مقدمه: عصاره الکلی گیاه آویشن باغی فعالیت ضدمیکروبی و اثر ضداکسیدانی دارند، مصرف آن موجب کاهش کلسترول خون شده تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه موجب بهبود عملکرد شود.
هدف: هدف این آزمایش به منظور بررسی اثر عصاره الکلی گیاه آویشن باغی و ویتامین E بر میزان کلسترول سرم و زرده تخممرغ و سیستم ایمنی تحت شرایط تنشحرارتی انجام گرفت.
روش بررسی: این آزمایش به مدت شش هفته با استفاده از 108 قطعه مرغ تخمگذار 45 هفته واریته «لوهمن لایت« به صورت آزمایش فاکتوریل 3×2×2 در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. تیمارها شامل دو دمای خنک و گرم تناوبی، دو نوع چربی اشباع و غیراشباع و سه تیمار افزودنی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی)، ویتامین E و عصاره آویشن باغی بودند.
نتایج: نتایج نشان داد میزان کلسترول سرم خون و زرده تخممرغ تحت تأثیر دمای محیطی بالا به طور معنیداری افزایش یافته است (05/0 p< ). چربی اشباع نیز به طور معنیداری سطح کلسترول زرده را افزایش داد. در حالیکه، تیمار آویشن کلسترول سرم خون و زرده تخممرغ را کاهش داد (05/0 p< ). به علاوه، دما تأثیر معنیداری بر تیتر آنتیبادی اولیه و ثانویه داشت (05/0 p< ). همچنین، در نوبت دوم تزریق SRBC آویشن بیشترین تأثیر معنیدار را بر افزایش تولید آنتیبادی داشت (05/0 p< ).
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |