Jamshidi A, Shams Ardakani M, Hadjiakhondi A, Abdi K. The influence of distillation conditions on the essential oil composition of fennel (
Foeniculum vulgare Mill.). J. Med. Plants 2004; 3 (11) :68-72
URL:
http://jmp.ir/article-1-739-fa.html
جمشیدی امیرحسین، شمس اردکانی محمدرضا، حاجیآخوندی عباس، عبدی خسرو. بررسی تاثیر زمان اسانسگیری بر روی ترکیبات روغن فرار گیاه رازیانه. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 3 (11) :68-72
URL: http://jmp.ir/article-1-739-fa.html
1- دستیار تخصصی فارماکوگنوزی و عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، Jamshidi@imp.ac.ir
2- استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- کارشناس ارشد توکسیکولوژی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (6173 مشاهده)
تاکنون مقالات متعددی در رابطه با ترکیبات موجود در روغن فرار گیاه رازیانه منتشر شده است. هدف از این تحقیق مطالعه تغییرات کمی و کیفی ترکیبات موجود در اسانس گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.) در شرایط مختلف اسانسگیری است. اسانس گیاه رازیانه به دو روش تقطیر با آب داغ و بخار آب داغ تهیه گردید. تقطیر با آب داغ در 4 زمان متفاوت 15، 30، 60 و 150 دقیقه و تقطیر با بخار تنها با زمان 150 دقیقه انجام شد. روغنهای فرار به دست آمده از طریق آنالیزGC و GC/Mass مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. تعداد ترکیب که مجموعاً حدود 37/91 تا 57/97 درصد روغن فرار را تشکیل میدهند شناسایی شدند. از میان روغنهای شناسایی شده E Anethole (89/47 تا 73/62 درصد)، Estragole (41/9 تا 52/16 درصد) و D-(+)-Fenchone (63/7 تا 86/8 درصد) بیشترین درصد مواد را تشکیل میدهند. بالاترین درصد آنتول در دقیقه 30 به دست آمد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1383/1/19 | پذیرش: 1383/6/1 | انتشار: 1383/6/28