AU - Esmaeili, Hassan AU - Mirjalili, Mohammad Hossein AU - Zandi, Farzaneh TI - Antimicrobial and antioxidant activities of the leaf extract of some cultivated Iranian licorice populations PT - JOURNAL ARTICLE TA - jmpir JN - jmpir VO - 21 VI - 84 IP - 84 4099 - http://jmp.ir/article-1-3425-fa.html 4100 - http://jmp.ir/article-1-3425-fa.pdf SO - jmpir 84 AB  - مقدمه: شیرین‌بیان یک گیاه دارویی چند ساله تجاری شناخته شده با کاربردهای گسترده است. هدف: در ادامه مطالعاتمان جهت انتخاب و برنامه‌های اصلاحی جمعیت‌های شیرین‌بیان ایرانی، در مطالعه حاضر، محتوای تام فنلی، محتوای تام فلاونوئیدی و فعالیت‌های بیولوژیکی عصاره برگی هشت جمعیت منتخب شیرین‌بیان کشت شده در شمال تهران مورد بررسی قرار گرفتند. روش بررسی: محتوای تام فنلی، محتوای تام فلاونوئیدی به ترتیب با استفاده از معرف‌های فولین سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم به روش رنگ سنجی تعیین شدند. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها از طریق ارزیابی قدرت آنها در احیای کمپلکس Fe3+-TPTZ به Fe2+-TPTZ اندازه‌گیری شد. فعالیت ضدباکتریایی نیز بر اساس روش میکرورقت براث جهت بدست آوردن حداقل غلظت بازدارنده اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد که محتوای تام فنلی از 0/33 ± 6/18 (میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک) در جمعیت باجگاه تا 1/17 ± 14/91 (میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک) در جمعیت ایلام متغیر بود. بیشترین محتوای تام فلاونوئیدی به ترتیب در جمعیت ایلام (1/25 ± 17/04 میلی‌گرم روتین برگرم وزن خشک) و مروست (1/77 ± 15/06 میلی‌گرم روتین برگرم وزن خشک) بدون تفاوت معنی‌دار آماری مشاهده شد. بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به جمعیت ایلام (12/61 ± 532/18 میکرومول آهن بر گرم وزن خشک) بود که پتانسیل آنتی‌اکسیدانی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی را تأیید می‌کند. عصاره‌های برگ جمعیت‌های اقلید، مروست، ایلام و بجنورد فعالیت ضدباکتریایی فوق‌العاده‌ای بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس نشان دادند. ‌ عصاره برگ شیرین‌بیان اثر بازدارندگی بیشتری علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با باکتری گرم منفی اشریشیا کلی نشان داد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - jmpir PG - 65 PT - Research YR - 2022