سال 1، شماره 3 - ( 6-1381 )                   سال 1 شماره 3 صفحات 71-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lari yazdi H, Khavarinejad R, Roustaian A, Goudarzi A. The study of the soil texture effect, nutrition, and pH on the production of Artemisinin in Artemisia annua L. (Asteraceae). J. Med. Plants 2002; 1 (3) :61-71
URL: http://jmp.ir/article-1-804-fa.html
لاری یزدی حسین، خاوری‎نژاد رمضانعلی، روستائیان عبدالحسین، گودرزی علی. بررسی اثر بافت خاک، تغذیه معدنی و pHهای مختلف محلول غذایی بر تولید ماده ضد مالاریایی آرتمیزینین (Artemisinin) در گیاه Artemisia annua L.. فصلنامه گياهان دارویی. 1381; 1 (3) :61-71

URL: http://jmp.ir/article-1-804-fa.html


1- استادیار زیست‎شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد
2- استاد زیست‎شناسی، دانشگاه تربیت معلم تهران
3- استاد شیمی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
4- مربی زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد
چکیده:   (6187 مشاهده)
آرتمیزینین ماده‎ای با خاصیت ضد مالاریایی است که در گیاه A. annua L. به‎طور طبیعی وجود دارد. در این پژوهش تأثیر برخی از عوامل نظیر بافت خاک، تغذیه معدنی و pH محلول غذایی بر میزان تولید آرتمیزینین مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین مقدار آرتمیزینین در خاک شنی لوم، با 065/0درصد و کمترین مقدار آن در خاک سیلت لوم، با 043/0 درصد مشاهده شد. کمترین مقدار آرتمیزینین تولید شده در محلول غذایی فاقد فسفر مشاهده شد که نسبت به شاهد 8/63 درصد کاهش نشان می‎دهد. کمترین کاهش تولید آرتمیزینین در محلول غذایی فاقد منیزیم که نسبت به شاهد 5/22 درصد کاهش دارد مشاهده می‎شود. حداکثر تولید آرتمیزینین در غلظت mgl-1 210 نیتروژن محلول غذایی دیده شد. حداکثر تولید آرتمیزینین در pH بین 6 تا 7، یعنی در محیط‎های خنثی تا کمی اسیدی اندازه‎گیری شد و در 5/6 pH= بیشترین مقدار آن (064/0 درصد) مشاهده گردید.
متن کامل [PDF 283 kb]   (4299 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: كشاورزی و اتنوبوتانی
دریافت: 1380/3/16 | پذیرش: 1381/5/11 | انتشار: 1381/6/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb