1- استادیار گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ، sfmojab@yahoo.com
2- دانشیار گروه شیمیدارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
3- دانشیار گروه شیمیدارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
4- داروساز، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
چکیده: (8682 مشاهده)
اسانس گیاه بهلیمو با نام علمی ) Lippia citriodora H.B.K. از خانواده وربناسه ) کاشته شده در ایران با روش تقطیر با آب استخراج شد. راندمان این عملیات 6/0 درصد بود. اسانس حاصل با استفاده از روشهای کروماتوگرافی گازی تجزیهای و متصل به طیف نگار جرمی و نیز روش co-injection بررسی شد. ضریب بازداری اجزای اسانسی محاسبه و همراه با طیفهای جرمیشان با استاندارد مقایسه گردید. بیست وپنج ترکیب مشتمل بر 6/94 درصد کل اسانس شناسایی شد. مواد عمده این اسانس عبارتند از: ژرانیول، لیمونن، سینئول، نرال، 1- اکتن-3-ال و نرول.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1380/3/25 | پذیرش: 1381/7/17 | انتشار: 1381/9/29