Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1396
8
1
gregorian
2017
11
1
16
64
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر ضدباکتری عصارههای برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای مؤثر
Investigation of Antibacterial Activity of <i>Pimpinella affinis</i> Leaves Against <i>E. coli</i> and <i>S. aureus</i> and Separation of Active Fractions
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
Pharmacognosy & Pharmaceutics
پژوهشی
Research
<div style="text-align: justify;"><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">مقدمه:</span></span> </strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">جعفری کوهی انبوه (</span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">Pimpinella affinis</span></span></em><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">) از خانواده چتریان و یکی از سبزیهای مصرفی مناطق شمالی ایران است. </span></span> <br>
<span style="font-family:b lotus;"><strong><span style="font-size:13.0pt;">هدف:</span></strong><span style="font-size:11.0pt;"> پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ضدباکتری عصارههای برگ جعفری کوهی انبوه علیه دو سویه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و جداسازی اجزای موثرآن انجام شد.</span></span><br>
<strong><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">روش بررسی:</span></span></span></strong> <span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">حداقل غلظت بازداری (</span></span></span><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:times new roman bold,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">MIC</span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">) عصارههای هگزانی، اتیلاستاتی و متانولی به دست آمده از برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی (تهیه شده از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران) به روش براث میکرودایلوشن بررسی شد. با توجه به نتایج حاصل، عصاره اتیلاستاتی جهت جداسازی اجزای فعال آن انتخاب و سپس با استفاده از روشهای کروماتوگرافی ستونی و لایه نازک (</span></span></span><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:times new roman bold,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">TLC</span></span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">) به 29 جزء تفکیک شد. اثر ضد باکتریایی اجزای به دست آمده نیز مورد بررسی قرار گرفت.</span></span></span><br>
<span style="font-family:b lotus;"><strong><span style="font-size:13.0pt;">نتایج:</span></strong><span style="font-size:11.0pt;"> عصاره اتیلاستاتی (با </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">mg/ml</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> 1/0=</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">MIC</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> علیه استافیلوکوکوس اورئوس و </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">mg/ml</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> 2/0=</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">MIC</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> علیه اشرشیاکلی) نسبت به دو عصاره دیگر نتایج بهتری را نشان داد. از میان 29 جزء به دست آمده از عصاره اتیلاستاتی، جزءهای ۵</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">F</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">-3</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">F</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">، 8</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">F</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> و 9</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">F</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> علیه استافیلوکوکوس اورئوس</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">(با </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">μg/ml</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> 5/0=</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">MIC</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> و 0/05></span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">P</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">) دارای بالاترین قدرت مهارکنندگی بودند. حداقل غلظت بازداری کلرامفنیکل به عنوان استاندارد علیه استافیلوکوکوس اورئوس</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">برابر</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">با </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">μg/ml</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> 1/0=</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">MIC</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> (0/01></span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">P</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">) میباشد. تمامی نتایج گزارش شده دارای </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">p-value</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> کمتر از 0/05 میباشند و دارای سطح معنیداری مناسبی هستند.</span></span><br>
<span style="font-family:b lotus;"><strong><span style="font-size:13.0pt;">نتیجهگیری:</span></strong><span style="font-size:11.0pt;"> نتایج این مطالعه نشان داد که اثر مهارکنندگی هر سه عصاره هگزانی، اتیلاستاتی و متانولی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">بیشتر از اشرشیاکلی است. همچنین جزءبندی عصاره اتیلاستاتی منجر به بدست آوردن جزءهایی (۵</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">F</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">-3</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">F</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">، 8</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">F</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> و 9</span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">F</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">) تا 200 برابر فعالتر از خود عصاره اتیلاستاتی شد.</span></span><br>
</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Background:</strong> <em>Pimpinella</em> <em>affinis</em> (Apiaceae family) is a vegetable in the north of Iran.<br>
<strong>Objective: </strong>This study was conducted to investigate antibacterial activity of <em>Pimpinella</em> <em>affinis</em> (against <em>E. coli</em> and <em>S. aureus</em>) and separate its active fractions.<br>
<strong>Methods:</strong> Antibacterial activities of <em>n</em>-hexane, ethyl acetate and methanol extracts of leaves of <em>P.</em> <em>affinis</em> (against <em>E. coli</em> and <em>S. aureus</em>) were measured using broth microdilution method in MIC. Subsequently, the ethyl acetate extract was separated in to 29 fractions using column chromatography and thin layer chromatography (TLC). Also, antibacterial activities of the fractions have been measured.<br>
<strong>Results:</strong> According to the results, among the extracts, ethyl acetate extract showed the best activities against <em>E. coli</em> and <em>S. aureus </em>(MICs=1.0 and 2.0 mg/ml, respectively). Also, among the obtained fractions from ethyl acetate extract, F3-F5, F8 and F9 showed best inhibitory activities (MIC=5.0 μg/ml, P<0.05) compared with that of the chloramphenicol (MIC=1.0 μg/ml, P<0.01). All of the results have p-values less than 0.05.<br>
<strong>Conclusion:</strong> The results showed that the Gram positive <em>S. aureus</em> is more sensitive to the extracts than the Gram negative <em>E. coli</em>. Also, partitioning of the ethyl acetate extract leaded to obtain antibacterial fractions (F3-F5, F8 and F9) with 200-fold more active than the ethyl acetate extract.<br>
</div>
جعفری کوهی انبوه, استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی, کروماتوگرافی
Pimpinella affinis, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Chromatography
109
115
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1311-1&slc_lang=fa&sid=1
Yaghoub
Sarrafi
یعقوب
صرافی
ysarrafi@umz.ac.ir
100319475328460041286
100319475328460041286
Yes
Department of Organic Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Mazandaran, Babolsar 47416, Iran
گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
Hadis
Tavahodi
حدیث
توحدی
100319475328460041287
100319475328460041287
No
Department of Organic Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Mazandaran, Babolsar 47416, Iran
گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
Hossein
Dehghan
حسین
دهقان
h.dehghan@shahed.ac.ir
100319475328460041288
100319475328460041288
No
Medicinal Plants Research Center, Shahed University, Tehran 3319118651, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران