en
jalali
1386
6
1
gregorian
2007
9
1
6
23
online
1
fulltext
fa
مروری بر ویژگیهای روغن جوجوبا (Simmondsia chinensis (Link) Schneider)
Reviow on Jojoba (Simmondsia chinensis (Link) Sch.) Oil
جوجوبا درختچهای دو پایه است که به طور خودرو در صحرای سونوران در جنوب غربی آمریکا، باهاما در کالیفرنیا و شمال غربی مکزیک میروید. میوه جوجوبا یک کپسول سبز بیضوی بلند است که حاوی یک تا سه عدد بذر است و حدود 50 درصد از وزن دانهها را روغن (موم) بیرنگ و بیبوی ویژهای تشکیل میدهد که در سلسله گیاهان منحصر به فرد است و درصنایع مختلفی استفاده میشود. روغن این گیاه عمدتاً در آمریکا تولید میشود که با قیمت خوبی به فروش میرسد. ایندکس ویسکوزیته این روغن بالاتر از روغن پترولئوم است بنابراین میتوان از آن در دما و فشار زیاد استفاده کرد. پایداری این روغن باعث شده که امروزه علاوه بر صنایع بهداشتی و آرایشی در صنایع الکترونیک نیز استفاده شود. چون روغن جوجوبا حاوی هیچ کلسترول و تریگلیسریدی نیست و با مسیر متابولیکی نرمال شکسته نمیشود از آن میتوان به عنوان یک روغن با کالری پایین استفاده کرد. این روغن به عنوان یک ضدکف در صنایع آنتیبیوتیک سازی نیز استفاده میشود. سایر ویژگیهای این روغن باعث شده که در صنایع دیگری مثل شمعسازی، ساخت شویندهها و چرمسازی نیز استفاده گردد. با توجه به قدرت سازش بالای این گیاه به شرایط خشک، مقاومت به کم آبی و شوری خاک و وجود نواحی غیر حاصلخیزی در مناطق خشک و کم آب در سراسر دنیا از جمله در مناطق جنوبی ایران، کشت چنین گونههای گیاهی مقاوم به خشکی و شوری سادهترین و کم هزینهترین راه استفاده از این گونه خاکها و تولید محصولات ارزشمند به شمار میآید.
Jojoba is a woody evergreen shrub or small multi-stemmed tree native to the semiarid regions of southern Arizona, southern California and northwestern Mexico. The fruit is a green capsule which encloses up to three seeds. Jojoba wax (called oil) makes up 50% of the seed's dry weight. Jojoba is being cultivated to provide a renewable source of unique high-quality oil. Most jojoba oil produced in the U.S. today is sold at a high price for use in cosmetics and hair care products. As many as 300 products containing jojoba have appeared in the U.S. market in recent years. As the supply of oil increases and price decreases, more uses will become economically feasible. For example, the viscosity index of jojoba oil is much higher than that of petroleum oil therefore, it may be used as a high temperature, high pressure lubricant. The stability of jojoba oil makes it attractive to the electronic and computer industries and since jojoba oil contains no cholesterol or triglycerides and is not broken down by normal metabolic pathways, it may become an important low-calorie oil for human consumption. The oil can be used as an antifoam in antibiotics production and as a treatment for skin disorders. Other proposed uses include candles, plasticizers, detergents, fire retardants, transformer oil, and for the leather industry. The meal contains up to 30% protein, but toxic compounds (simmondsins) make it currently hazardous as an animal feed. Much of the interest in jojoba worldwide is the result of the plant's ability to survive in a harsh desert environment.
Jojoba, Oil, Seed
جوجوبا, روغن, بذر
1
14
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-74-7&slc_lang=en&sid=1
2005/12/16
1384/9/25
2007/01/3
1385/10/13
T
Hasanloo
Department of Physiology and Proteomics, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, Karaj, Iran
طاهره
حسنلو
thasanloo@abrii.ac.ir
00319475328460038926
00319475328460038926
Yes
استادیار پژوهشی، بخش فیزیولوژی و پروتئومیکس، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، کرج
H
Hajnajari
Department of Horticultur, Seed and Plant Improvement Institute, Karaj, Iran
حسن
حاجنجاری
00319475328460038927
00319475328460038927
No
استادیار پژوهشی، بخش باغبانی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
fa
بررسی ترکیبات شیمیایی روغن فرار آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak) جمعآوری شده از چهار منطقه مختلف استان اصفهان
Investigation on the Chemical Composition of the Essential of Thymus daenensis Celak from Four Different Regions of Isfahan Province
مقدمه: گونههای آویشن از گیاهان دارویی بسیار مهمی هستند که به طور فراوان استفاده میشوند. برخی خواص روغن فرار انواع آویشن، مربوط به دو ترکیب تیمول و کارواکرول است. روغن فرار گل و برگهای آویشن، دارای اثر ضداسپاسم، ضدنفخ، ضدروماتیسم، ضدسیاتیک و ضدعفونیکننده قوی است. در داروسازی از روغن فرار آویشن برای تهیه محلولهای دهان شویه و شربتهای ضدسرفه استفاده میشود. هدف: هدف از این تحقیق آن است که ترکیبات متشکله روغن فرار آویشن دنایی با نام علمی Thymus daenensis Celak از چهار منطقه استان اصفهان بررسی گردد تا منطقهای که دارای مرغوبترین اسانس است، مشخص شود. روش بررسی: سرشاخههای گلدار این گیاه در مرداد ماه 1383 از شهرهای اصفهان، گلپایگان، سمیرم و داران واقع در استان اصفهان جمعآوری گردید و پس از خشک شدن در دمای محیط، روغنهای فرار آنها جداگانه و به روش تقطیر با آب در مدت زمان 2 ساعت به دست آمدند. ترکیبات شیمیایی اسانسها با استفاده از دستگاههای گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی و تعیین مقدار گردیدند. نتایج: بازده اسانسگیری براساس وزن سرشاخه خشک، برابر 4/3 درصد (اصفهان)، 9/3 درصد (گلپایگان)، 05/3 درصد (سمیرم) و 2/3 درصد (داران) محاسبه گردید. در میان 27 ترکیب شناسایی شده، پنج ترکیب اصلی تیمول (3/78- 3/51 درصد)، پاراسیمن (6/7 - 7/2 درصد)، گاماترپینن (1/10 - 7/2 درصد)، کارواکرول (2/9 - 0/2 درصد) و بتاکاریوفیلن (3/4 - 4/2 درصد)، بالاترین غلظت را به خود اختصاص میدهند. نتیجهگیری: نمونه سمیرم علیرغم آنکه کمترین بازده اسانس را داشته دارای بیشترین مقدار ترکیبات اختصاصی مربوط به روغن فرار آویشن است. در مقابل نمونه روغن فرار گلپایگان دارای بیشترین بازده اسانس و کمترین مقدار ترکیبات اختصاصی آویشن بود. بنابرین در صورتیکه هدف از استحصال روغن فرار تنها میزان آن باشد، نمونه گلپایگان مناسبترین نمونه و در صورتیکه ترکیبات خاص آن موردنظر باشد، نمونه سمیرم بهترین نمونه است.
Background: Thymus species are of very important medicinal plants which are being used very much. The properties of essential oils of various Thymus species are related to Thymol and Carvacrol. Essential oils of the leaves and flowers of Thymus have antispasm, antiflatulence, anti rheumatism effects and are strong disinfectants. In pharmaceutics their essential oils are used for preparation of mouth washing solutions and anticough syrups. Objective: The purpose of this research is an investigation on the essential oils composition of Thymus daenensis Celak from four locations of Isfahan province in order to identify the most premium essential oil. Methods: The aerial parts of Thymus daenensis Celak in the flowering stage were collected in Aug. 2004 from Isfahan, Golpayegan, Samirom and Daran in Isfahan province of Iran and after drying at room temperature, were hydrodistilled for 2 h using a Clevenger-type apparatus.The essential oils were analysed by GC and GC/MS. Results: Essential oils were produced at the yields of 3.4% (Isfahan), 3.9% (Golpayegan), 3.05% (Samirom) and 3.2% (Daran), respectively. Twenty-seven compounds were identified among which thymol (51.3%-78.3%), p-cymene (2.7%-7.6%), γ-terpinene (2.7%-10.1%), carvacrol (2.0%-9.2%) and β-caryophyllene (2.4%-4.3%) were the major constituents, respectively. Conclusion: Samirom sample has the most effective properties of essential oil although it has the lowest yield.In the other hand Golpayegan sample has the highest yield of essential oil in spite of it’s lowest essential oil properties.So if it is desired to obtain the highest yield, the Golpayegan sample is the best one and if it is desired to produce the essential oil with the most effective properties, the Samirom sample is the best one.
Essential oil, Thymus, Thymol, Carvacrol
اسانس, آویشن, تیمول, کارواکرول
15
19
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-302-1&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/30
1384/11/10
2007/01/32007/02/14
1385/11/25
MM
Barazandeh
Research Institute of Forests and Rangelands, Tehran, Iran
محمدمهدی
برازنده
mbaraz@rifr-ac.ir
00319475328460038928
00319475328460038928
Yes
مربی، گروه گیاهان دارویی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
K
Bagherzadeh
Isfahan Research Center of Natural Resources, Isfahan, Iran
کریم
باقرزاده
00319475328460038929
00319475328460038929
No
کارشناس، گروه گیاهان دارویی، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان اصفهان
fa
بررسی اثر عصاره درمنه کوهی بر لیپیدهای آتروژنیک و آتروژنز در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک
Effect of Artemisia aucheri Extract on Atherogenic Lipids and Atherogenesis in Hypercholesterolemic Rabbits
مقدمه: آترواسکلروز که به وسیله رسوب تدریجی چربی و لیپیدها در شریانهای ماهیچهای ایجاد میشود دلیل اصلی مرگ و میر در جهان است. رژیم غذایی یکی از مهمترین عوامل محیطی مربوط به این بیماری است. رژیمهای غنی از کلسترول، آترواسکلروز را پیش میبرند و رژیمهای غنی از ترکیبات گیاهی، مانع ایجاد و پیشرفت این بیماری میشوند. وجود ترکیباتی با خاصیت هیپولیپیدمیک و آنتی اکسیدان در بسیاری ازگونههای جنس درمنه به اثبات رسیده است. هدف: هدف این پژوهش تعیین اثرات درمنه کوهی بر لیپیدهای خون و ایجاد آترواسکلروز در خرگوشهای تغذیه شده با رژیم پرکلسترول است. روش بررسی: پانزده خرگوش نر به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه تحت رژیم معمولی، گروه تحت رژیم پرکلسترول (1 درصد کلسترول) و گروهی که رژیم پرکلسترول همراه با مصرف یک روز در میان عصاره درمنه کوهی با دوز mg/kg 100 وزن بدن داشتند. غلظت کلسترول تام (TC)، تری گلیسرید (TG)، LDL - کلسترول (LDL) و HDL - کلسترول (HDL) سرم در زمان شروع آزمایش، پایان ماه اول و پایان ماه دوم در خرگوشها تعیین شد. آئورت برای تعیین شدت ضایعات آترواسکلروتیک در پایان دوره آزمایش برداشته شد. نتایج: درمنه کوهی به طور معنیداری سطح TC، TG و LDL را کاهش و سطح HDLرا افزایش داد و سبب کاهش ضایعات آترواسکلروتیک در آئورت شد. نتیجهگیری: میتوان گفت که عصاره درمنه کوهی بر جلوگیری از پیشرفت بیماری آترواسکلروز موثر است و این عمل را احتمالاً از طریق تاثیر بر لیپوپروتئینهای پلاسما، خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی انجام میدهد.
Background: Atherosclerosis that is caused a gradual deposition of lipids in muscular arteries remain a major cause of mortality worldwide. Dietary is one of the most important environmental factors associated with the incidence of these diseases. Diets high in cholesterol have been shown to promote atherosclerosis. Inversly diets high in vegetables have been shown to reduce development this disease. Objective: In many species of Artemisia evaluated antioxidative properties. The objective of this study was evaluating the effect of Artemisia aucheri extract on blood lipids and development of atherosclerosis in rabbits fed by a high cholesterol diet. Methods: Fifteen male rabbits were randomly divided in three experimental groups (normal diet group, hypercholesterolemic diet (HCD) group and the group that fed by HCD + supplemented with 100 mg/kg body weight Artemisia aucheri extract every other day). Total cholesterol (TC), LDL cholesterol, triglycerides (TG) and HDL cholesterol were measured before and after 1 and 2 months of experimental period. At the end of the experimental period the aorta was removed for assessment of atherosclerotic plaques. Results: Artemisia aucheri significantly reduced the levels of TC, LDL, TG and significantly increased the level of HDL. Degree of atherosclerotic plaque significantly reduced in this group. Conclusion: Results of this study indicate that Artemisia aucheri extract inhibits the development of atherosclerosis. This may be related to the effect of Artemisia aucheri on plasma lipoproteins in addition to its antioxidant and anti-inflammatory properties.
<i>Artemisia aucheri</i> Boiss., Atherosclerosis, Hypercholesterolemic, Cholesterol
درمنه کوهی, آترواسکلروز, هیپرکلسترولمیک, کلسترول
20
28
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-274-2&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/12
1384/9/21
2007/01/32007/02/142007/03/1
1385/12/10
N
Jafari Dinani
Isfahan Cardiovascular Research Center, Isfahan, Iran
نرگس
جعفری دینانی
00319475328460038930
00319475328460038930
No
کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
S
Asgary
Isfahan Cardiovascular Research Center, Isfahan, Iran
صدیقه
عسگری
sasgary@yahoo.com
00319475328460038931
00319475328460038931
Yes
دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
H
Madani
Isfahan University, Isfahan, Iran
حسین
مدنی
00319475328460038932
00319475328460038932
No
استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان
P
Mahzoni
Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
پروین
محزونی
00319475328460038933
00319475328460038933
No
دانشیار، گروه پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
Gh
Naderi
Isfahan Cardiovascular Research Center, Isfahan, Iran
غلامعلی
نادری
00319475328460038934
00319475328460038934
No
دانشیار، گروه بیوشیمی بالینی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
fa
اثرات مهاری تیموکینون، ماده موثره سیاهدانه (Nigella sativa L.)، بر انقباضات خودبخودی و برانگیخته ایلئوم خوکچه هندی
Inhibitory Effects of Thymoquinone, the Major Component of Nigella sativa L. Seeds, on Spontaneous and Evoked Contractions of Guinea Pig Isolated Ileum
مقدمه: به تازگی نشان داده شده که اسانس دانههای سیاهدانه و ماده شاخص آن، تیموکینون، اثر شلکنندگی بر تراشه و ایلئوم دارند. مکانیسمهای مختلفی از جمله مهار کانالهای کلسیمی برای اثرات شلکنندگی اسانس دانههای سیاهدانه پیشنهاد شده است. اما در یک بررسی نشان داده شده است که تیموکینون اثرات شلکنندگی خود را احتمالاً با مهار گیرندههای هیستامینرژیک و سروتونرژیک اعمال میکند. هدف: در این تحقیق، به منظور ارزیابی دقیقتر مکانیسم عملکرد تیموکینون بر فعالیت انقباضی عضلات صاف، اثرات فارماکولوژیک آن بر پاسخهای انقباضی ایلئوم جدا شده خوکچه هندی بررسی گردید. روش بررسی: از آزمایشهای ثبت کششی بر روی ایلئوم جدا شده خوکچه هندی در حمام بافتی با استفاده از ترانسدیوسر ایزومتریک متصل به دستگاه فیزیوگراف استفاده گردید. بدین ترتیب که انقباضات خودبخودی ایلئوم و پاسخهای انقباضی برانگیخته توسط استیلکولین (M 10)، هیستامین (M 100)، پتاسیم کلراید (mM 10) و تحریک الکتریکی (فرکانس Hz 20، مدت زمان ms 2/0، شدت V130)، قبل و بعد از افزودن تیموکینون (M 100، 80، 40، 20، 10) ثبت گردید. همچنین به منظور ارزیابی نقش کانالهای کلسیمی در اثرات مهاری تیموکینون، انقباضات ناشی از تحریک الکتریکی، قبل و بعد از افزودن تیموکینون، ابتدا در محیط عاری از کلسیم و سپس در حضور غلظتهای تجمعی کلسیم کلراید (mM 2، 1، 4/0، 2/0، 1/0)، ثبت و مقایسه گردید. نتایج: نتایج نشان داد که تیموکینون با حداقل غلظت M 20، ارتفاع انقباضات خودبخودی (01/0p<) و انقباضات ایجاد شده توسط هیستامین و تحریک الکتریکی (05/0p<)، و با حداقل غلظت M 40، ارتفاع انقباضات ناشی از استیلکولین (01/0p<) و پتاسیم کلراید (001/0p<) را کاهش داده است. بیشترین اثر مهاری تیموکینون با غلظت M 100 مشاهده شد (001/0p<). علاوه بر این در آزمایشهای انجام شده در محیط عاری از کلسیم، تیموکینون (M 80) مانع از افزایش ارتفاع پاسخهای انقباضی ایلئوم در پاسخ به غلظتهای افزایشی کلسیم کلراید گردید (001/0p<). نتیجهگیری: نتایج به دست آمده از این بررسی نشان میدهد که تیموکینون دارای اثرات شلکنندگی بر روی انقباضات ایلئوم بوده و میتواند مسؤول اثرات شلکنندگی مشاهده شده از اسانس دانههای سیاهدانه باشد. همچنین تیموکینون بخشی از این اثر را از طریق مهار کانالهای کلسیمی و جلوگیری از ورود کلسیم مورد نیاز برای انقباض عضله صاف اعمال میکند.
Background: It has been recently shown that essential oil of Nigella sativa seeds and its major constituent, thymoquinone (TQ), possess relaxant activity on isolated trachea and ileum. Several mechanisms have been suggested to explain the smooth muscle relaxant effects of the essential oil of Nigella sativa seeds. But, only in one study, it has been shown that TQ exerts its relaxant activity probably through the inhibition of histaminergic and serotonergic receptors. Objective: This study was carried out in order to further evaluating the mechanism(s) of muscle relaxant activity of TQ. Methods: Tension recording technique using an isometric transducer connected to a physiograph in an organ bath set up was used. The spontaneous contractions of isolated ileum and contractile responses evoked by acetylcholine (ACh), histamine (His), potassium chloride (KCl), and repetitive electrical field stimulation (EFS), were recorded. ACh (10 M), His (100 M), KCl (10 mM), and EFS (20 Hz, 0.2 ms, 130 V), were applied before and after adding TQ (10, 20, 40, 80, 100 M). Moreover, in order to evaluate the role of Ca2+-channels in TQ-induced relaxation of ileum, the amplitude of contractions evoked by EFS were recorded in the presence and absence of TQ (80 M), in Ca2+-free Krebs solution, as well as following adding of cumulative concentrations of CaCl2 (0.1, 0.2, 0.4, 1, 2 mM). Results: The results showed that TQ at the minimum concentration of 20 M decreased the amplitude of spontaneous contractility (p<0.01) and His- and EFS- evoked contractions (p<0.05). Also, the amplitude of ACh- and KCl - evoked contractions were decreased by TQ at the minimum concentration of 40 M (p<0.01 and p<0.001, respectively). The maximum inhibitory effects of TQ against ileum contractility were achieved by the concentration of 100 M. Furthermore, the cumulative concentrations of CaCl2 in the presence of TQ (80 M), failed to increase the amplitude of contractions induced by EFS, which were suppressed in Ca2+-free medium. Conclusion: These findings indicated that TQ possesses inhibitory effects on contractility of guinea pig isolated ileum, and that effects may be responsible for the smooth muscle relaxant activity of Nigella sativa seeds. The mechanism by which TQ relaxes ileum contractility was exerted, at least in part, through an antagonistic activity on calcium channels in guinea pig ileum smooth muscle cells.
Thymoquinone, Calcium channels, Guinea pig ileum, Tension recording
تیموکینون, کانالهای کلسیمی, ایلئوم خوکچه هندی, ثبت کششی
29
39
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-303-1&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/122005/11/21
1384/8/30
2007/01/32007/02/142007/03/12007/01/23
1385/11/3
S
Parvardeh
Department of Pharmacology, Faculty of Medicine, Ahwaz Jundishapour University of Medical Sciences, Ahwaz, Iran
سیاوش
پرورده
parvardehss@yahoo.com
00319475328460038938
00319475328460038938
Yes
استادیار، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
M
Fatehi
Department of Pharmacology, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
محمد
فاتحی
00319475328460038939
00319475328460038939
No
دانشیار، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
fa
بررسی اثرات ضدتشنجی داروی پاسی پی (Pasipay) (تهیه شده از عصاره گل ساعتی) به روش پنتیلن تترازول در موش
Anticonvulsant Effects of Pasipay (Prepared from Passion Flower) by PTZ Model in the Mice
مقدمه: تاکنون اثرات ضداضطرابی و آرامبخشی گیاه گل ساعتی بر روی انسان مشخص شده است. هدف: در این تحقیق اثرات ضدتشنجی عصاره هیدروالکلی گیاه Passiflora بررسی شد که تحت عنوان تجاری داروی Pasipay در بازار موجود است. روش بررسی: در این بررسی از آزمون تشنجی پنتیلن تترازول استفاده شد. پاسی پی، دیازپام و نرمال سالین به صورت داخل صفاقی و به ترتیب با دوزهای (mg/kg 4/0 - 05/0) و (mg/kg 1 - 5/0) و (ml/kg 10) به موشها تزریق شد و پس از 30 دقیقه، پنتیلن تترازول (mg/kg90) به داخل صفاق تزریق گشت. در بررسی مکانیسم اثر این دارو نیز از فلومازنیل (mg/kg 2) و نالوکسون (mg/kg 5) استفاده شد. نتایج: در این آزمون ED50 پاسی پی (408/0، 119/0 CL:95 درصد) mg/kg 2/0 به دست آمد. پاسی پی در دوز mg/kg4/0 به صورت معنیداری موجب تاخیر در زمان شروع تشنج و مدت زمان تشنج کلونیک در مقایسه با کنترل شد (001/0p<). درصد محافظت از مرگ و میر و محافظت از تشنج در این دوز 100 درصد به دست آمد. تجویز فلومازنیل و نالوکسون قبل از پاسی پی توانست اثرات این دارو را از نظر زمان شروع تشنج و مدت زمان تشنج کلونیک را خنثی نماید. نتیجهگیری: در رابطه با اثرات ضدتشنجی پاسی پی این احتمال وجود دارد که این دارو بتواند در درمان صرع کوچک سودمند باشد و احتمالاً بخشی از اثرات آن به تاثیر بر سیستم گاباارژیک و اپیوییدی میباشد.
Background: Passion flower has shown antianxeity and sedative effects in human. Objective: In this study, anticonvulsant effects of hydroalcoholic extract of passiflora were studied. Methods: Anticonvulsant effects of Pasipay were examined by using pentylenetetrazole model (PTZ) on mice. In this research pasipay, diazepam, and normal saline were injected i.p. at doses (0.05-0.4 mg/kg), (0.5-1 mg/kg), (10 ml/kg) respectively and after 30 minutes, PTZ (90 mg/kg, i.p) was injected to these mice. For investigating the mechanism of pasipay, flumazenil (2 mg/kg, i.p) and naloxone (5 mg/kg, i.p) were also injected 5 minutes before pasipay. Results: An ED50 value of pasipay was 0.2 mg/kg (%95 CL: 0.119, 0.408). In this model, pasipay at the dose of 0.4 mg/kg prolonged the onset time of seizure and decreased the duration of seizures compared to control (p<0.001). In this dose the seizure and mortality protection was 100%. Flumazenil and naloxone could suppress anticonvulsant effects of pasipay. Conclusion: It seems that pasipay may be useful for treatment of absence seizure and these effects may be related to the effect of it on GABAergic and opioid systems.
Passion flower, Pasipay, Anticonvulsant effects, Pentylenetetrazol
گل ساعتی, پاسی پی, اثرات ضدتشنجی, پنتیلن تترازول
40
45
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-304-1&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/122005/11/212006/02/8
1384/11/19
2007/01/32007/02/142007/03/12007/01/232007/02/14
1385/11/25
Sh
Shariati Rad
Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences
شوان
شریعتیراد
00319475328460038940
00319475328460038940
No
دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
M
Nassiri Asl
Department of Pharmacology, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences
مرجان
نصیری اصل
marjannassiriaslm@gmail.com
00319475328460038941
00319475328460038941
Yes
استادیار، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
F
Zamansoltani
Department of Anatomy, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences
فرزانه
زمان سلطانی
00319475328460038942
00319475328460038942
No
استادیار، گروه علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
fa
مطالعه اثر ضدمیکروبی روغن فرار کاکوتی کوهی بر باکتریهای مولد فساد و بیماریزای مواد غذایی
In vitro Antimicrobial Activity of the Essential Oil of Ziziphora clinopodioides L. on Food Spoilage and Pathogenic Bacteria
مقدمه: کاکوتی کوهی گیاهی متعلق به خانواده نعناعیان است که در اکثر مناطق ایران میروید. این گیاه در ماست و سایر فرآوردههای لبنی به عنوان افزودنی استفاده میشود، اما تحقیقات اندکی در زمینه فعالیت ضدمیکروبی گیاه کاکوتیکوهی بر باکتریهای مولد فساد و بیماریزای مواد غذایی وجود دارد. هدف: در این پژوهش اثر ضدمیکروبی اسانس کاکوتیکوهی بر باکتریهای مولد فساد و بیماریزای مواد غذایی بررسی شد و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و میکروبکشی (MBC) آن تعیین گردید. روش بررسی: اثر مهارکنندگی و باکتریکشی اسانس کاکوتیکوهی بر شش باکتری گرم منفی (انتروباکتر آئروژنز، اشرشیاکلی، کلبسیلا نومونیا، سالمونلا انتریتیدیس، سودوموناس آئروژینوزا و شیگلا دیزنتری) و سه باکتری گرم مثبت (باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسایتوژنز) آزمایش شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) به روش رقت لولهای تعیین شد و حداقل غلظتی که کدورتی در آن مشاهده نشد و تعداد کلونی در آن پس از کشت در محیط نوترینت آگار صفر بود به عنوان حداقل غلظت میکروبکشی (MBC) برای هر باکتری در نظر گرفته شد. نتایج: رشد همه باکتریهای مورد آزمایش به جز سودوموناس آئروژینوزا و شیگلا دیزنتری بوسیله اسانس کاکوتیکوهی مهار شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و میکروبکشی این اسانس برای باکتریهای گرم منفی انتروباکتر آئروژنز، اشرشیاکلی، کلبسیلا نومونیا و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب250، 500، 125 و g/lμ 250 بود. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتریهای گرم مثبت لیستریا مونوسایتوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس g/lμ 125 و برای باسیلوس سرئوس g/lμ 1000 بود. نتیجهگیری: نتایج نشان داد که اسانس کاکوتی کوهی بر باکتریهای مولد فساد و بیماریزای مواد غذایی اثر مهاری و کشندگی دارد. طبق نتایج این بررسی اسانس کاکوتی کوهی به عنوان یک ترکیب نگهدارنده و طعمدهنده طبیعی در فرآوردههای غذایی قابل استفاده است.
Background: The genus Ziziphora clinopodioides Lam. (Lamiaceae) are grown in most part of Iran. This plant has been used as an additive in yoghurt and other dairy products, but there is little study about antimicrobial activity of Ziziphora clinopodioides on food spoilage and pathogenic bacteria. Objective: The main goal of this study was to evaluate the antimicrobial activity of the essential oil of Ziziphora clinopodioides against some food spoilage and pathogenic bacteria and determine Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC). Method: Essential oil of Ziziphora (Ziziphora clinopodioides L.) was tested for itُ s growth inhibitory and bactericidal effect on 6 Gram-negetive (Enterobacter aerogenes, Escherichia coil, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enteritidis, Pseudomonas aeroginosa and Shigella dysenteria) and 3 Gram-positive species (Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus). Minimum inhibitory concentration (MIC) was determined using dilution method and minimum bactericidal concentration (MBC) was taken from the concentration of the lowest dosed test tube showing no growth on subcultured. Result: All test organism were inhibited by Ziziphora clinopodioides L. except Pseudomonas aeroginosa and Shigella dysenteria. The MIC and MBC for Gram-negetive bacteria, including Enterobacter aerogenes, Escherichia coil, Klebsiella pneumoniae and Salmonella enteritidis were 250, 500, 125 and 250 μg/ml respctivily. The MIC for Gram-negetive bacteria, including Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus were 125, 1000, 125 μg/ml respctivily. Conclusion: It is concluded that essential oil of ziziphora has antimicrobial activity on food spoilage and pathogenic bacteria. According to the results of this study, It is applicable to use essential oil of Ziziphora as the natural preservatives and flavoring agents in food products.
Essential oil of <i>Ziziphora clinopodioides</i>, Food spoilage and pathogenic bacteria, Antimicrobial activity, MIC, MBC
اسانس کاکوتی کوهی, باکتریهای مولد فساد و بیماریزای مواد غذایی, اثر ضدمیکروبی, MIC, MBC
46
51
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-305-1&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/122005/11/212006/02/82006/02/15
1384/11/26
2007/01/32007/02/142007/03/12007/01/232007/02/142007/01/15
1385/10/25
M
Mehraban Sangatash
Food Quality and Safety Research group, ACECR- Mashhad Branch, Mashhad, Iran
معصومه
مهربان سنگآتش
mehraban@acecr.ac.ir
00319475328460038943
00319475328460038943
Yes
مربی پژوهشی، گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، جهاددانشگاهی واحد مشهد
R
Karazhyan
Food Technology Lab., ACECR- Mashad Branch, Mashhad, Iran
رضا
کاراژیان
00319475328460038944
00319475328460038944
No
کارشناس ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، جهاددانشگاهی واحد مشهد
S
Beiraghi Toosi
Food Processing Research Group, ACECR- Mashad Branch, Mashhad, Iran
شهرام
بیرقی طوسی
00319475328460038945
00319475328460038945
No
مربی پژوهشی، گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی، جهاددانشگاهی واحد مشهد
fa
بررسی و شناسایی ترکیبات شیمیایی روغن فرار گیاه Falcaria vulgaris Bernh.
Study on Chemical Constituents of the Essential Oil of Falcaria vulgaris Bernh.
مقدمه: در طب سنتی غرب ایران، گیاه Falcaria vulgaris با نام محلی پاغازه برای درمان زخم معده و تسریع بهبود زخمهای پوستی به کار میرود. تاکنون تحقیقی در رابطه با اجزای تشکیلدهنده روغن فرار این گونه گیاهی انجام نشده است. هدف: هدف از انجام این تحقیق، بررسی اجزای تشکیل دهنده روغن فرار گونه F. vulgaris بود. روش بررسی: در این بررسی، برگهای گیاه فوق از محل رویش خود در منطقه دالاهو جمعآوری و پس از خشک شدن در سایه به روش تقطیر با آب و به وسیله دستگاه کلونجر اسانسگیری و توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی اجزای آن شناسایی گردید. نتایج: بازده روغن فرار حاصل از گیاه به میزان 15/2 درصد وزنی/ حجمی تعیین گردید. 64 ماده از ترکیبات موجود در اسانس، شامل 8/83 درصد از کل مقدار اسانس آن شناسایی شدند. نتیجهگیری: ترکیبات اصلی شناسایی شده در این گونه را، ترکیباتی نظیر اسپاتولنول (08/27 درصد) و کارواکرول (93/20 درصد) تشکیل دادهاند.
Background: In traditional medicines of west part of Iran, Falcaria vulgaris has significant roles. Falcaria vulgaris (gazayagji) has been used for treatment at gastric ulser, and skin ulcerous. Objective: The purpose of this study is investigated the qualitative and quantitative properties, components of this plant. Methods: Composition of extracted and volatile of the Falcaria vulgaris have been investigated. Materials (leaves) were collected in spring from Dalahoo, west of Iran. The oils were collected by means of hydrodistilation procedure. Results: The yield was 2.15 W/V, respectively. Subsequently the oils were analyzed by gas chromatography mass spectrometry. Conclusion: The main constituents of the F. vulgaris were Carvacrol (20.93%) & Spatulenul (27.08%).
<i>Falcaria vulgaris</i>, Essential oil composition, Hydrodistilation
<i>Falcaria vulgaris</i>, روغن فرار, تقطیر با بخار آب
52
57
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-192-3&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/122005/11/212006/02/82006/02/152005/02/27
1383/12/9
2007/01/32007/02/142007/03/12007/01/232007/02/142007/01/152006/06/1
1385/3/11
M
KhanAhmadi
Department of Research chemistry (ACECR), Kermanshah, Iran
معصومه
خاناحمدی
chem_khanahmadi@yahoo.com
00319475328460038946
00319475328460038946
Yes
مربی پژوهش، گروه شیمی، جهاددانشگاهی واحد کرمانشاه
F
Shahrezaei
Department of Research chemistry (ACECR), Kermanshah, Iran
فاطمه
شاهرضایی
00319475328460038947
00319475328460038947
No
کارشناس پژوهش، گروه شیمی، جهاددانشگاهی واحد کرمانشاه
fa
اثرات تزریق گیاه زنیان (Trachyspermum copticum (L.) Link) در هسته مشبک پاراژیگانتوسلولاریس (PGi) بر روی علایم کیفی سندرم ترک در موش صحرایی نر
Effect of Trachyspermum copticum (L.) Link Microinjection in Nucleus Reticularis Paragigantocellularis on Morphine’s Withdrawal Syndrome Sings
مقدمه: یکی از مهمترین مشکلات جامعه بشری و بهخصوص کشور ما مساله اعتیاد است. تحقیقات اخیر نشانگر اهمیت و کاربرد گیاهان دارویی در این زمینه است. در مورد گیاه زنیان نیز گزارشهایی مبنی بر تاثیر ضداعتیادی وجود دارد. هدف: در این تحقیق به بررسی اثرات تزریق گیاه زنیان در هسته مشبک پاراژیگانتوسلولاریسبه روی علایم کیفی سندرم ترک در موش صحرایی نر پرداخته شده است. روش بررسی: پس از تهیه میوه گیاه زنیان از ارتفاعات 1100 متری بین ایذه و ده دز در خوزستان، عصاره گیاه با نسبت 1 به 10، 1 به 100 و 1 به 1000 توسط دستگاه سوکسله تهیه شد. بعد از آزمایشهای اولیه چهار گروه هشت تایی موش صحرایی نر نژاد اسپیراگ داولی با میانگین وزنی 300 -250 گرم با تزریق مرفین به صورت زیر جلدی معتاد شدند. پس از حصول اطمینان از اعتیاد حیوانات، یک گروه به عنوان شاهد که یک میکرولیتر سالین، 3 گروه دریافتکننده عصاره آبی زنیان در غلظتهای 10، 100 و 1000 برابر رقیق شده که به روش استریوتاکسیک در هسته PGI تزریق شد. در کلیه گروههای مورد بررسی پس از تزریق نالوکسان به صورت داخل صفاقی نشانههای کیفی سندرم ترک که شامل اسهال، تحریکپذیری، افتادگی پلک، بیقراری، وضعیت غیرطبیعی بدن، دندان قروچه و لرزش بدن بودند در بازههای زمانی 45 دقیقه سنجیده شدند. نتایج: نتایج نشان داد که غلظتهای متفاوت زنیان به طور معنیداری نسبت به گروه شاهد سبب کاهش علایم سندرم ترک میشود، به گونهای که بیشترین تاثیر را غلظت بیشتر یعنی عصاره 1 به 10 به دنبال داشته است. نتیجهگیری: میتوان نتیجه گرفت که تزریق عصاره آبی زنیان در هسته PGi یک کاهش وابسته به دوز (از طریق اعمال اثر برگیرندههای اختصاصی PGi) در بیشتر علایم کیفی سندرم ترک نشان میدهد.
Backgpound: Drug addiction is destructive misfortune and one of the most important problems in the world. Using the medical plants in medicinal history has valuable information and experiments in this field. Objective: According to research Trachyspermum copticum L. T. copticum is effective in reducing of morphine’s withdrawal syndrome, so in this study we investigate the effects of T. copticum microinjection on nucleus reticularis paragigantocellularis (PGi) on morphine’s withdrawal syndrome sings (MWSS). Method: After preparing the T.C fruit from height of the mountain in Khuzestan, aqueous extract of different concentration (Diluted 10, 100, 1000 times) was prepared by suckcele display. 32 male rats (Sprague Dawley with average weigh 250 – 300 gr) were randomized divided to 4 groups which dependent by intraperitoneum (I.P) injection with morphine. After cannulating the PGI with using the set of steriotaxi, microinjection of different doses of T. copticum in PGI was done and naloxan (5 mg/kg) was injected I.P to groups. Results: Withdrawal syndrome signs (diarrhea, rearing, ptosis, irritability, tremor, agitation) were observed in 4 groups. Data evaluation and analysis was done by t-test and Mann-Whitney. Results show that T.C was significantly effective in reduction of MNSS such as (rearing ptosis, irritability) compared with control group. Conclusion: T. copticum is probably sensitive on specific receptors in PGI.
<i>Trachyspermum copticum</i> L., Paragigantocellularis, Withdrawal syndrome, Rat
زنیان, هسته پاراژیگانتوسلولاریس, سندرم ترک, موش صحرایی نر
58
64
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-306-1&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/122005/11/212006/02/82006/02/152005/02/272006/02/26
1384/12/7
2007/01/32007/02/142007/03/12007/01/232007/02/142007/01/152006/06/12007/03/11
1385/12/20
N
Gheibi
Department of Biophysics, Qazvin medical sciences of University, Qazvin, Iran
نعمتالله
غیبی
00319475328460038948
00319475328460038948
No
مربی، گروه فارماکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
H
Jaffari
Department of Pharmacology, Qazvin medical sciences of University, Tehran, Iran
حسین
جعفری
00319475328460038949
00319475328460038949
No
مربی، گروه بیوفیزیک، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
SR
Miri
Department of Pharmacology, Qazvin medical sciences of University, Tehran, Iran
سیدروحالله
میری
drsrmiri@yahoo.com
00319475328460038950
00319475328460038950
Yes
پزشک عمومی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد
E
Abbsai
Department of Physiology, Shahed University, Tehran, Iran
اسماعیل
عباسی
00319475328460038951
00319475328460038951
No
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم جانوری، واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی
M
Khalili
Department of Physiology, Shahed University, Tehran, Iran
محسن
خلیلی نجفآبادی
00319475328460038952
00319475328460038952
No
استادیار، گروه فیزیولوژی، دانشگاه شاهد
H
Jahani
Department of Physiology, Shahed University, Tehran, Iran
حسن
جهانی
00319475328460038953
00319475328460038953
No
استادیار، گروه آمار حیاتی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
S
Yadegari
Department of biostatical, Qazvin Medical Sciences of University, Tehran, Iran
سمیرا
یادگاری
00319475328460038954
00319475328460038954
No
دستیار، گروه نورولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان شریعتی
fa
بررسی مقایسهای و افتراقی گونههای گل ساعتی (Passiflora incarnate L. و Passiflora caerulea L.) در گیاه خام و فراوردههای مرتبط
Comparative and Differential Study of Passiflora incarnate L. and Passiflora caerulea L. in Raw Plants and Pharmaceutical Dosage Forms
مقدمه: جنس پاسیفلورا شامل گونههای متعددی است اما تنها دو گونه P. incarnata و P. caerulea در ایران به صورت کاشته شده وجود دارند. تحقیقات فارماکولوژیک و بالینی زیادی روی اثرات درمانی این گیاهان صورت گرفته است اما در میان گونههای مختلف تنها گونه P. incarnata به عنوان گونه رسمی برای استفاده در فرمولاسیونهای دارویی تایید شده است که عمدتاً در درمان اضطراب و بیخوابی به کار میرود. این دو گونه از نظر خصوصیات گیاهشناسی شباهت زیادی به هم دارند که با روشهای معمول گیاهشناسی از هم قابل افتراق نیستند. هدف: هدف از این بررسی، تشخیص افتراقی دو گونه P. incarnata و P. caerulea در گیاه خام و فراوردههای دارویی مرتبط است. روش بررسی: در این تحقیق سرشاخههای هوایی دو گیاه به روش خردهنگاری با یکدیگر مقایسه شدند. همچنین میزان خاکستر تام، خاکستر نامحلول در اسید و نیز میزان فلاونوییدهای تام آنها بر اساس هایپروزید سنجیده شد. الگوی فلاونوییدهای دو گیاه به روش TLC و الگوی ترکیبات عصاره اتانولی دو گیاه و نیز فراوردههای دارویی قرص و قطره پاسیپی شرکت ایران داروک، عصاره خشک و قطره پاسی فلورا شرکت Vogel و قطره پاسی فلورا شرکت Curarina به روش HPLC بررسی و مقایسه شدند. نتایج: دو گیاه P. incarnata و P. caerulea از نظر میزان خاکستر تام، خاکستر نامحلول در اسید و فلاونوییدهای تام تفاوت زیادی با هم ندارند ولی تراکم و شکل روزنهها، میزان کرکهای روی اپیدرم تحتانی و نوع آوند در آنها کاملاًٌ متفاوت است. الگوی کروماتوگرامهای HPLC و TLC دو گیاه نیز تفاوت چشمگیری با یکدیگر دارند. نتیجهگیری: اندامهای هوایی دو گیاه به روش خردهنگاری قابل تشخیص از یکدیگر هستند. همچنین عصارههای حاصل از این دو گونه (به صورت مستقیم یا به کار رفته در فرمولاسیونهای دارویی) را میتوان با روش HPLC و یا TLC از یکدیگر تشخیص داد؛ البته این دو روش بسیار کارا بوده و نیاز به آمادهسازی نمونه طی مراحل پیچیده ندارند.
Background: Passiflora has several species that two of them named P. incarnata and P. caerulea are cultivated in Iran. Many investigations have been carried out on therapeutic effects of the genus but only P. incarnata is approved for use in pharmaceutical dosage forms for anxiety and insomnia. Objective: The purpose of this study is differential determination of P. incarnata and P. caerulea in medicinal plants and related herbal drugs. Method: In this investigation, microscopic properties, total ash, acid-insoluble ash and total flavonoids calculated as hyperoside of P. incarnata and P. caerulea were determined. In addition, TLC chromatogram regarding flavonoids and HPLC chromatograms of P. incarnata and P. caerulea ethanol extract, Passipay tablet and drop (Iran Darouk Co.), Passiflora drop and dry extract (Vogel Co.) and Passiflora drop (Curarina Co.) were also compared. Results: No significant difference between total ash, acid-insoluble ash and total flavonoids in two species were found. But they were very different in microscopic properties. TLC and HPLC chromatograms are very different as well. Conclusion: The aerial parts of the two plant species can be well distinguished by microscopic method. The plant extract either itself or in pharmaceutical dosage forms, can be determined by HPLC or TLC methods. Since sample preparation is very simple and doesn’t require complex procedures, the above-mentioned methods seem to be efficient.
<i>Passiflora incarnate</i>, <i>Passiflora caerulea</i>, HPLC, TLC, Differential identification
<i>Passiflora incarnate</i>, <i>Passiflora caerulea</i>, HPLC, TLC. تشخیص افتراقی
65
71
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-186-6&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/122005/11/212006/02/82006/02/152005/02/272006/02/262006/01/25
1384/11/5
2007/01/32007/02/142007/03/12007/01/232007/02/142007/01/152006/06/12007/03/112007/02/20
1385/12/1
H
Hajimehdipoor
Department of Herbal Drugs, Food and Drug Laboratory Research Center, Tehran, Iran
هما
حاجیمهدیپور
00319475328460038955
00319475328460038955
No
استادیار، بخش داروهای گیاهی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
Sh
Rezazadeh
Department of Pharmacognosy and Pharmaceutics, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran
شمسعلی
رضازاده
Shrezazadeh@yahoo.com
00319475328460038956
00319475328460038956
Yes
استادیار، گروه فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
A
Hadjiakhoondi
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy and Medicinal Plant Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
عباس
حاجیآخوندی
00319475328460038957
00319475328460038957
No
استاد، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی
M
Pirali Hamedani
Department of Medicinal Chemistry, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences and Food and Drug Laboratory Research Center, Tehran, Iran
مرتضی
پیرعلیهمدانی
00319475328460038958
00319475328460038958
No
دانشیار، گروه شیمیدارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
A
Rezaee
Iran Darouk Company, Tehran, Iran
افسانه
رضایی
00319475328460038959
00319475328460038959
No
کارشناس، شرکت ایران داروک
H
Zahedi
Department of Herbal Drugs, Food and Drug Laboratory Research Center, Tehran, Iran
حمیرا
زاهدی
00319475328460038960
00319475328460038960
No
دکتر داروساز، بخش داروهای گیاهی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
N
Kalantari Khandani
Department of Herbal Drugs, Food and Drug Laboratory Research Center, Tehran, Iran
نیلوفر
کلانتریخاندانی
00319475328460038961
00319475328460038961
No
کارشناس، بخش داروهای گیاهی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
fa
تعیین مقدار Δ7 – استرولها در روغن دانه کدو
Quantitation of Δ7-Sterols in Seeds Oil of Cucurbita pepo
مقدمه: کدو یکی از گیاهان دارویی معروف دنیا با نام علمی Cucurbita pepo از خانواده کوکوربیتاسه است که دانههای آن به عنوان ضدکرم و مدر مصرف سنتی داشته و دارد. از دانههای این گیاه برای درمان علامتی هیپرتروفی خوشخیم پروستات استفاده میشودکه اثر آنرا مربوط به استروییدهای دانه آن دانستهاند. هدف: این پژوهش به منظور شناسایی و تعیین مقدار استرولهای گیاه کاشته شده در ایران و مقایسه آن با نمونه تجاری روغن (از کشور مجارستان) انجام شد. روش بررسی: روغن دانهها با اسباب سوکسله و با متیلن کلراید استخراج گردید. کپسول نرم روغن کدو با نام تجاری پپونن از کشور مجارستان تهیه شد. عمل مشتقسازی استرولهای استاندارد و روغنهای گیاهی مذکور با استفاده از هگزا متیل دی سیلازان (HMDS) و تری متیل کلروسیلان TMCS)) انجام شد و نمونههایی از هر یک به GC/MS تزریق گردید. نتایج و بحث: نتیجه به دست آمده از آنالیز روغن دانه کدوی نمونه مجاری، سه استرول کامپسترول، استیگماسترول و آوانسترول را نشان میدهد. آنالیز کمی این سه ماده در مقایسه با نمونههای استاندارد به ترتیب 82/0، 78/0 و 84/0 میلیگرم استرول در گرم روغن محاسبه شدند. نتایج به دست آمده در مورد روغن تخم کدوی نمونه ایرانی تقریباً مشابه نمونه مجاری بوده و استیگماسترول و کامپسترول در این نمونه مشاهده گردید (به ترتیب 67/0 و 38/0 میلیگرم در گرم روغن)، ولی آوانسترول در این نمونه دیده نشد.
Background: One of the famous medicinal plants is Cucurbita pepo (Cucurbitaceae), which its seeds used as diuretic and anthelminthic. Recently, the seeds have used as symptomatic relief of Benign Prostate Hyperplasia. It is said, seeds’ steroids are responsible for these effects. Objectives: This research was performed for identification and quantitation of sterols in Cucurbita pepo cultivated in Iran and comparison those of Hungarian origin. Methods: Seeds oil was extracted by Soxhelet apparatus with methylene chloride. Peponene (soft gel capsule of pumpkin oil) was purchased from Hungary. Derivatization of standard sterols and oils were performed by hexamethyl disilasane and trimethyl chlorosilane and samples were injected to GC/MS. Results and Conclusion: Analysis of the Hungarian pumpkin oil shows three sterols, campestrol (0.82), stigmasterol (0.78) and avanestrol (0.84 mg/g oil). Analysis of the Iranian pumpkin oil shows campestrol (0.38) and stigmasterol (0.67 mg/g oil), and avanestrol is absent. l
<i>Cucurbita pepo</i>, GC/MS, Campestrol, Stigmasterol, Avanestro
کدو, <i>Cucurbita pepo</i>, GC/MS, کامپسترول, استیگماسترول, آوانسترول
72
79
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-307-1&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/122005/11/212006/02/82006/02/152005/02/272006/02/262006/01/252005/11/5
1384/8/14
2007/01/32007/02/142007/03/12007/01/232007/02/142007/01/152006/06/12007/03/112007/02/202006/12/20
1385/9/29
P
Ahmadi-Avval
Iranian Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR), Shahid Beheshty Branch, Tehran, Iran
پرویز
احمدیاول
parviz2a@yahoo.com
00319475328460038962
00319475328460038962
Yes
پژوهشگر، گروه فارماکوگنوزی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی
F
Mojab
Pharmaceutical Sciences Research Center (PSRC), Shahid Beheshty Medical Sciences (SBMU), Tehran, Iran
فراز
مجاب
00319475328460038963
00319475328460038963
No
استاد، گروه فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
S
Noujavan
Iranian Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR), Shahid Beheshty Branch, Tehran, Iran
سعید
نوجوان
00319475328460038964
00319475328460038964
No
دانشجوی دکترا، گروه شیمی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی
fa
بررسی ترکیبهای شیمیایی و خواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه آویشن تالشی (Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost.)
Study on Chemical Composition and Antimicrobial Activity of the Essential Oil of Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost.
مقدمه: جنس تیموس متعلق به خانواده Lamiaceae بوده و تقریباً 350 گونه مختلف از آن در سراسر جهان یافت میشود این جنس در ایران 14 گونه گیاه معطر و چند ساله دارد که از میان آنها 4 گونه انحصاری ایران هستند. هدف: شناسایی ترکیبهای موجود در اسانس آویشن تالشی و بررسی خواص ضدمیکروبی آن بود. روش بررسی: گیاه مورد بررسی از ارتفاعات استان اردبیل در خردادماه سال 85 جمعآوری و در سایه خشک گردید. سپس اسانس آن به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به شناساگر جرمی بررسی و اجزای آن شناسایی شد. جهت بررسی خواص ضدمیکروبی از روش دیسک – دیفیوژن، استفاده شد و MIC، MBC اسانس در مقایسه با آنتیبیوتیکهای مختلف تعیین گردید. نتایج: در اسانس مورد بررسی تعداد 49 ترکیب (76/99 درصد) شناسایی شد که در این میان تیمول (43/24 درصد)، بورنئول (36/11 درصد)، پاراسیمن (09/10 درصد)، گاماترپینن (78/7 درصد)، آلفاپینن (29/5 درصد) و کارواکرول (07/5 درصد) ترکیبهای عمده بودند. نتایج بررسی اثرات ضدباکتریایی اسانس این گیاه روی 7 باکتری نشان داد که حساسترین باکتری استافیلوکوک اورئوس با MIC برابر ml/gµ 125 است و اثرات مهارکنندگی و بازدارندگی رشد اسانس، روی باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت بسیار خوب است. نتیجهگیری: شناسایی مواد متشکله اسانس این گونه نشان داد که ترکیب عمده اسانس این گیاه همانند سایر گونههای جنس تیموس، تیمول است و اثرات ضدمیکروبی اسانس این گونه، احتمالاً به دلیل وجود تیمول و سایر ترکیبهای ترپنوئیدی موجود در اسانس است.
Background: The genus Thymus belongs to Lamiaceae family. This genus is comprised of about 350 species widespread in the world. 14 species exist in Iran of which four are endemic. Objective: In this study chemical compounds and antibactrial activity in essential oil of Thymus trautvetteri was identified. Methodes: Thymus trautvetteri has been collected from the highlands of Ardabil province in june 2006. Then air-dried aerial parts of the plant were submitted to hydrodistillation using a Clevenger apparatus to produce the essential oil and the extract was analysed by GC/MASS. Investigation of antimicrobial activity was conducted by Disc-diffusion, MIC and MBC technique and different antibiotics compared with antimicrobial activity of this essential oil. Results: In this study, 49 constituents were found representing 99.76% of the oil. The major components were thymol (24.43%), borneol (11.36%), para-cymene (10.09%) and gamma-terpinene (7.78%), alpha-pinene (5.29%) and carvacrol (5.07%). The antibacterial activity of essential oil of this plant was assayed against seven bacteria and Staphylococcus aureus resulted to be the most sensitive microorganism with a MIC value of 125 µg/ml. This study showed that essential oil of this plant have strong inhibitory and bactricidal effects against gram-positive and gram-negative bacteria. Conclusion: Identification of chemical compounds of this species showed that thymol represented the most abundant compounds as the other Thymus species. The antimicrobial activity of essential oil of Thymus trautvetteri can be attributed of thymol and other terpenoides compounds.
<i>Thymus trautvetteri</i>, Essential oil, Antimicrobial Activity
آویشن, اسانس, اثرات ضدمیکروبی, آویشن تالشی
80
88
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-293-2&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/122005/11/212006/02/82006/02/152005/02/272006/02/262006/01/252005/11/52006/05/3
1385/2/13
2007/01/32007/02/142007/03/12007/01/232007/02/142007/01/152006/06/12007/03/112007/02/202006/12/202007/02/18
1385/11/29
S
Shahnazi
Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran
سحر
شهنازی
Shahnazi@imp.ac.ir
00319475328460038965
00319475328460038965
Yes
مربی پژوهش، گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
F
Khalighi-Sigaroodi
Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran
فرحناز
خلیقیسیگارودی
00319475328460038966
00319475328460038966
No
استادیار پژوهش، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
Y
Ajani
Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran
یوسف
اجنی
00319475328460038967
00319475328460038967
No
مربی پژوهش، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
D
Yazdani
Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran
داراب
یزدانی
00319475328460038968
00319475328460038968
No
استادیار پژوهش، گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
M
Ahvazi
Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran
مریم
اهوازی
00319475328460038969
00319475328460038969
No
مربی پژوهش، گروه کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
R
Taghizad-Farid
Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran
رحیم
تقیزادفرید
00319475328460038970
00319475328460038970
No
کارشناس شیمی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
fa
بررسی اثرات مصرف موضعی عصاره گیاه خار مریم (سیلیمارین) بر تغییرات ناشی از تابش پرتو فرابنفش بر پوست خوکچه هندی
Study on Effects of Topical Use of Silybum marianum Extract (Silymarin) on U.V. Irradiated Guinea Pig Skin
مقدمه: آسیبهای پوستی ناشی از پرتو فرابنفش خورشید، باعث ارائه مواد محافظ ایمن و ارزان در مقابل اثرات آسیبزای این پرتو شده است. خواص آنتیرادیکالی، ضدالتهابی و ضدسرطانی سیلیمارین گزینه مناسبی برای بررسی اثر آن بر پرتو فرابنفش است. هدف: در این تحقیق اثرات مصرف خارجی سیلیمارین در جلوگیری از اثرات سوء پرتو فرابنفش بر پوست با استفاده از یافتههای هیستوپاتولوژیک و بررسی علایم بالینی بررسی و ارزیابی شد. روش بررسی: جهت انجام این پژوهش تعداد 60 عدد خوکچه هندی آلبینو به طور تصادفی به دو گروه 30 تایی تقسیم شدند. موهای پشت حیوانات در ابعاد 2 سانتیمتر مربع تراشیده شدند. در گروه اول mg9 سیلیمارین به همراه 20 میکرولیتر استون به صورت موضعی استفاده شد و در گروه دوم تنها 20 میکرولیتر استون به صورت موضعی مصرف شد. هر دو گروه 10 روز و هر روز به مدت 45 دقیقه در معرض پرتو فرابنفش با دوز 180 میلی ژول بر سانتیمترمربع قرار گرفتند. نتایج: نتایج بررسیهای بالینی و هیستوپاتولوژیک نشان دادند که مصرف موضعی سیلیمارین دارای اثرات محافظتی در مقابل اثرات سوء پرتو فرابنفش بر روی پوست است. نتیجهگیری: استفاده موضعی از سیلیمارین در پیشگیری از ضایعات ناشی از پرتو فرابنفش در خوکچه هندی کارا است. نتایج حاصل از یافتههای بالینی و هیستوپاتولوژیک در این تحقیق مشابه نتایج روشهای آنزیمی در سایر بررسیها ارزیابی گردید.
Background: Regarding to the skin damages caused by the ultraviolet ray of sun and the need for protective materials against these mal effects, Silymarin was evaluated for the porpose. Objective: In this study, by histopathology studies and surveying the clinical symptoms the external use of an herbaceous (herbal) substance, Silymarin, in protecting the mal effects of ultraviolet ray has been evaluated. Methods: For the study 60 albino hamsters with same age and gender has been selected and they divided in two groups (each group 30 hamsters) randomly. The hair on the back of all animals shaved in an area about 2 square centimeters. The first group gets 9 miligram Silymarin with 20 micro liter acetone topically, and the second group gets only 20 micro liter acetone topically. Then both groups for 45 days exposed to ultra violet ray, 180milijoule/cm2 each day. Results and Conclusion: The results of clinical and histopathologic surveys show that topical usage of Silymarin has considerable protective effects against the mal effects of ultra violet ray on skin and this can be a promise for using this herbaceous substance as a topical sun protects substance.
Silymarin, Skin, U.V., Clinical finding, Histopathology, Guinea pig
سیلیمارین, اشعه ماوراء بنفش, پوست, هیستوپاتولوژی, یافتههای بالینی, خوکچه هندی
89
96
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-301-2&slc_lang=en&sid=1
2005/12/162006/01/302005/12/122005/11/212006/02/82006/02/152005/02/272006/02/262006/01/252005/11/52006/05/32006/05/3
1385/2/13
2007/01/32007/02/142007/03/12007/01/232007/02/142007/01/152006/06/12007/03/112007/02/202006/12/202007/02/182007/04/14
1386/1/25
AH
Jamshidi
Ministry of Health and Medical Education, Food & Drug Laboratory Research Center, FDLRC and Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran
امیرحسین
جمشیدی
jamshidiam@yahoo.com
00319475328460038971
00319475328460038971
Yes
استادیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
HR
Ahmadi - Ashtiani
Clinical Biochemistry, Tehran, Tarbiat-e-Modarres University, School of Medical Science, Department of Clinical Biochemistry, Tehran, Iran
حمیدرضا
احمدیآشتیانی
00319475328460038972
00319475328460038972
No
دانشجوی دوره Ph.D. بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
MM
Naderi
Small Animal Internal Medicine, Tehran, Islamic Azad University (Research and Science Branch), Veterinary Faculty, Department of Small Animal Internal Medicine, Tehran, Iran
محمدمهدی
نادری
00319475328460038973
00319475328460038973
No
دانشجوی دکتری تخصصی بیماریهای داخلی دامهای کوچک، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
S
Bokaei
Epidemiology, Tehran, Tehran University, Veterinary Faculty, Department of food hygiene, Epidemiology division, Tehran, Iran
سعید
بکایی
00319475328460038974
00319475328460038974
No
دانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
B
Gholamhouseyni
Veterinary Pathology, Karaj, Islamic Azad University (Karaj Branch), Veterinary Faculty, Department of Pathobiology, Karaj, Iran
بنفشه
غلامحسینی
00319475328460038975
00319475328460038975
No
استادیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج