سال 11، شماره 41 و S8 - ( supplement 8 1390 )                   سال 11 شماره 41 و S8 صفحات 82-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asghari G, Mostajeran A, Sadeghi H, Nakhai A. Effect of Salicylic Acid and Silver Nitrate on Taxol Production in Taxus baccata. J. Med. Plants 2012; 11 (41) :74-82
URL: http://jmp.ir/article-1-475-fa.html
اصغری غلامرضا، مستأجران اکبر، صادقی علی‌آبادی حجت‌اله، نخعی اعظم. تأثیر نیترات نقره و سالیسیلیک ‌اسید بر تولید تاکسول در گیاه Taxus baccata L.. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 11 (41) :74-82

URL: http://jmp.ir/article-1-475-fa.html


1- دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، asghari@pharm.mui.ac.ir
2- گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
3- گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
4- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی اصفهان
چکیده:   (7527 مشاهده)

مقدمه‌: تاکسول یک داروی ضد‌سرطان بسیار مؤثر است که در ابتدا از پوست درخت گیاه سرخدار با نام علمی Taxus brevifolia L. جداسازی شد. این دارو در درمان اشکال پیشرفته‌‌ای از سرطان‌‌های سینه و تخمدان به کار می‌‌رود. در دو دهه گذشته، افزایش درخواست تاکسول و محدودیت در تهیه آن از گیاه سبب شد که مطالعات بر تولید تاکسول از روش‌های مختلف از جمله کشت سلولی آغاز شود . استفاده از محرک ‌ ها در کشت سلولی گیاه موجب بهبود تولید تاکسول شد.

هدف‌: در این مطالعه تأثیر محرک‌های نیترات نقره و سالیسیلیک ‌اسید به صورت تنها و مخلوط بر میزان تولید تاکسول در گیاه T. baccata به روش تزریق مستقیم با قطع شاخه فرعی گیاه بررسی شد.

روش‌‌ بررسی: غلظت‌‌های مختلف از محرک‌‌ها تهیه و به وسیله لوله رابط به شاخه گیاه متصل تا مواد به صورت مستقیم در اختیار گیاه قرار گیرد . پس از گذشت 30 روز نمونه‌‌گیری از سرشاخه‌ ‌ های گیاه انجام شد. برگ گیاه پودر و به روش ماسراسیون با اتانول 96 درجه عصاره‌‌گیری شد. میزان تاکسول عصاره ‌‌ ها به وسیلهً دستگاه HPLC آنالیز شد.

نتایج‌: تزریق محلول‌های نیترات نقره و سالیسیلیک اسید سبب کاهش معنی‌دار در تولید تاکسول نسبت به کنترل شد همچنین با افزایش غلظت محرک‌ها کاهش بیشتری در تولید تاکسول مشاهده شد.

نتیجه‌گیری: محلول‌های نیترات نقره و سالیسیلیک اسید به صورت تنها و مخلوط تأثیر منفی بر تولید تاکسول داشتند. به نظر می‌رسد فهم بیشتر برای علت این موضوع به تحقیق در مکانیسم عملکرد این مواد در گیاه نیاز دارد.
متن کامل [PDF 445 kb]   (4304 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: كشاورزی و اتنوبوتانی
دریافت: 1388/1/30 | پذیرش: 1391/1/25 | انتشار: 1391/1/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb