سال 14، شماره 56 - ( 9-1394 )                   سال 14 شماره 56 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babaei Garmkhany S, Yousofvand N. Effects of Oral Administration of Red Pepper (Capsicum annuum) and Black Pepper (Piper nigrum) Powders on Plasma Levels of Pituitary - gonads Axis Hormones in Male Mice. J. Med. Plants 2015; 14 (56) :45-54
URL: http://jmp.ir/article-1-1223-fa.html
بابایی گرمخانی سپیده، یوسف‌وند نامدار. اثر مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه بر مقادیر سرمی هورمون‌های محور هیپوفیز- گناد در موش نر. فصلنامه گياهان دارویی. 1394; 14 (56) :45-54

URL: http://jmp.ir/article-1-1223-fa.html


1- 1- کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه بیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
2- 2- استادیار فیزیولوژی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، Yousofnam@yahoo.com
چکیده:   (15363 مشاهده)

مقدمه: انواع فلفل در طب سنتی کاربردهای گسترده‌ای دارند. محور هورمونی هیپوفیز-گناد یکی از مواردی است که ممکن است تحت تأثیر فلفل قرار گیرد.

هدف: این تحقیق با هدف بررسی اثرات احتمالی فلفل قرمز و سیاه بر میزان سرمی هورمون‌های لوتئینی کننده (LH)، محرک فولیکولی  (FSH) و تستوسترون انجام شد.

روش بررسی: 21 سر موش نر نژاد NMRI به سه گروه شامل یک گروه کنترل و دو گروه تحت تیمار، به ترتیب دریافت‌کننده فلفل قرمز و دریافت‌کننده فلفل سیاه تقسیم شدند (n=7). گروه‌های تحت تیمار، پودر فلفل مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با یک نسبت 6/6 درصد به مدت یک ماه به صورت خوراکی دریافت کردند. در پایان دوره تیمار، حیوانات را با کلروفرم بیهوش کرده و مستقیماً از قلب آنها خونگیری به عمل آمد و پس از جدا کردن سرم، هورمون‌های لوتئینی کننده (LH)، محرک فولیکولی (FSH) و تستوسترون با روش الایزا اندازه‌گیری شدند. تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون متعاقب توکی انجام شد .

نتایج: فلفل قرمز باعث افزایش هورمون تستوسترون (01/0 p<) و فلفل قرمز و فلفل سیاه باعث افزایش هورمون FSH شد (به ترتیب 001/0 p< و 01/0 p<) ولی بر میزان LH تأثیر معنی‌داری نداشت. مقدار هماتوکریت در گروه‌های تیمار نیز افزایش یافت (001/0 p<).

نتیجه‌گیری: مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز و سیاه در افزایش هورمون‌های FSH و تستوسترون مؤثراند. بنابراین، این نوع فلفل‌ها احتمالاً دارای خواص آندروژنیکی می‌باشند. افزایش هماتوکریت ممکن است در نتیجه‌ی افزایش تستوسترون  باشد.

واژه‌های کلیدی: تستوسترون، فلفل سیاه، فلفل قرمز، FSH، LH
متن کامل [PDF 269 kb]   (6917 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1392/12/28 | پذیرش: 1394/3/6 | انتشار: 1394/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb