مقدمه: گیاه زرشک با نام علمی Berberis vulgaris یکی از گیاهان درمانی در طب گیاهی است. شواهدی در دست است که ریشه این گیاه ترکیبات مختلفی با خاصیت ضدباکتریایی و محرک رشد دارد.
هدف: با توجه به استفاده گسترده از ریشه زرشک در انسان و برخی از دامها، در این تحقیق سعی بر آن شد تا اثر پودر ریشه این گیاه بر رشد و چالشهای ناشی از مصرف آن به عنوان یکی از افزودنیهای جیره غذایی در طیور گوشتی مورد بررسی قرار گیرد.
روش بررسی: به این منظور ریشههای خشک شده این گیاه در آسیاب خرد گردیده و به پودر تبدیل شد. دو گروه به عنوان شاهد و آزمایش هر کدام شامل 65 قطعه جوجه نژاد Arbor Acers به طور تصادفی انتخاب و در شرایط یکسان و به مدت 6 هفته نگهداری شدند. به جیره گروه آزمایش 1 درصد پودر ریشه زرشک افزوده شد. در انتهای هفته ششم دو گروه از نظر میزان رشد با هم مقایسه شدند.
نتایج: نتایج مربوط به وزن در گروه آزمایش در انتهای هفته ششم به طور معنیداری با گروه شاهد متفاوت بود (3/325 ± 2/1822 گرم برای گروه آزمایش در مقابل 7/273 ± 8/1662 گرم برای گروه کنترل) (05/0 > p ).
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |