تیمار شاهد) مشاهده شد و با افزایش سطح شوری افزایش داشت. بررسی اجزای اسانس نشان داد که بالا رفتن سطح شوری سبب افزایش ترکیب آلفا- بیزابولول اکسید A (2/5 درصد) و کاهش کامازولن (9/47 درصد) شد. مقایسه میانگین تیمار pH نشان داد که وزن تر و خشک اندام هوایی، تعداد گل، وزن تر و خشک گل در تیمار 8pH=  به طور معنی‌داری (01/0 P≤) کاهش یافت. بررسی مواد مؤثره نشان داد که با افزایش pH ، آلفا- بیزابولول اکسید A (1/73 درصد) افزایش یافت، به طوریکه در 8=pH در بالاترین درصد میباشد.

نتیجه‌گیری: آستانه تحمل به شوری بابونه بر اساس عملکرد گل و کل زیست توده خشک به ترتیب در شوری معادل 2 و 4
دسی‌زیمنس بر متر و
بیشترین وزن خشک گل بابونه در 8pH=  به دست آمد.

واژه‌های کلیدی: آستانه تحمل شوری، بابونه، pH، مواد مؤثره
متن کامل [PDF 1483 kb]   (683 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كشاورزي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lotfollahi L, Torabi H, Omidi H. Determination of Quantitative Changes, Phytochemical and Tolerance Threshold in German Chamomile Medicinal Plant (Matricaria chamomilla L.) under Salinity and pH Condition. JMP. 2015; 4 (56) :168-178
URL: http://jmp.ir/article-1-1235-fa.html
لطف‌الهی لیلا، ترابی گل‌سفیدی حسین، امیدی حشمت. تعیین تغییرات کمی، فیتوشیمیایی و آستانه تحمل بابونه شیرازی (Matricaria chamomilla L.) تحت شوری و pH‌ های مختلف. فصلنامه گياهان دارويي. 1394; 4 (56) :168-178

URL: http://jmp.ir/article-1-1235-fa.html

دوره 4، شماره 56 - ( 9-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 792 queries by yektaweb 3464