سال 11، شماره 42 و S9 - ( supplement 9 1391 )                   سال 11 شماره 42 و S9 صفحات 191-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس ، shariatf@modares.ac.ir
3- گروه پرورش و تولید طیور دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (8043 مشاهده)

مقدمه: عصاره الکلی گیاه آویشن باغی فعالیت ضد‌میکروبی و اثر ضد‌اکسیدانی دارند، مصرف آن موجب کاهش کلسترول خون شده تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه موجب بهبود عملکرد شود.‌

هدف: هدف این آزمایش به منظور بررسی اثر عصاره الکلی گیاه آویشن باغی و ویتامین E بر میزان کلسترول سرم و زرده تخم‏مرغ و سیستم ایمنی تحت شرایط تنش‏حرارتی انجام گرفت.

روش بررسی: این آزمایش به مدت شش هفته با استفاده از 108 قطعه مرغ تخم‌گذار 45 هفته واریته «لوهمن لایت‌« به صورت آزمایش فاکتوریل 3×2×2 در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی انجام شد.‌ تیمار‌ها شامل دو دمای خنک و گرم تناوبی، دو نوع چربی اشباع و غیر‏اشباع‏ و سه تیمار افزودنی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی)، ویتامین E و عصاره آویشن باغی بودند.

نتایج: نتایج نشان داد میزان کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ تحت تأثیر دمای محیطی بالا به طور معنی‌داری افزایش یافته است (05/0 p< ). ‌چربی اشباع نیز به طور معنی‌داری سطح کلسترول زرده را افزایش داد.‌ در حالی‌که، تیمار آویشن کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ را کاهش داد (05/0 p< ). ‌به علاوه، دما تأثیر معنی‌داری بر تیتر آنتی‌بادی اولیه و ثانویه داشت (05/0 p< ). ‌همچنین، در نوبت دوم تزریق SRBC آویشن بیشترین تأثیر معنی‌دار را بر افزایش تولید آنتی‌بادی داشت (05/0 p< ).

نتیجه‌گیری: ترکیبات فنولیکی موجود در عصاره آویشن موجب کاهش کلسترول و بهبود عملکرد سیستم ایمنی به خصوص در شرایط تنش گرمایی که سیستم ایمنی ضعیف است، می‌شود.
متن کامل [PDF 387 kb]   (3231 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1390/2/26 | پذیرش: 1390/9/6 | انتشار: 1391/6/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.