Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1387
2
1
gregorian
2008
5
1
7
26
online
1
fulltext
fa
تاثیر سایتوکینین بر روی تجمع تولیدات تخمیری، حفظ ویتامینC و کیفیت براکلی Brassoca oleraccea var. italica plenck)) بستهبندی شده تحت شرایط اتمسفر تعدیل یافته
Cytokinins affect Fermentation Product Accumulation, Vitamin C Reservation and Quality of Stored Broccoli in Modified Atmosphere Packages
گياهان دارویی
Medicinal Plants
پژوهشی
Research
<div style="text-align: justify;"><strong>مقدمه:</strong> کلم براکلی یک سبزی گلدار است و گلچههای آن سرشار از فیتوکمیکالها، ویتامینها، فیبر و کلسیم بوده و در رژیم غذایی روزانه ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد. بستهبندی براکلی تحت شرایط اتمسفر تعدیل یافته ضمن افزایش عمر انبارداری سبب حفظ کیفیت و ارزش غذایی این محصول میشود. <strong>هدف:</strong> تجمع تولیدات تخمیری در بافت محصول در این دوره ضرورت انجام پژوهشهایی را برای جلوگیری از ایجاد شرایط بیهوازی و تولید ترکیبات نامطبوع الکلی ایجاب میکند. <strong>روش بررسی:</strong> به این منظور گلچههای براکلی رقم پرمیوم کراپ بعد از تیمار با سایتوکینین بنزیل آدنین در دو سطح (0 و 50 پیپیام)، با استفاده از دو نوع پوشش پلیمری (پلی اتیلن با دانسیته کم و پلی پروپیلن) بستهبندی و در دمای 1 درجه سانتیگراد برای 18 روز انبار شدند. در طی این مدت سطح تولیدات تخمیری در کنار خصوصیات کیفی گلچهها مشتمل بر میزان تولید اتیلن، کلروفیل، ویتامین C، کیفیت ظاهری، pH، اسیدیته و افت وزن با فواصل زمانی 3 روز اندازهگیری شد.<strong> نتایج:</strong> نتایج این بررسی نشان داد که تیمار گلچههای براکلی با سایتوکینین بنزیل آدنین (50 پی پی ام) و بستهبندی با استفاده از پوششهای پلیمری تاثیر معنیداری در کاهش تولید اتیلن، افت وزن، حفظ ویتامین C، کلروفیل، کیفیت، اسیدیته و pH در مقایسه با شاهد داشته است. <strong>نتیجهگیری: </strong>این تیمار ضمن حفظ کیفیت و ارزش غذایی، تولید ترکیبات نامطبوع الکلی را به طور معنیداری کاهش داد.</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Background:</strong> Broccoli inflorescences are rich in health promoting compounds such as vitamin C which may contribute to the high antioxidant capacity found in freshly- harvested broccoli. However, high looses of this essential compound has been reported after harvesting.<strong> Objective:</strong> Modified atmosphere packaging has been shown to be potentially useful in storability and quality retention of Broccoli florets however, supplemental methods of extending shelf life are desirable because of the high fermentation product. <strong>Method: </strong>In this way florets were treated post harvest with benzyl adenine at 50 ppm before packaging in polymeric bags (polyethylene and polypropylene) and storage at 1ºC. Factors including ethylene production, chlorophyll, vitamin C, fermentation product, appearance, pH and titrable acidity were measured every three day intervals. <strong>Results:</strong> During storage of cytokinin treated florets under MAP, all changes related with loss of quality were reduced and delayed with time. Additionally vitamin C remained almost unchanged. This improved retention was mainly due to decreased ethylene production. <strong>Conclusion:</strong> Cytokinin treatment significantly reduced fermentation product in packaged broccoli.</div>
براکلی, اتمسفر تعدیل یافته, آسکوربیک اسید, سایتوکینین بنزیل آدنین, پوششهای پلیمری
Broccoli, Modified atmosphere, Ascorbic acid, Benzyl adenine cytokinin, Polymeric bags
53
62
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-281-1&slc_lang=fa&sid=1
F
Khalili
فریبا
خلیلی
100319475328460038721
100319475328460038721
No
Department of horticultural sciences, College of agriculture, Islamic Azad University, Science & Research Branch, Tehran, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
M
Shekarchi
مریم
شکرچی
m.shekarchi@fdo.ir
100319475328460038722
100319475328460038722
Yes
Department of Research and Development, Food and Drug control labs, Tehran, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور
Y
Mostofi
یونس
مستوفی
100319475328460038723
100319475328460038723
No
Food and Drug Research Labs, Ministry of Health, Tehran, Iran
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده گیاهپزشکی و علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
M
Pirali-Hamedani
مرتضی
پیرعلیهمدانی
100319475328460038724
100319475328460038724
No
Department of Medicinal Chemistry, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences and Food and Drug Laboratory Research Center, Tehran, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات آزمایشگاههای غذا و دارو
N
Adib
نوشین
ادیب
100319475328460038725
100319475328460038725
No
Department of Research and Development, Food and Drug control labs, Tehran, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور