TY - JOUR T1 - Anti-Acanthamoeba effect of Camellia sinensis extract (black and green tea) in vitro TT - اثر ضد آکانتامبایی عصاره چای سیاه و چای سبز در شرایط برون‌تنی JF - jmpir JO - jmpir VL - 19 IS - 73 UR - http://jmp.ir/article-1-2346-fa.html Y1 - 2020 SP - 163 EP - 169 KW - Acanthamoeba KW - Camellia sinensis KW - Black tea KW - Green tea KW - Complementary therapy KW - Traditional medicine N2 - مقدمه: آکانتامبا تک یاخته‌ای مقاوم است که باعث بیماری‌های شدید مانند انسفالیت گرانولوماتوز آمیبی و کراتیت مزمن آمیبی می‌شود. از آنجا که بسیاری از داروها روی انگل بی‌اثر هستند، تلاش برای یافتن داروهای جایگزین در حال انجام است. هدف: این تحقیق با هدف ارزیابی عملکرد عصاره چای سیاه و سبز بر روی آکانتامبا انجام شد. روش بررسی: ایزوله بالینی آکانتامبا در پلیت‌های آگار غیرمغذی کشت داده شد. عصاره چای سیاه و سبز از طریق ماسراسیون تهیه شد و به روش تقطیر در خلاء، خشک شد و در 4 درجه سانتی‌گراد نگهداری شد. ترکیب اصلی عصاره (کافئین) با استفاده از کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‎سنج جرمی شناسایی شد. تأثیر سه غلظت عصاره چای روی انگل مورد ارزیابی قرار گرفت و با گروه کنترل مقایسه شد. نتایج: عصاره‌های چای سیاه و سبز دارای اثرات کشنده‌ای بر روی کیست‌های آکانتامبا بوده و اثر آن بیشتر از داروی ضد کراتیت موجود است (گروه کنترل). علاوه بر این، اثر عصاره چای وابسته به زمان و دوز است (0001/0 P <). همچنین بین عملکرد چای سیاه و سبز تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: عصاره‌های چای سیاه و سبز پتانسیل مهار انگل آکانتامبا را دارند، اما استفاده از عصاره چای در کاربردهای بالینی نیاز به مطالعه بیشتر دارد. M3 10.29252/jmp.1.73.163 ER -