مقدمه: انواع فلفل در طب سنتی کاربردهای گستردهای دارند. محور هورمونی هیپوفیز-گناد یکی از مواردی است که ممکن است تحت تأثیر فلفل قرار گیرد.
هدف: این تحقیق با هدف بررسی اثرات احتمالی فلفل قرمز و سیاه بر میزان سرمی هورمونهای لوتئینی کننده (LH)، محرک فولیکولی (FSH) و تستوسترون انجام شد.
روش بررسی: 21 سر موش نر نژاد NMRI به سه گروه شامل یک گروه کنترل و دو گروه تحت تیمار، به ترتیب دریافتکننده فلفل قرمز و دریافتکننده فلفل سیاه تقسیم شدند (n=7). گروههای تحت تیمار، پودر فلفل مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با یک نسبت 6/6 درصد به مدت یک ماه به صورت خوراکی دریافت کردند. در پایان دوره تیمار، حیوانات را با کلروفرم بیهوش کرده و مستقیماً از قلب آنها خونگیری به عمل آمد و پس از جدا کردن سرم، هورمونهای لوتئینی کننده (LH)، محرک فولیکولی (FSH) و تستوسترون با روش الایزا اندازهگیری شدند. تحلیل آماری دادهها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون متعاقب توکی انجام شد .
نتایج: فلفل قرمز باعث افزایش هورمون تستوسترون (01/0 p<) و فلفل قرمز و فلفل سیاه باعث افزایش هورمون FSH شد (به ترتیب 001/0 p< و 01/0 p<) ولی بر میزان LH تأثیر معنیداری نداشت. مقدار هماتوکریت در گروههای تیمار نیز افزایش یافت (001/0 p<).
نتیجهگیری: مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز و سیاه در افزایش هورمونهای FSH و تستوسترون مؤثراند. بنابراین، این نوع فلفلها احتمالاً دارای خواص آندروژنیکی میباشند. افزایش هماتوکریت ممکن است در نتیجهی افزایش تستوسترون باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |