سال 3، شماره 10 - ( 3-1383 )                   سال 3 شماره 10 صفحات 30-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استاد گروه فارماکودینامی و سم‌شناسی، مرکز تحقیقات علوم دارویی پژوهشکده بوعلی و دانشکده داروسازی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، hosseinzadehh@yahoo.com
2- استادیار گروه فارماکودینامی و سم‌شناسی، دانشکده داروسازی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- داروساز
چکیده:   (5608 مشاهده)
در این مطالعه، اثرات ضدتشنجی عصاره‌های آبی و الکلی سرشاخه‌های علف‌چای مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از دو روش آزمون تشنجی پنتیلن تترازول و الکتروشوک به ترتیب به عنوان مدل‌های تجربی ایجاد صرع کوچک و بزرگ در موش استفاده شد. در آزمون پنتیلن تترازول، تزریق داخل صفاقی عصاره‌های آبی (1-4/0 گرم بر کیلوگرم) و الکلی (1 گرم بر کیلوگرم) علف‌چای موجب افزایش زمان شروع تشنج و درصد محافظت از مرگ و میر گردید. در آزمون الکتروشوک این گیاه نتوانست مدت زمان تشنج را کاهش دهد. در آزمون پنتیلن تترازول، L-NAME (mg/kg, i.p. 10-1) باعث مهار طولانی کردن زمان شروع تشنج شد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که عصاره‌های آبی و الکلی سرشاخه‌های علف‌چای می‌تواند در صرع کوچک کارایی داشته باشد. احتمالاً قسمتی از اثر ضدتشنجی عصاره‌های آبی و الکلی این گیاه از طریق مسیر نیتریک اکساید صورت می‌گیرد.
متن کامل [PDF 173 kb]   (2718 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1381/11/19 | پذیرش: 1382/11/20 | انتشار: 1383/3/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.