RT - Journal Article T1 - Antimicrobial Activity of Total Extract and Fractions of Geum kokanicum JF - jmpir YR - 2009 JO - jmpir VO - 8 IS - 30 UR - http://jmp.ir/article-1-375-fa.html SP - 145 EP - 151 K1 - < K1 - i> K1 - Geum kokanicum< K1 - /i> K1 - Tanan K1 - Anti microbial effect AB - مقدمه: گیاه علف مبارک کوهستان با نام علمی Geum kokanicum از خانواده Rosaceae ، از جمله گیاهان با ریزوم دایمی ایران می‌باشد. این گیاه در درمان اسهال و سایر مشکلات گوارشی کاربرد دارد. هدف: در این تحقیق اثرات ضدمیکروبی عصاره تام و فراکسیون‌های مختلف تهیه شده از ریزوم G. kokanicum مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: گیاه G. kokanicam درخرداد ماه 1385 از منطقه بجنورد جمع‌آوری شد. سپس از ریزوم آن یک عصاره تام با اتانول 80 درصد و چهار فراکسیون به روش استخراج متوالی به دست آمد و هریک از فراکسیون‌ها و عصاره تام به روش Disc – diffusion مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: آزمون میکروبی اولیه عصاره تام و فراکسون‌های مختلف بر روی میکروب‌‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی، نشان‌دهنده بیشترین هاله عدم رشد فراکسیون متانلی (mg/disc 10) بر روی استافیلوکوکی اورئوس به میزان 19 میلی‌متر می‌باشد. هم‌چنین حداقل غلظت مهاری عصاره تام اتانولی روی میکروب‌های مختلف گرم مثبت و منفی شامل: استافیلوکوکوس اپیدرمیتیس، سویه ای از استرپتوکوک نوع A، باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، پسودوموناس آئروژینوزا، سویه ای از شیگلا و سویه ای از کلبسیلا مورد بررسی قرار گرفت که کمترین حداقل غلظت مهاری مربوط به استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به میزان 125/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان‌دهنده هاله عدم رشد عصاره تام این گیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوسی به میزان 18 میلی‌متر می‌باشد. با توجه به حضور تانن زیاد در آنالیز فیتوشیمیایی این عصاره حدس زده شد که این اثر ضدمیکروبی به دلیل حضور تانن بالا در گیاه باشد. به منظور اثبات این موضوع تانن گیاه، که در فراکسیون متانولی جمع شده بود به وسیله محلول ژلاتین 1 درصد جدا شده و به وسیله بیواتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت که تایید کننده حدس بالا می‌باشد. LA eng UL http://jmp.ir/article-1-375-fa.html M3 ER -