en
jalali
1400
5
1
gregorian
2021
8
1
20
79
online
1
fulltext
en
ترکیبات فیتوشیمیایی میوه کلوس (Kelussia odoratissima Mozaff.)، گیاهی معطر و انحصاری ایران
Phytochemical constituents of the fruits of Kelussia odoratissima Mozaff., an aromatic plant endemic to Iran
مقدمه: گیاه کلوس (Kelussia odoratissima Mozaff.) از تیره چتریان، گیاهی است علفی و پایا که به صورت انحصاری در غرب ایران میروید. مردم بومی از بخشهای هوایی معطر این گیاه به صورت سنتی به عنوان عطر و طعمدهنده در تهیه بعضی غذاهای محلی و همچنین در درمان بیماریهای مختلف استفاده میکنند. هدف: مطالعه حاضر با هدف جداسازی و شـناسایی ترکیبات فنولی و همچنین آنالیز ترکیبات اسـانس میوههای گیاه کلوس طراحی شده است. روش بررسی: ترکیبات فراکسیون بوتانولی نرمال بدست آمده از عصاره هیدروالکلی میوه گیاه با استفاده از کروماتوگرافی روی ستونهای فاز نرمال و سفادکس ال اچ-20 مورد جداسازی و خالصسازی قرار گرفت. ترکیبات اسانس بدست آمده از نمونه نیز با اسـتفاده از تکنیک کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی آنالیز شد. نتایج: مطالعه فیتوشـیمیایی روی میوههای گیاه کلوس به جداسازی و شناسایی پنج گلیکوزید فلاونولی با نامهای ایزورامنتین 3-اُ- گلوکوزید (1)، کوئرستین 3-اُ- گلوکوزید (ایزوکوئرستین) (2)، ایزورامنتین 3-اُ- روتینوزید (نارسیسین) (3)، ایزورامنتین 3-اُ- گلوکورونید (4) و کوئرستین 3-اُ- گلوکورونید (مِکوئیلینانین) (5) انجــامید. تعـداد سی و شـش ترکـیب نیز در نتیجــه آنالـیز اسـانس حاصـل از میــوههـای گـیاه شـناسایی شـد کـه از این میــان ترکـیبات (Z) -لیگوستیلید (15/93 درصد)، دلتا- کادینن (12/26 درصد) و جرماکرن دی (12/18 درصد) ترکیبات عمده بودند. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه، میوههای گیاه کلوس را به عنوان منبعی از گلیکوزیدهای فلاونوئیدی و مشتقات فتالات معرفی میکند. حضور این ترکیبات که خواص بیولوژیک و اثرات سودمند آنها بر سلامتی در مطالعات پیشین نشان داده شده است، میوههای این گیاه را به عنوان گزینه مناسبی برای مطالعات مرتبط بیشتر مطرح میکند.
Background: Kelussia odoratissima Mozaff. from Apiaceae family is a perennial herbaceous plant endemic to the west of Iran. The aromatic aerial parts of this species are traditionally used by indigenous people to flavor some local foods, as well as for various therapeutic purposes. Objective: The present study was designed to analyze phenolic compounds and essential oil constituents of K. odoratissima fruits. Methods: The n-butanol fraction obtained from hydroalcoholic extract of K. odoratissima fruits was investigated by chromatography on normal phase and Sephadex LH-20 columns. Chemical structures of the isolated compounds were clarified by ¹H-NMR and ¹³C-NMR spectral analyses. Essential oil constituents of the fruits were also analyzed using GC-MS. Results: Phytochemical investigation of the K. odoratissima fruits resulted in the isolation of five flavonol glycosides; isorhamnetin 3-O-glucoside (1), quercetin 3-O-glucoside (isoquercetin) (2), isorhamnetin 3-O-rutinoside (narcissin) (3), isorhamnetin 3-O-glucuronide (4) and quercetin 3-O-glucuronide (mequilianin) (5). GC-MS analysis of the fruits essential oil led to the identification of the thirty six compounds, of which (Z)-ligustilide (15.93 %), δ-cadinene (12.26 %) and germacrene D (12.18 %) were the main compounds. Conclusion: The results of this study introduce K. odoratissima fruits as a source of flavonoid glycosides and phthalate derivatives. The presence of these compounds with known biological properties and health beneficial effects provides more medicinal potentials for the fruits of K. odoratissima and suggest it an appropriate option for further studies.
Kelussia odoratissima,Apiaceae,Flavonoid,Essential oil,(Z)-Ligustilide,
کِلوس, تیره چتریان, فلاونوئید, اسانس, (Z)- لیگوستیلید
1
13
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-3665-1&slc_lang=en&sid=1
2021/02/18
1399/11/30
2021/07/3
1400/4/12
M
Khanavi
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran and Faculty of Land and Food Systems, University of British Columbia, Vancouver, BC, Canada
مهناز
خانوی
khanavim@tums.ac.ir
00319475328460040599
00319475328460040599
No
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Sh
Ghadami
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
شیما
قدمی
sh.ghadami@yahoo.com
00319475328460040600
00319475328460040600
No
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Gh
Sadaghiani-Tabrizi
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
غزل
صدقیانی تبریزی
ghs.pharmacist@gmail.com
00319475328460040601
00319475328460040601
No
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
MR
Delnavazi
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محمدرضا
دلنوازی
delnavazi@tums.ac.ir
00319475328460040602
00319475328460040602
Yes
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
en
شناسایی ایزوفلاونوییدهای فراکسیون موثر آنتیاکسیدانی برگهای گونهای شیپوری (Arum rupicola)
Identification of isoflavonoids in antioxidant effective fraction of Arum rupicola Boiss. leaves
مقدمه: گیاه Arum rupicola Boiss. (خانواده گل شیپوری) گونهای شیپوری است که توسط مردم بومی مناطق جنوبی ایران در آشی به نام "آش کارده" استفاده میشود. تاکنون ترکیبات فنلی متعددی از گونههای شیپوری شناسایی شده است. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثر آنتیاکسیدانی و تعیین محتوای تام فنلی و بررسی فعالیت سمیت سلولی عصاره برگ A. rupicola میباشد. روش بررسی: فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره تام متانولی و فراکسیونهای هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و باقیمانده آبی به روش FRAP و DPPH ارزیابی شد. محتوای تام فنلی با استفاده از روش فولین سیوکالتئو مورد سنجش قرار گرفت. اثر سمیت سلولی عصاره بر ردههای سلولی سرطان پستان انسان 7-MCF و 231-MB-MDA و رده سلولی T47D با روش MTT مورد بررسی قرار گرفت. جداسازی ترکیبات فیتوشیمیایی باقیمانده آبی با استفاده از کروماتوگرافی ستونی انجام شد. نتایج: بر اساس نتایج مشاهده شده، باقیمانده آبی کمترین مقدار IC50 برابر با 7/186 میکروگرم در میلیلیتر را در تست DPPH نشان داد و عصاره متانولی تام نیز بیشترین قدرت آنتیاکسیدانی برابر با 163/62 میلیمول سولفات آهن در صد گرم عصاره و محتوای تام فنلی برابر با 135 میکرومول گالیک اسید در گرم عصاره را نشان داد. فراکسیون هگزانی نیز بیشترین اثر سیتوتوکسیک را بر رده سلولی سرطان پستان MCF-7 (IC50 برابر با 118/9 میکروگرم در میلیلیتر) نشان داد. بررسی فیتوشیمیایی باقیمانده آبی منجر به جداسازی و شناسایی سه ایزوفلاونوئید با نامهای اوربول، جنیستئین و جنیستئین-8 -سی گلوکوزید شد. نتیجهگیری: بر اساس شناسایی ترکیبات ایزوفلاونوییدی در این گیاه، میتوان قابلیت مصرف آن را به عنوان مکمل فیتواستروژنی در مطالعات آینده در نظر گرفت.
Background: Arum rupicola Boiss. (Araceae Family) is used by the native people of southern areas of Iran as a soup called "kardeh soup". Several flavonoids and phenol compounds have been identified from Arum species. Objective: The aim of this study was to evaluate antioxidant effect and total phenol contents as well as cytotoxic activity of the leaves of A. rupicola. Methods: Antioxidant activity of total methanol extract and fractions including n-hexane, chloroform, ethyl acetate and water residue were evaluated using FRAP and DPPH methods. Total phenol content was measured using Folin-Ciocalteu method. Cytotoxic activity of the extract and fractions were investigated against human breast cancer MCF-7, MDA-MB-231, and T47D cell lines by MTT assay. Further phytochemical isolation was done on the water residue using column chromatography. Results: According to the results, water residue showed the lowest IC50 value (186.7 µg/ml) and the total methanol extract showed the most antioxidant power (163.62 mmol FeSO4/100 g extract) and phenol content (135 µmol Gallic acid/g extract). The hexane fraction also showed the highest cytotoxic effect against MCF-7 breast cancer cell line with IC50 equal to 118.9 μg/ml. Phytochemical analysis of the water residue resulted in isolation and identification of three isoflavonoids named orobol, genistein and genistein 8-c-glucoside. Conclusion: Based on the identification of isoflavonoid compounds in this plant, its ability to be used as a phytoestrogenic supplement can be considered in future studies.
Arum rupicola,Antioxidant,Cytotoxic effect,Genistein,Isoflavonoid,
شیپوری, آنتیاکسیدان, اثر سمیت سلولی, جنیستئین, ایزوفلاونویید
14
23
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1119-5&slc_lang=en&sid=1
2021/02/182021/03/10
1399/12/20
2021/07/32021/07/3
1400/4/12
Z
Tofighi
Medicinal Plants Research Center, and Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
زهرا
توفیقی
ztofighi@sina.tums.ac.ir
00319475328460040603
0000000189096595
No
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Y
Shahpar
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
یاسمن
شهپر
yasi_shahpar@yahoo.com
00319475328460040604
00319475328460040604
No
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
AR
Taheri
Department of Medicinal Chemistry, Pharmaceutical Branch Islamic Azad University, Tehran, Iran
علیرضا
طاهری
n_sadati@tums.ac.ir
00319475328460040605
00319475328460040605
No
گروه شیمی دارویی، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
S
Tavakoli
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, IranDepartment of Organic and Phyto Chemistry, Faculty of Chemistry, Kharazmi University, Tehran, Iran
سعید
توکلی
saeedtavakoli18@gmail.com
00319475328460040606
00319475328460040606
No
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
R
Asatouri
Department of Biology, Science and Research Branch Islamic Azad University, Tehran, Iran
رایموند
آساتوری
akbarzad@sina.tums.ac.ir
00319475328460040607
00319475328460040607
No
گروه بیولوژی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
M
Eftekhari
Department of Pharmacognosy and Pharmaceutical Biology, Faculty of Pharmacy,Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مهدیه
افتخاری
mahdieh.eftekhari@gmail.com
00319475328460040608
00319475328460040608
No
گروه فارماکوگنوزی و زیست فناوری دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
M
Vazirian
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مهدی
وزیریان
mvazirian@tums.ac.ir
00319475328460040609
00319475328460040609
No
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
MR
Shams Ardekani
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محمدرضا
شمس اردکانی
shams@tums.ac.ir
00319475328460040610
00319475328460040610
No
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
SN
Sadati Lamardi
Department of Traditional Pharmacy, School of Traditional Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
سیده نرگس
ساداتی لمردی
n_sadati@sina.tums.ac.ir
00319475328460040611
0000000300079102
Yes
گروه داروسازی سنتی، دانشکده طب ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
en
دیترپنوئیدهای آبیتانی نوآرایی شده حاصل از ریشه گیاه مریم نخودی خزری
Rearranged abietane diterpenoids from roots of Teucrium hircanicum L.
مقدمه: گیاهان دارویی به دلیل استفادههای سنتی از آنها در پیشگیری و درمان بیماریها نقش بسزایی دارند. هدف: هدف از این مطالعه جداسازی، خالصسازی و شناسایی مواد شیمیایی از عصاره هگزان ریشه گیاه مریم نخودی خزری و ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی این عصاره و اجزای خالص شده آن بود. روش بررسی: عصاره هگزانی (2/27 گرم) از ریشهای این گیاه استخراج شد. عصاره با کروماتوگرافی ستونی با فاز نرمال بوسیله شستشو با هگزان- اتیل استات و سپس با اتیل استات- متانول فراکسیونه گردید، فراکسیونها با اثر انگشت فیتوشیمیایی مشابه با هم ترکیب شده و 23 فراکسیون اصلی بدست آمد. خالصسازی نهایی به روش HPLC-UV تهیهای فاز معکوس صورت پذیرفت. ساختارهای ترکیبات جدا شده با روشهای مختلف طیفسنجی مانند رزونانس مغناطیسی هستهای یک بعدی و دو بعدی و طیف سنجی جرمی و مقایسه این دادهها با مقادیر گزارش شده شناسایی شدند. فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره هگزانی ریشه مریم نخودی خزری و دیترپنوئیدهای خالص از آن با آزمون DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت و فعالیت مهار رادیکال آزاد آن محاسبه شد. نتایج: روشهای استخراج و جداسازی منجر به خالصسازی سه دیترپنوئید از نوع آبیتان نوآرایی شده ویلوسین آ (1)، تووینسنون بی (2)، 15،13،11،8،5- آبیتا پنتائن-7 -اُن (3)، یک فنتیل استر به نام 4 -هیدروکسی فنتیل پنتاکوزانوات (4) و یک استرول به نام 22 -دهیدروکلروسترول (5) شد. نتیجهگیری: عصاره هگزانی ریشه مریم نخودی خزری و سه دیترپنوئید آبیتانی نوآرایی شده آن فعالیت آنتیاکسیدانی بالایی در بازه 3/5 تا 4/3 میکروگرم در میلیلیتر در مقایسه با مقدار مرجع (16/5 میکروگرم در میلیلیتر برای BHT) از خود نشان دادند.
Background: Medicinal plants play a significant role in preventing and treating diseases due to their traditional uses. Objective: The aim of the study was to isolate, purify and identify phytochemicals from the n-hexane extract of Teucrium hircanicum L. roots and evaluate the antioxidant activity of the extract and its purified compounds. Methods: The n-hexane extract (2.27 g) was extracted from the roots of this plant. The extract was fractionated by column chromatography with normal phase by eluting with n-hexane-EtOAc and following with EtOAc-Methanol. Fractions with similar phytochemical fingerprints combined to produce 23 main fractions. Final purification was carried out by preparative reversed-phase HPLC-UV. The structures of isolated were secured by different spectroscopic methods such as 1D, 2D NMR, and mass spectroscopy methods and comparing of these data with literature reported values. The antioxidant activity of the n-hexane extract of T. hircanicum roots and its purified diterpenoids was evaluated in DPPH assay and radical scavenging activity was calculated. Results: Extraction and isolation methods were used to purify three rearranged abietane-type diterpenoids villosin A (1), teuvincenone B (2) and 5, 8, 11, 13, 15-abietapentaen-7-one (3), a phenethyl ester namely 4-hydroxyphenethyl pentacosanoate (4) and one sterol namely 22-dehydroclerosterol (5). Conclusion: The n-hexane extract from roots of T. hircanicum and three rearranged abietane type diterpenoids were showed good antioxidant activities ranged from 3.5-4.3 μg/ml compared with the reference value (BHT = 16.5 μg/ml).
Teucrium hricanicum,Phytochemical profiling,Diterpenoids,Antioxidant activity,Villosin A,
مریم نخودی خزری, پروفایل فیتوشیمیایی, دیترپنوئیدها, فعالیت آنتیاکسیدانی, ویلوسین آ
24
36
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2694-1&slc_lang=en&sid=1
2021/02/182021/03/102021/03/25
1400/1/5
2021/07/32021/07/32021/06/27
1400/4/6
Gh
Valizadeh
Department of Chemistry, Faculty of Basic Sciences, Golestan University, Gorgan, Iran
قاسم
ولیزاده
valizadehghasem@yahoo.com
00319475328460040612
0000000216195581
No
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
S
Nejad Ebrahimi
Department of Phytochemistry, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Evin, Tehran, Iran
صمد
نژادابراهیمی
s_ebrahimi@sbu.ac.ir
00319475328460040613
0000000321678032
Yes
گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی
M
Gholami
Department of Chemistry, Faculty of Basic Sciences, Golestan University, Gorgan, Iran
مرتضی
غلامی
mgholami.d@gmail.com
00319475328460040614
00319475328460040614
No
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
M
Mazaheritehrani
Department of Chemistry, Faculty of Basic Sciences, Golestan University, Gorgan, Iran
محسن
مظاهری تهرانی
mmazaheritehrani@yahoo.com
00319475328460040615
00319475328460040615
No
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
H
Rezadoost
Department of Phytochemistry, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Evin, Tehran, Iran
حسن
رضادوست
h_rezadoost@sbu.ac.ir
00319475328460040616
00319475328460040616
No
گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران
A
Sonboli
Department of Biology, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Evin, Tehran, Iran
علی
سنبلی
a_sonboli@sbu.ac.ir
00319475328460040617
00319475328460040617
No
گروه بیولوژی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران
en
ترکیبات فلاونوئیدی، پتروکارپانی و استروئیدی گونهای گیاه فردوسی (Erythrina fusca Lour.) در حال رشد در بنگلادش: جداسازی و فعالیت ضدمیکروبی و روبش رادیکالهای آزاد
Flavonoid, pterocarpans and steroid from Erythrina fusca Lour. growing in Bangladesh: isolation, and antimicrobial and free-radical scavenging activity
مقدمه: گیاه Erythrina fusca گونهای فردوسی است که بهطور گسترده در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا یافت میشود و به دلیل استفاده از آن در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلف انسان، به عنوان مثال تب، اختلالات کبدی، عفونتها و سردردها مشهور است. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی فیتوشیمیایی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و روبش رادیکالهای آزاد گیاه E. fusca بود. روش بررسی: پوست ساقه آسیاب شده این گیاه با استفاده از متانول و روش خیساندن عصارهگیری شده و با حلالهای مختلف آلی تقسیمبندی شده و ترکیبات به روش کروماتوگرافی جدا شدند. ساختار ترکیبات جدا شده با آنالیزهای طیفسنجی تأیید شد. فعالیت ضدباکتریایی با روش انتشار دیسک مورد بررسی قرار گرفت و فعالیت روبش رادیکالهای آزاد با روش DPPH تعیین شد. نتایج: فراکسیون تتراکلرید کربنی عصاره متانولی گیاه دارای شینترپوکارپین (1)، لوپینیفولین (2)، 9،3 -دی هیدروکسی-4-(3،3 -دی متیل آلیل) [Ra11 ،Ra6] پتروکارپان (3) و بتا- سیتوسترول (4) بود. ترکیبات 1 تا 3 فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی در برابر پنج باکتری گرم مثبت و هشت باکتری گرم منفی و سه سویه قارچی آزمایش شده در این مطالعه نشان دادند. ترکیب 1 بالاترین هاله مهار رشد (19/4 میلیمتر) را در برابر باسیلوس سوبتیلیس نشان داد. علاوه بر این، ترکیبات اثرات مهار رادیکالهای آزاد را در روش DPPH با مقادیر IC50 برابر با 8/8 ،7/7 و 7/9 میکروگرم در میلیلیتر به ترتیب برای ترکیبات 1، 2 و 3 نشان دادند. با این حال، آنها در تست سنجش عمومی سمیت BSL تا حدودی سمیت نشان دادند. نتیجهگیری: جداسازی ترکیبات فعال زیستی 1 تا 3 از برخی کاربردهای دارویی سنتی این گیاه پشتیبانی میکند. با این حال، سمیت عمومی یافت شده در روش BSL ممکن است نگرانیهایی را در مورد ایمنی آن ایجاد کند، در حالی که این تحقیق راه جدیدی از تحقیقات آینده در مورد سمیت سلولی این ترکیبات در برابر ردههای سلولی سرطانی انسان ارائه میدهد.
Background: Erythrina fusca Lour. (fam. Fabaceae) is a flowering tree, found extensively in tropical and subtropical Asian countries, and is known for its use in traditional medicine for the treatment of various human ailments, for example, fever, liver complications, infections, and headaches. Objective: To carry out phytochemical study, and antimicrobial and free-radical scavenging activity evaluation of E. fusca. Methods: Ground stem bark of this plant was extracted by maceration with methanol, partitioned with various organic solvents, and compounds were isolated by chromatographic means. Structures of isolated compounds were confirmed by spectroscopic analyses. The antibacterial activity was assessed by the disc diffusion method, and the free-radical scavenging activity was determined by DPPH assay. Results: The carbon tetrachloride soluble fraction of the methanol extract of E. fusca afforded shinpterocarpin (1), lupinifolin (2), 3,9-dihydroxy-4-(3,3-dimethylallyl) [6aR,11aR]-pterocarpan (3) and β-sitosterol (4). Compounds 1-3 showed considerable antimicrobial activity against five Gram-positive and eight Gram–negative bacterial and three fungal strains tested in this study. Compound 1 exhibited the highest zone of inhibition of 19.4 mm against Bacillus subtilis. Additionally, compounds showed free-radical scavenging effects in DPPH assay with the IC50 values of 8.8, 7.7 and 7.9 µg/mL for compound 1, 2 and 3, respectively. However, they displayed some general toxicity in BSL assay. Conclusion: The isolation of bioactive compounds 1-3 supports some traditional medicinal uses of this plant. However, general toxicities found in the BSL assay might raise concerns regarding its safety, while offering a new avenue of future investigation on cytotoxicity of these compounds against human cancer cell lines.
Erythrina fusca,Fabaceae,Leguminosae,Flavonoids,Pteroicarpans,Sterol,Antimicrobial activity,
گیاه فردوسی, فلاونوئیدها, پتروکارپانها, استرول, فعالیت ضدمیکروبی, سنجش DPPH, سنجش BSL
37
46
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-3742-1&slc_lang=en&sid=1
2021/02/182021/03/102021/03/252021/05/29
1400/3/8
2021/07/32021/07/32021/06/272021/07/11
1400/4/20
A
Anjum
Department of Pharmaceutical Chemistry, Faculty of Pharmacy, University of Dhaka, Dhaka-1000, Bangladesh & Department of Pharmacy, University of Rajshahi, Rajshahi-6205, Rajshahi, Bangladesh
آدیبا
آنجوم
S.Sarker@ljmu.ac.uk
00319475328460040618
00319475328460040618
No
گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه داکا، داکا -1000 ، بنگلادش
M. Z.
Sultan
Centre for Advanced Research in Sciences, University of Dhaka, Dhaka-1000, Bangladesh
ذاکر
سلطان
S.Sarker@ljmu.ac.uk
00319475328460040619
00319475328460040619
No
دانشگاه دهکا، بنگلادش
S
Ferdosh
Faculty of Science, International Islamic University Malaysia (IIUM), Kuantan, Pahang, Malaysia
ساهنا
فردوش
S.Sarker@ljmu.ac.uk
00319475328460040620
00319475328460040620
No
دانشکده علوم ، دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی (IIUM) ، کوآتان ، پاهنگ ، مالزی
M
Kaisarul Islam
Department of Pharmaceutical Chemistry, Faculty of Pharmacy, University of Dhaka, Dhaka-1000, Bangladesh & Department of Medicine, Faculty of Medicine and Health Sciences, University Putra Malaysia, 43400 UPM, Serdang, Selangor, Malaysia
محمد
کیسارل اسلام
S.Sarker@ljmu.ac.uk
00319475328460040621
00319475328460040621
No
گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه داکا، داکا -1000 ، بنگلادش
M. A.
Rashid
Department of Pharmaceutical Chemistry, Faculty of Pharmacy, University of Dhaka, Dhaka-1000, Bangladesh
محمد آ
رشید
r.pchem@yahoo.com
00319475328460040622
00319475328460040622
No
گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه داکا، داکا -1000 ، بنگلادش
L
Nahar
Laboratory of Growth Regulators, Institute of Experimental Botany ASCR & Palacký University, Šlechtitelů 27, 78371 Olomouc, Czech Republic
لوتفان
نهر
drnahar@live.co.uk
00319475328460040623
00319475328460040623
No
آزمایشگاه تنظیم کننده های رشد ، انستیتوی گیاه شناسی تجربی ASCR و دانشگاه Palacký ، Šlechtitelů 27 ، 78371 Olomouc ، جمهوری چک
S. D.
Sarker
Centre for Natural Products Discovery, School of Pharmacy and Biomolecular Sciences, Liverpool John Moores University, James Parsons Building, Byrom Street, Liverpool L3 3AF, United Kingdom
ساتیاجیت دی
سارکر
S.Sarker@ljmu.ac.uk
00319475328460040624
00319475328460040624
Yes
مرکز کشف محصولات طبیعی ، دانشکده داروسازی و علوم بیومولکولی ، دانشگاه جان مورس لیورپول ، ساختمان جیمز پارسونز ، خیابان بیروم ، لیورپول L3 3AF ، انگلستان
en
تغییرات اجزای اسانس نعناع فلفلی تحت تأثیر محلول پاشی با عصاره مخمر و سالیسیلیک اسید
Changes in essential oil composition of peppermint (Mentha x piperita L.) affected by yeast extract and salicylic acid foliar application
مقدمه: نعناع فلفلی (Mentha x piperita L.) یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که در صنایع غذایی، دارویی، عطرسازی و طعمدهندهها مورد استفاده قرار میگیرد. هدف: این پژوهش، با هدف بررسی اثر محلول پاشی سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر افزایش تولید اجزای ارزشمند اسانس نعناع فلفلی انجام شد. روش بررسی: این تحقیق به صورت طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار شامل سالیسیلیک اسید (40، 80، 160 و 320 میلیگرم در لیتر)، عصاره مخمر (0/25، 0/75، 1 و 1/5 گرم در لیتر) و آب مقطر (شاهد) در سه تکرار تحت شرایط گلخانهای انجام شد. نتایج: در مجموع، 40 ترکیب در ساختار هوایی نعناع فلفلی شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس به ترتیب منتون، منتول، پیپریتون، ایزوپولگول و گاماترپینن بودند. منتون و منتول به ترتیب با 16/69 و 14/39 درصد، ترکیبهای اصلی اسانس بودند. محرکهای سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر باعث افزایش تولید منتون، نئومنتول، پیپریتون، گاماترپینن و ایزومنتول استات (به ترتیب 42، 60، 39، 59 و 34 درصد) نسبت به گیاهان شاهد شدند. محلولپاشی با تیمار 320 میلیگرم در لیتر سالیسیلیک اسید، بهترین تیمار برای افزایش درصد ترکیبات عمده اسانس گیاهان تیمار شده بود. نتایج همبستگی بین اجزای اسانس نشان داد که میزان نئومنتول همبستگی مثبت معنیداری با منتون (**0/865 =r)، گاما ترپینن (**0/848 =r) و همبستگی منفی با ایزوپولگول (**0/886- = r) داشت. نتیجهگیری: کیفیت اسانس نعناع فلفلی تحت تأثیر غلظتهای مناسب سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بود. برای تولید منتون، نئومنتول، گاما ترپینن و پیپریتون، 320 میلیگرم در لیتر سالیسیلیک اسید تیمار مناسبی بود.
Background: Peppermint (Mentha x piperita L.) is one of the most important medicinal plants which used in food, pharmaceutical, perfumery, and flavoring industry. Objective: This study was planned to investigate the effects of foliar application of salicylic acid and yeast extract on production of valuable essential oil components in peppermint. Methods: A completely randomized design experiment with nine treatments consisting salicylic acid (40, 80, 160 and 320 mg/l), yeast extract (0.25, 0.75, 1 and 1.5 g/l) and distilled water (control) with three replications was carried out under greenhouse conditions. Results: In total, forty compounds were identified in the essential oils of the plant aerial parts. Menthone, menthol, piperitone, isopulegol and
γ-terpinene were the major compounds of the oils studied. Menthone and menthol were 16.69 % and 14.39 % of the essential oils, respectively. Salicylic acid and yeast extract were increased menthone, neomenthol, piperitone, γ-terpinene and isomenthol acetate production 42, 60, 39, 59 and 34 % higher than control plants, respectively. Foliar application with 320 mg/l salicylic acid gave the best result in the enhancement of the major essential oil components of treated plants. The results of correlation between essential oil constituents showed that the neomenthol content had a significant positive correlation with menthone (r = 0.865**), γ-terpinene (r = 0.848**) and negative correlation with isopulegol (r = -0.886**). Conclusion: The quality of essential oil of M. piperita were influenced by the foliar application of salicylic acid and yeast extract at the appropriate concentrations. Elicitation by 320 mg/l salicylic acid was the optimum treatment for menthone, neomenthol, γ-terpinene and piperitone production.
Mentha x piperita L.,Elicitor,Secondary Metabolites,Medicinal Plant,Menthone,Menthol,
نعناع فلفلی, محرک, متابولیتهای ثانویه, گیاه دارویی, منتون, منتول
47
58
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-417-3&slc_lang=en&sid=1
2021/02/182021/03/102021/03/252021/05/292021/05/22
1400/3/1
2021/07/32021/07/32021/06/272021/07/112021/08/10
1400/5/19
M
Motiee
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer, Iran
مرتضی
مطیعی
mortezamotiee58@gmail.com
00319475328460040625
00319475328460040625
No
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
M
Abdoli
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer, Iran
محمد
عبدلی
Abdoli_m@malayeru.ac.ir
00319475328460040626
0000000268653572
Yes
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
en
تفاوت بین گیاهان دارویی Froriepia subpinnata (Ledeb.) Baill. و Pimpinella anisum L. با نام عمومی اناریجه بر اساس ترکیبات عمده اسانس؛ شاخصی برای رفع ابهامات
The differences between Froriepia subpinnata (Ledeb.) Baill. and Pimpinella anisum L. commonly named as anarijeh based on major components of the essential oil; a marker for resolve ambiguities
مقدمه: گیاهان Froriepia subpinnata (Ledeb.) Baill. و .Pimpinella anisum L دو گیاه دارویی مهم از تیره چتریان هستند. این دو گیاه به دلیل نام عمومی فارسی مشابه «اناریجه»، در بازار گیاهان دارویی ایران و حتی در گزارشهای علمی به اشتباه به جای یکدیگر استفاده میشوند. هدف: معرفی دقیق ریختشناختی و ترکیب اسانس همراه با اثرات آنتیاکسیدانی گیاهان F. subpinnata و P. anisum و جلوگیری از اشتباهات و تقلبات در گیاهان مذکور و محصولات ناشی از آنها میباشد. روش بررسی: بخش هوایی گیاه F. subpinnata و بذر گیاه P. anisum پس از خشک شدن، پودر و اسانس آنها با استفاده از روش تقطیر توسط دستگاه کلونجر به مدت 3 ساعت استخراج و سپس ترکیبات تشکیلدهنده اسانس توسط کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین، با استفاده از روشهای DPPH و FRAP قدرت مهار آنتیاکسیدانی اسانسها تعیین شد. نتایج: در اسانس گیاه F. subpinnata ترکیبات پارا سیمن -8 -ال (51/13 درصد)، آلفا ترپینولن (7/69 درصد) و لیمونن (6/83 درصد) یافت شدند. در اسانس گیاه P. anisum نیز ترکیبات ترانس آنتول (85/65 درصد) و کارون (5/31 درصد) ترکیبات اصلی اسانس را شامل میشدند. قدرت مهار آنتیاکسیدانی به دو روش DPPH و FRAP در اسانس هر دو گیاه با غلظت 250 میکروگرم در میلیلیتر تقریباً مشابه و در گیاه F. subpinnata به ترتیب به میزان 53/03 و 62/72 درصد و برای گیاه P. anisum به ترتیب به میزان 50/27 و 59/91 درصد اندازهگیری شد. نتیجهگیری: نوع و میزان ترکیبات اصلی اسانس در گیاهان مطالعه شده، میتواند به عنوان مبنایی دقیق برای تشخیص افتراقی این گیاهان قلمداد شود. جهت شناسایی صحیح و جلوگیری از اشتباهات و تقلبات در گیاهان و محصولات گیاهی، میتوان از همه این تفاوتها به عنوان یک نشانگر فیتوشیمیایی مناسب استفاده کرد.
Background: Froriepia subpinnata (Ledeb.) Baill. and Pimpinella anisum L. are two important medicinal plants belong to the Apiaceae family. Due to the similar Persian name in ethnobotanical studies, namely “anarijeh”, these two medicinal plants are mistakenly used instead of each other in the Iranian medicinal plants market and even in scientific reports. Objective: In this study, the correct morphological description of studied species were introduced and the chemical composition of their essential oils and their antioxidant activities were determined. Methods: The aerial parts of F. subpinnata and the seeds of P. anisum were crushed separately followed by hydro-distillation method for 3 h using a Clevenger apparatus to obtain essential oils (EOs) and their constituents were analyzed by GC/MS. Also, the potential of antioxidant inhibitory of essential oils were determined using DPPH and FRAP methods. Results: p-Cymen-8-ol (51.13 %), α-terpinolene (7.69 %) and limonene (6.83 %) were the major components of F. subpinnata EO while trans-anethole (85.65 %) and carvone (5.31 %) were the major components in P. anisum EO. The results of antioxidant activities in DPPH and FRAP assays at the concentration of 250 μg/ml were 53.03 and 62.72 % for F. subpinnata and 50.27 and 59.91 % for P. anisum, respectively. The results of antioxidant activity by DPPH and FRAP methods indicated both essential oils had almost similar potential. Conclusion: Type and the amounts of the major components of the essential oils of F. subpinnata and P. anisum can be regarded as an accurate basis for differential diagnosing the plants. These differences can be used as a good phytochemical marker in correct identification and prevention of mistakes and deceptions in herbal products.
Anarijeh,Plant Identification,Essential Oil Composition,Mistakes and Deceptions,Froriepia subpinnata,Pimpinella anisum,GC-MS,
اناریجه,شناسایی گیاه,ترکیبات روغنهای فرار,اشتباهات و تقلبات,Froriepia subpinnata,Pimpinella anisum,GC-MS,
59
71
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2486-2&slc_lang=en&sid=1
2021/02/182021/03/102021/03/252021/05/292021/05/222021/05/8
1400/2/18
2021/07/32021/07/32021/06/272021/07/112021/08/102021/08/24
1400/6/2
Pooyan
Mehrabanjoubani
Department of Basic Science, Faculty of Animal Science and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
پویان
مهربان جوبنی
p.mehraban@sanru.ac.ir
00319475328460040627
0000000321622610
Yes
گروه علوم پایه، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
Majid
Ghorbani Nohooji
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مجید
قربانی نهوجی
m.gh.nahooji@gmail.com
00319475328460040628
0000000291753942
No
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
Ehsan
Karimi
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
احسان
کریمی
ehsan_b_karimi@yahoo.com
00319475328460040629
0000000250119611
No
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران
Ahmad
Abdolzadeh
Department of Biology, Faculty of Science, Golestan University, Gorgan, Iran
احمد
عبدل زاده
ah_ab99@yahoo.com
00319475328460040630
0000000167511225
No
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
en
پتانسیل درمانی پماد حاوی عصاره متانولی گیاه گزنه سفید (Lamium album L.) بر ترمیم زخم پوستی در موشهای صحرایی
Therapeutic potential of ointment containing methanol extract of Lamium album L. on cutaneous wound healing in rats
مقدمه: مدیریت مناسب زخم که کیفیت زندگی را بهبود بخشد و هزینههای درمانی بیماران را کاهش دهد، مورد نیاز است. گیاه گزنه سفید در طب سنتی جهت التیام زخمهای پوستی استفاده میشود و مطالعات اخیر نشاندهنده اثرات ضد التهابی، هموستاتیک و ضد میکروبی این گیاه میباشد. هدف: اثر پماد حاوی عصاره متانولی از اندام هوایی گیاه گزنه سفید، بر ترمیم زخم تمام ضخامت حاد پوستی در مدل موش صحرایی بررسی شد. روش بررسی: از 32 موش صحرایی ویستار (250-300 گرم) برای ایجاد زخم تمام ضخامت مربعی در ناحیه پشتی گردن استفاده شد و به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: I؛ کنترل، II؛ پایه پماد، III؛ کرم 1 درصد فنی توئین و IV؛ پماد 5 درصد گزنه سفید. اندازه زخم جهت تعیین درصد ترمیم زخم در روزهای 3، 5، 7 و 12 از شروع آزمایش اندازهگیری شد. نمونههای بافتی برش داده شده از نظر هیستوپاتولوژیکی در روز 12 درمان بر اساس روش Abramov score ارزیابی شدند. نتایج: پماد گیاهی به میزان قابل توجهی بلوغ فیبروبلاست، رسوب کلاژن و نورگزایی را در مقایسه با گروه کنترل افزایش داد. میزان ترمیم زخم در گروه تحت درمان با پماد گیاهی مشابه با گروه فنی توئین، به میزان قابل توجهی در روزهای 3، 7 و 12 افزایش یافت. بر اساس آنالیز اسپکتروفتومتری، عصاره گیاه حاوی ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی میباشد. نتیجهگیری: به نظر میرسد گیاه گزنه سفید میتواند به عنوان یک کاندیدای جدید برای مطالعات بیشتر در زمینه ترمیم زخم مورد توجه قرار گیرد.
Background: Proper wound management which improves the quality of life and reduces patient costs is required. Lamium album L. has been used in traditional medicine to heal skin wounds and recent studies show anti-inflammatory, haemostatic and antimicrobial properties of this plant. Objective: The effect of the ointment containing methanol extract of L. album aerial parts was evaluated on the full-thickness wound healing in rat model. Methods: Thirty-two Wistar rats (250-300 g) were used to be created a square full-thickness wound on the dorsal cervical area and randomly divided into four groups: I; control, II; ointment base, III; 1 % phenytoin cream and IV; 5 % L. album ointment. Wound size for determination of the percent of wound healing was measured on days 3, 5, 7 and 12 of the experiment. The excisional biopsies were evaluated histopathologically on the 12th day of treatment according to the Abramov score method. Results: The herbal ointment significantly increased fibroblast maturation, collagen deposition and neovascularization compared to the control group. The wound healing rate was significantly increased in the group treated with L. album ointment, same as phenytoin group, on days 3, 7 and 12. Based on the spectrophotometric analysis, the extract contains phenol and flavonoid compounds. Conclusion: It seems that L. album could be considered as a new candidate for further studies in the field of wound healing.
Lamium album,Ointment,Wound healing,Flavonoid,Rat,
گزنه سفید, پماد, ترمیم زخم, فلاونوئید, موش صحرایی
72
84
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-4034-1&slc_lang=en&sid=1
2021/02/182021/03/102021/03/252021/05/292021/05/222021/05/82021/06/27
1400/4/6
2021/07/32021/07/32021/06/272021/07/112021/08/102021/08/242021/08/24
1400/6/2
Fereshteh
Talebpour Amiri
Department of Anatomy, Molecular and Cell Biology Research Center, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
فرشته
طالبپور امیری
ftaleb2001@yahoo.co.uk
00319475328460040631
00319475328460040631
No
گروه آناتومی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
Fatemeh
Mirzaee
Medicinal Plants Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
فاطمه
میرزائی
fa.mirzaee88@yahoo.com
00319475328460040632
00319475328460040632
No
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
Seyedeh Nesa
Hasanzadeh
Student Research Committee, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
سیده نساء
حسنزاده
nesa.hasanzade95@gmail.com
00319475328460040633
00319475328460040633
No
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
Reza
Enayatifard
Department of Pharmaceutics, Faculty of Pharmacy, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
رضا
عنایتیفرد
enayatifard_r@yahoo.com
00319475328460040634
00319475328460040634
No
گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
Somayeh
Shahani
Department of Pharmacognosy and Biotechnology, Faculty of Pharmacy, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
سمیه
شاهانی
s.shahani@mazums.ac.ir
00319475328460040635
00319475328460040635
Yes
گروه فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
en
بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و ارزیابی خواص بیولوژیکی سرشاخههای هوایی قیچ کاشانی (Zygophyllum eichwaldii C. A. Mey.)، گیاهی بومی ایران
Essential oil analysis and biological activities of the aerial parts of Zygophyllum eichwaldii C. A. Mey., a native plant from Iran
مقدمه: گیاه قیچ کاشانی Zygophyllum eichwaldii C. A. Mey. یک گیاه دارویی متعلق به خانواده Zygophyllaceae (اسفند) است. این خانواده مشتمل بر 27 جنس و 285 گونه است. هدف: مطالعه حاضر برای بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه قیچ کاشانی و ارزیابی فعالیتهای بیولوژیکی عصاره های آن میباشد. روش بررسی: استخراج اسانس از سر شاخه هوایی گیاه قیچ کاشانی توسط سه روش مختلف انجام و ترکیبات شیمیایی اسانسهای حاصل با روش کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی شناسایی شد. ارزیابی فعالیتهای بیولوژیکی با استفاده از روش های اسپکتروفتومتری انجام شد. نتایج: آنالیز کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی نشان داد که منتول، تیمول و پالمیتیک اسید، از اجزای اصلی اسانسهای استخراج شده از گیاه هستند. در بخش فعالیتهای بیولوژیکی، در حالی که عصاره متانولی در ارزیابی های آنتیاکسیدانی قدرت متوسط تا ضعیف را نشان داد، بخش اتیل استاتی در این آنالیزها قوی بود (IC50 برابر با 178/63 میکروگرم بر میلیلیتر در سنجش DPPH و 70/52 درصد مهار در آزمون بتا-کاروتن/ اسید لینولئیک). این بخش اتیل استاتی همچنین محتوای قابل توجه فنلی، فلاونوئیدی و تاننی را نشان داد (به ترتیب برابر با 99/83، 118/29 و 188/05 میکروگرم بر میلیگرم). همچنین، عصارههای گیاه فعالیتهای ضد میکروبی قابل توجهی را در برابر بیشتر باکتریهای انتخاب شده نشان دادند. نتیجهگیری: مقدار قابل توجهی از ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و تاننی در بخش اتیل استات و فعالیت ضد میکروبی بالا در برابر بیشتر سویههای باکتریایی، این گیاه را به عنوان یک مورد مناسب برای مطالعات بیشتر در این زمینه معرفی میکند.
Background: Zygophyllum eichwaldii C. A. Mey. is a medicinal plant from Zygophyllaceae family. This family consists of 27 genera and 285 species. Objective: The present study was performed to evaluate the chemical composition of the essential oil of Z. eichwaldii and evaluation of biological activities of its extracts .Methods: Essential oils extraction of Z. eichwaldii aerial parts was performed by three different procedures and its chemical composition were evaluated by GC and GC-MS analyses. Evaluation of the biological activities was carried out by spectrophotometric methods. Results: GC-MS analysis showed menthol, thymol and palmitic acid as major components of the plant essential oils. In biological activity evaluation, while methanol extract showed moderate to week potency in antioxidant assessments, the ethyl acetate fraction was strong in these tests (IC50 = 178.63 µg/ml in DPPH assay and 70.52 % inhibition in β-carotene/linoleic acid tests). This fraction also showed significant phenol, flavonoid and tannin contents (99.83, 118.29 and 188.05 μg/mg, respectively). Also, plant extracts exhibited considerable antimicrobial activities against most selected bacteria. Conclusion: Significant amount of phenol, flavonoid and tannin compounds in the ethyl acetate fraction and high antimicrobial activity against most bacterial strains, candidates this plant as a good case for further studies in this respect.
Zygophyllum eichwaldii, Zygophyllaceae, Essential oils, GC-MS, Antioxidant, Antimicrobial
قیچ کاشانی, خانواده اسفند, اسانسها, کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنجی جرمی, آنتیاکسیدانی, ضدمیکروبی
85
98
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-3993-1&slc_lang=en&sid=1
2021/02/182021/03/102021/03/252021/05/292021/05/222021/05/82021/06/272021/06/2
1400/3/12
2021/07/32021/07/32021/06/272021/07/112021/08/102021/08/242021/08/242021/08/29
1400/6/7
Asma
Mazoochi
School of Chemistry, Damghan University, Damghan, Iran
اسماء
مازوجی
mazoochiphd@gmail.com
00319475328460040636
00319475328460040636
No
دانشکده شیمی، دانشگاه دامغان،دامغان، ایران
Seied Ali
Pourmousavi
School of Chemistry, Damghan University, Damghan, Iran
سید علی
پورموسوی
pourmousavi@du.ac.ir
00319475328460040637
00319475328460040637
No
دانشکده شیمی، دانشگاه دامغان،دامغان، ایران
Abdolhamid
Bamoniri
Department of Organic Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Kashan, Iran
عبدالحمید
بامنیری
bamoniri@kashanu.ac.ir
00319475328460040638
00319475328460040638
Yes
گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران