Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1388
12
1
gregorian
2010
3
1
9
33
online
1
fulltext
fa
بررسی عصاره اتانولی گیلاس در کاهش چربیهای پلاسما در رتهای دیابتی
The Survey of Administration of Cherries Ethanolic Extract on the Serum Levels of Lipids of Diabetic Rats
فارماكولوژی و سم شناسی
Pharmacology & Toxicology
پژوهشی
Research
<div style="text-align: justify;"><strong>مقدمه:</strong> دیابت ملیتوس یکی از بیماریهای متابولیکی سیستم آندوکرینی است که ناشی از نقص در ترشح انسولین، عمل انسولین و یا هر دو میباشد. نقص انسولین منجر به هیپرگلیسمی مزمن همراه با اختلال در متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروﺗﺌین میشود. اساس درمان دیابت، تجویز انسولین و بعضی ترکیبات شیمیایی کاهنده قندخون میباشد که با توجه به عوارض جانبی متعدد آنها، استفاده از گیاهان دارویی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. گیلاس (خانواده رزاسه) دارای رنگیزه قدرتمند گیاهی به نام آنتوسیانین میباشد که موجب رنگ قرمز تیره در این میوه میشود و این ترکیبات یکی از غنیترین منابع آنتیاکسیدانی هستند که قندخون، سطح انسولین، سطح کلسترول تام و تری گلیسرید را کاهش میدهند. <strong>هدف:</strong> این مطالعه به منظور تعیین اثرات هیپولیپیدمیک گیلاس در رتهای دیابتی شده با آلوکسان میباشد. <strong>روش بررسی:</strong> در این تحقیق اثر عصاره اتانولی سه گونه گیلاس بر میزان چربیهای پلاسما در رتهای دیابتی شده بررسی شد. برای این منظور از ٣٦ رت نر بالغ به وزن متوسط ٢٠٠ - ١٥٠ گرم در ٦ گروه ٦ تایی استفاده شد و بیماری دیابت با تزریق داخل صفاقی آلوکسان مونو هیدرات به میزان mg/kg 120 القا شد. عصاره با دوز mg/kg 200 به صورت خوراکی در رتهای دیابتی شده در دوره تیمار ٤ هفتهای گاواژ شد. <strong>نتایج:</strong> نتایج به دست آمده کاهش معنیدار میزان تریگلیسرید، LDL را در رتهای تیمار شده نسبت به گروه دیابتی نشان داد. با تجویز عصاره گیلاسی میزان HDL و کلسترول تام به طور معنیداری افزایش یافت. <strong>نتیجهگیری:</strong> این تحقیق نشان داد استفاده از عصاره گیلاس دارای اثرات هیپولیپیدمیک است و در نتیجه عصاره این گیاه میتواند در کنترل و پیشگیری از عوارض دیابت موثر باشد.</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Background:</strong> Diabetes mellitus is a metabolic disorder in the endocrine system resulting from a defect in insulin secretion, insulin action or both. It is the most common endocrine disorder and by the year 2010, it is estimated that more than 200 million people worldwide will have DM and 300 million will subsequently have the disease by 2025. Tart cherry (Rosaceae) are packed with powerful plant pigments called anthocyanins – which give cherries their dark red color - and it’s these compounds one of richest antioxidant sources, lower blood sugar and insulin levels. Adding cherries to the diet also lower the animals’ total cholesterol levels and triglycerides. <strong>Objective:</strong> The present study was designed to investigate the effect of Cherries Ethanolic Extract on the Serum Levels of Lipids on Alloxan induced diabetic rats. <strong>Methods:</strong> In this study 36 Male Wistar rats, body weight of 150 – 200 gr were divided into 6 groups. Diabetes was induced by intra peritoneal injection of 120 mg/kg Alloxan. The duration of the cherries treatment was 30 days. <strong>Results:</strong> Treatment with extracts of cherries resulted in a significant reduction in triglyceride, LDL, as well as increase in HDL level. <strong>Conclusion:</strong> Extracts from this plant useful in controlling blood lipids levels. Cherries appear to aid in diabetes control and in reducing the complications of disease.</div>
دیابت, عصاره گیلاس, چربی پلاسما
Diabetes mellitus, Cherries, Blood lipids, Diabetic Rats
41
48
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-221-1&slc_lang=fa&sid=1
L
Tahsini
لاچین
تحسینی
Tahsini273@yahoo.com
100319475328460037987
100319475328460037987
Yes
Department of Biology, Faculty of Science, Urmia University
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
R
Heydari
رضا
حیدری
100319475328460037988
100319475328460037988
No
Department of Biology, Faculty of Science, Urmia University
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
M
Ilkhanipoor
مینو
ایلخانیپور
100319475328460037989
100319475328460037989
No
Department of Biology, Faculty of Science, Urmia University
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
S
Zare
صمد
زارع
100319475328460037990
100319475328460037990
No
Department of Biology, Faculty of Science, Urmia University
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
V
Nejati
وحید
نجاتی
100319475328460037991
100319475328460037991
No
Department of Biology, Faculty of Science, Urmia University
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه