%0 Journal Article %A Abbasifar, A %A Akhondzadeh Basti, A %A Karim, G %A Misaghi, A %A Bokaee, S %A Gandomi, H %A Jebeli J, A %A Hamedi, H %A Sari, AA %T Evaluation of Zataria mutiflora Boiss. Effect on Staphylococcus aureus in Feta Cheese %J Journal of Medicinal Plants %V 7 %N 25 %U http://jmp.ir/article-1-539-fa.html %R %D 2008 %K <, i>, Zataria mutiflora<, /i>, boiss, Starter, <, i>, Staphylococcus aureus<, /i>, Cheese, %X مقدمه: گیاه آویشن شیرازی Zataria multiflora Boiss از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثر ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری‌های بیماری‌زای مهمی که از عوامل مسمومیت‌های غذایی رایج هستند لازم و ضروری به نظر می‌رسد. هدف: هدف این بررسی ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس این گیاه بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر فتا بود. روش بررسی: اسانس گیاه آویشن شیرازی به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین گردید. تاثیرغلظت‌های مختلف اسانس مذکور بر باکتری مورد نظر که به شیر پنیر افزوده شده بود از طریق سنجش میزان رشد باکتری در محیط کشت اختصاصی در آزمایشگاه و در پنیر فتا صورت پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که اسانس مذکور دو غلظت ppm 300 و 150 به ترتیب از بالاترین تاثیر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بوده و در ترکیب با استارتر پنیر به میزان 5/0 درصد به طور معنی‌داری از رسیدن شمار این باکتری به دز مسمومیت‌زای خود در فراورده غذایی مورد بررسی جلوگیری کردند. نتیجه‌گیری: تاثیر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در غلظت ppm300 بالاتر از مقادیر پایین‌تر آن بود و با توجه به گروه‌های شاهد برای حصول این تاثیر مهاری به اثر سینرژیک آن در کنار استارترهای پنیر نیاز است. %> http://jmp.ir/article-1-539-fa.pdf %P 105-115 %& 105 %! %9 Research %L A-10-56-11 %+ Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran %G eng %@ 2717-204X %[ 2008