Lari yazdi H, Khavarinejad R, Roustaian A, Goudarzi A. The study of the soil texture effect, nutrition, and pH on the production of Artemisinin in
Artemisia annua L. (Asteraceae). J. Med. Plants 2002; 1 (3) :61-71
URL:
http://jmp.ir/article-1-804-fa.html
لاری یزدی حسین، خاورینژاد رمضانعلی، روستائیان عبدالحسین، گودرزی علی. بررسی اثر بافت خاک، تغذیه معدنی و pHهای مختلف محلول غذایی بر تولید ماده ضد مالاریایی آرتمیزینین (Artemisinin) در گیاه
Artemisia annua L.. فصلنامه گياهان دارویی. 1381; 1 (3) :61-71
URL: http://jmp.ir/article-1-804-fa.html
1- استادیار زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد
2- استاد زیستشناسی، دانشگاه تربیت معلم تهران
3- استاد شیمی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
4- مربی زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد
چکیده: (6187 مشاهده)
آرتمیزینین مادهای با خاصیت ضد مالاریایی است که در گیاه A. annua L. بهطور طبیعی وجود دارد. در این پژوهش تأثیر برخی از عوامل نظیر بافت خاک، تغذیه معدنی و pH محلول غذایی بر میزان تولید آرتمیزینین مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین مقدار آرتمیزینین در خاک شنی لوم، با 065/0درصد و کمترین مقدار آن در خاک سیلت لوم، با 043/0 درصد مشاهده شد. کمترین مقدار آرتمیزینین تولید شده در محلول غذایی فاقد فسفر مشاهده شد که نسبت به شاهد 8/63 درصد کاهش نشان میدهد. کمترین کاهش تولید آرتمیزینین در محلول غذایی فاقد منیزیم که نسبت به شاهد 5/22 درصد کاهش دارد مشاهده میشود. حداکثر تولید آرتمیزینین در غلظت mgl-1 210 نیتروژن محلول غذایی دیده شد. حداکثر تولید آرتمیزینین در pH بین 6 تا 7، یعنی در محیطهای خنثی تا کمی اسیدی اندازهگیری شد و در 5/6 pH= بیشترین مقدار آن (064/0 درصد) مشاهده گردید.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
كشاورزی و اتنوبوتانی دریافت: 1380/3/16 | پذیرش: 1381/5/11 | انتشار: 1381/6/12