سال 3، شماره 10 - ( 3-1383 )                   سال 3 شماره 10 صفحات 60-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Basti A, Razavilar V, Misaghi A, Radmehr B, Abbasifar R, Yazdani D et al . Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on probability of growth initiation of Staphylococcus aureus in a brain heart infusion broth. J. Med. Plants 2004; 3 (10) :63-60
URL: http://jmp.ir/article-1-748-fa.html
آخوندزاده‌بستی افشین، رضویلر ودود، میثاقی علی، رادمهر بهراد، عباسی‌فر رضا، یزدانی داراب و همکاران.. اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) بر روی احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 3 (10) :63-60

URL: http://jmp.ir/article-1-748-fa.html


1- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
2- استاد گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
3- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
4- مربی پژوهش، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، تهران
5- دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (مرکز تحقیقات روانپزشکی) و محقق پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران ، s.akhond@neda.net
چکیده:   (5314 مشاهده)
توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارنده‌های شیمیایی (ضدمیکربی و ضداکسیداسیون) با انواع طبیعی، موجب مطالعات زیادی در مورد منابع گیاهی و جستجوی انواع عصاره‌ها و اسانس‌های گیاهی شده است، تا بتوان جایگزینی مناسب و طبیعی برای نگهدارنده‌های شیمیایی پیدا نمود. در این مطالعه، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز متاثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در طی 22 روز نگهداری در سه درجه حرارت (15، 25 و 35 درجه سانتی‌گراد) مورد بررسی قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی به‌طور معنی‌داری (05/0p <، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس قرار گرفت. به‌طوری‌که در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 15، 25 و35 درجه سانتی‌گراد به ترتیب 55/1، 24/1 و 89/0 بود. در حالی‌که در غلظت 03/0 درصد به ترتیب 21/4- ، 24/0 و 45/0- و در غلظت 06/0 درصد به ترتیب 45/4-، 45/0- و 45/0- بود. بر طبق نتایج به‌دست آمده، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی با افزایش غلظت اسانس کاهش پیدا کرد.
متن کامل [PDF 247 kb]   (1781 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1381/10/21 | پذیرش: 1383/2/19 | انتشار: 1383/3/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb