Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1395
1
1
gregorian
2016
4
1
15
58
online
1
fulltext
fa
تغییرات ترکیبات فنلی، آنتوسیانین و آنزیم های آنتی اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان (<i>Ocimum basilicum</i> L) تحت تأثیر تنظیم کننده های رشد
Changes in Phenolic Compounds, Anthocyanin and Antioxidant Enzymes in Different Growth Stages Basil (<i>Ocimum basilicum</i> L), Using Growth Regulators
كشاورزی و اتنوبوتانی
Agriculture & Ethnobotany
پژوهشی
Research
<p dir="RTL" style="margin-right: 7.1pt; text-align: justify;"><strong>مقدمه: </strong>ریحان (<span dir="LTR">L.</span> <em><span dir="LTR">Ocimum basilicum</span></em>) گیاهی از خانواده نعناعیان است که دارای اسانس و ترکیبات فنلی با خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی بوده و سرشار از ترکیبات فنیل پروپانوئیدی نیز میباشد. تنظیمکنندههای رشد گیاهی امکان افزایش تولید برخی از متابولیتهای ثانویه را دارند.</p>
<p dir="RTL" style="margin-right: 7.1pt; text-align: justify;"><strong>هدف:</strong> ارزیابی تغییرات محتوی فنل کل، فلاونوئید، آنتوسیانین و سیستم آنتیاکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان تحت تأثیر تنظیمکنندههای رشد بود.</p>
<p dir="RTL" style="margin-right: 7.1pt; text-align: justify;"><strong>روش بررسی:</strong> این تحقیق در پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه زابل به صورت آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کامل تصادفی با<br>
3 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل: تنظیمکنندههای رشد (اسید جیبرلیک، جاسمونیک و سالیسیلیک در غلظت 1/0 میلیمولار در لیتر و تیمار شاهد شامل آب دیونیزه) و مراحل رشد گیاهی (گیاهچهای، پیشگلدهی و گلدهی) بودند.</p>
<p dir="RTL" style="margin-right: 7.1pt; text-align: justify;"><strong>نتایج:</strong> نتایج نشان از اثرات مثبت و معنیدار تنظیمکنندههای رشد و مراحل رشد بر محتوی فنل کل، فلاونوئید، آنتوسیانین و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان داشت. به طوری که بیشترین مقادیر برای محتوی فنل کل و فلاونوئید در غلظت 1/0 میلیمولار اسید جاسمونیک و جیبرلیک نسبت به نمونه شاهد و در مرحله گلدهی حاصل شد. محتوی آنتوسیانین و فعالیت آنزیمهای آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و گایاکول پراکسیداز به طور قابل توجهای در تیمار اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک نسبت به شاهد در مرحله گلدهی افزایش معنیداری نشان داد (05/0≥<span dir="LTR">P</span>).</p>
<p dir="RTL" style="margin-right: 7.1pt; text-align: justify;"><strong>نتیجهگیری:</strong> افزایش محتوی فنلی، فلاونوئیدی، آنتوسیانین و آنزیمهای آنتیاکسیدان نتیجه اعمال تنش اکسیداتیو حاصل از جذب این تنظیمکنندههای رشد، فعال شدن سیستم آنتیاکسیدان و نقش کلیدی آنزیم <span dir="LTR">PAL</span> در بیوسنتز ترکیبات فنلی در گیاه ریحان است.</p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Background:</strong> Basil (<em>Ocimum basilicum</em> L.), is a member of a Lamiaceae family with antibacterial and antioxidant properties in essential oils which composed of phenylpropanoids. The evidence shows that plant hormones effective on the genes expression and increases the production of secondary metabolites.</p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Objective:</strong> The aim was to determine chanes in the content of total phenols, flavonoids, anthocyanin and antioxidant of basil at different stages, using growth regulators.</p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Methods:</strong> This research was carried out at the Biotechnology research institute of university of zabol, a factorial experiment based on randomized complete design with 3 replications. The treatments were growth regulators (with 0.1 mM/l gibberellic acid, jasmonic acid and salicylic acid and control (sprayed with distilled water without growth regulators)) and growth stages (seedling, perflowering and flowering) and harvested after 24 hours post treatments at different stages.</p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Results:</strong> Results showed a significant effect of growth regulators and different growth stages on the content of total phenols, flavonoids, anthocyanin and antioxidant.Total phenolics, flavonoids indicate a significant increased. Generally, the maximum amounts of the content of total phenols, flavonoids was obtained in 0.1 mM jasmonic acid, gibberellic acid in compared to the control at flowering stage. factors consist of anthocyanins, ascorbate, catalase and guaiacol peroxide activity, considerably were increased by salicylic acid and gibberellic acid compared to the cotrol at flowering stage (P≤0.05).</p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Conclusion:</strong> The phenol compounds, flavonoids, anthocyanin and antioxidant enzymes which were increased oxidative stress, resulting from the absorption of hormones, activation of antioxidant plant and the key role of PAL.</p>
<div style="text-align: justify;"></div>
آنتوسیانین, آنتیاکسیدان, تنظیم کننده رشد, فلاونوئید,محتوی فنل.
Anthocyanin, Antioxidant, Growth regulator, Flavonoid, phenol compounds
164
175
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-869-1&slc_lang=fa&sid=1
S
Abdekhani
سارا
عبدخانی
abdekhanisara@yahoo.com
100319475328460041563
100319475328460041563
Yes
MSc Graduate student in Agricultural Biotechnology, University of Zabol
دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوی در کشاورزی، دانشگاه زابل
M
Solouki
محمود
سلوکی
Mahmood.solouki@gmail.com
100319475328460041564
100319475328460041564
No
University of Zabol
دانشگاه زابل