Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1397
12
1
gregorian
2019
3
1
18
69
online
1
fulltext
fa
مروری بر خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی گیاه دارویی نعناع فلفلی (<i>Mentha piperita</i> L.)
Review on Anatomical, Phytochemical and Pharmacological Properties of Peppermint (<i>Mentha piperita</i> L.)
مروری
Review
<div style="text-align: justify;"><span dir="RTL"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">گیاه نعناع فلفلی </span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">(</span></span></span><em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">Mentha piperita </span></span></em><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">L.</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">)</span></span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> بومی مناطق مدیترانه‎ای است که امروزه در تمام نقاط دنیا برای مصارف غذایی، دارویی، عطرسازی و پزشکی کشت می‎شود. اندام هوایی نعناع فلفلی دارای اسانس، ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب، ویتامین‎ها، عناصر معدنی و اسید سالیسیلیک است. منتول مهمترین ترکیب اسانس است که درون کرک‎های غده‎ای ترشحی در سطح اپیدرم برگ بیوسنتز و تجمع می‎یابد. منتول به دلیل بازداری از کانال </span></span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">TRPM8</span></span><span dir="RTL"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> در نورونهای عصبی، حس خنکی در دهان ایجاد می‎کند. مطالعات بالینی و تجربی تأثیر نعناع فلفلی در بهبود ناراحتی‎های بخش فوقانی دستگاه گوارش، سندروم روده تحریک پذیر، اسپاسم عضلانی و مشکلات تنفسی را اثبات کرده‏اند. همچنین این گیاه اثرات آنتیاکسیدانی، ضد سرطان، ضد انعقاد، ضد آلرژی و آنتی آندروژنی نیز دارد. نعناع فلفلی یک گیاه ارزشمند در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی است که انجام مطالعات فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی بیشتر بر روی آن ضروری میباشد. بنابراین در این مقاله خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژی این گیاه بررسی می‎شود.</span></span></span></div>
<div style="text-align: justify;">Peppermint (<em>Mentha piperita</em> L.) is native to Mediterranean region which cultivated for food, pharmaceutical, and perfumery uses in all over the world. The aerial part of peppermint contains essential oil, phenolic and flavonoid compounds, fatty acids, vitamins, minerals, and salicylic acid. Menthol is the most important constituents of peppermint oil which synthesized and accumulated in glandular trichomes on the leaf surface. Menthol creates a coolness sense in the mouth due to inhibition of the TRPM8 channel in the neurons. Clinical and experimental studies have demonstrated the peppermint effect on improving upper gastrointestinal disorders, irritable bowel syndrome, muscle spasm, and respiratory problems. It also has antioxidative, anticancer, anticoagulant, anti-allergic and anti-androgenic effects. Peppermint is a valuable herb in food, pharmaceutical, and cosmetic industries which needs further phytochemical and pharmacological studies. Therefore, this article reviews the anatomical, phytochemical and pharmacological properties of this plant.<br>
</div>
نعناع فلفلی, آناتومی, فارماکولوژی, کرک ترشحی, منتول
Mentha piperita, Anatomy, Glandular trichomes, Menthol, Pharmacology
16
33
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-44-114&slc_lang=fa&sid=1
M
Seif sahandi
مهدی
سیف سهندی
seifsahandi@yahoo.com
100319475328460041072
100319475328460041072
No
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
دانشجوی دکتری زراعت، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
A
Mehrafarin
علی
مهرآفرین
a.mehrafarin@gmail.com
100319475328460041073
100319475328460041073
No
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
F
Khalighi-Sigaroodi
فرحناز
خلیقی سیگارودی
100319475328460041074
100319475328460041074
No
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
M
Sharifi
محسن
شریفی
msharifi@modares.ac.ir
100319475328460041075
100319475328460041075
No
Department of Plant Biology, Faculty of Biological Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
H
Naghdi badi
حسنعلی
نقدیبادی
naghdibadi@yahoo.com
100319475328460041076
100319475328460041076
Yes
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران