TY - JOUR T1 - Quantitation of Δ7-Sterols in Seeds Oil of Cucurbita pepo TT - تعیین مقدار Δ7 – استرول‌ها در روغن دانه کدو JF - jmpir JO - jmpir VL - 6 IS - 23 UR - http://jmp.ir/article-1-593-fa.html Y1 - 2007 SP - 72 EP - 79 KW - Cucurbita pepo KW - GC/MS KW - Campestrol KW - Stigmasterol KW - Avanestro N2 - مقدمه: کدو یکی از گیاهان دارویی معروف دنیا با نام علمی Cucurbita pepo از خانواده کوکوربیتاسه است که دانه‌های آن به عنوان ضدکرم و مدر مصرف سنتی داشته و دارد. از دانه‌های این گیاه برای درمان علامتی هیپرتروفی خوش‌خیم پروستات استفاده می‌شودکه اثر آن‌را مربوط به استروییدهای دانه آن دانسته‌اند. هدف: این پژوهش به منظور شناسایی و تعیین مقدار استرول‌های گیاه کاشته شده در ایران و مقایسه آن با نمونه تجاری روغن (از کشور مجارستان) انجام شد. روش بررسی: روغن دانه‌ها با اسباب سوکسله و با متیلن کلراید استخراج گردید. کپسول نرم روغن کدو با نام تجاری پپونن از کشور مجارستان تهیه شد. عمل مشتق‌سازی استرول‌های استاندارد و روغن‌های گیاهی مذکور با استفاده از هگزا متیل دی سیلازان (HMDS) و تری متیل کلروسیلان TMCS)) انجام شد و نمونه‌هایی از هر یک به GC/MS تزریق گردید. نتایج و بحث: نتیجه به دست آمده از آنالیز روغن دانه کدوی نمونه مجاری، سه استرول کامپسترول، استیگماسترول و آوانسترول را نشان می‌دهد. آنالیز کمی این سه ماده در مقایسه با نمونه‌های استاندارد به ترتیب 82/0، 78/0 و 84/0 میلی‌گرم استرول در گرم روغن محاسبه شدند. نتایج به دست آمده در مورد روغن تخم کدوی نمونه ایرانی تقریباً مشابه نمونه مجاری بوده و استیگماسترول و کامپسترول در این نمونه مشاهده گردید (به ترتیب 67/0 و 38/0 میلی‌گرم در گرم روغن)، ولی آوانسترول در این نمونه دیده نشد. M3 ER -