سال 7، شماره 28 - ( 9-1387 )                   سال 7 شماره 28 صفحات 68-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahsavari N, Barzegar M, Sahari M, Naghdi Badi H. An Investigation on the Antioxidant Activity of Essential Oil of Zataria multiflora Boiss. in Soy Bean Oil. J. Med. Plants 2008; 7 (28) :56-68
URL: http://jmp.ir/article-1-409-fa.html
شهسواری ندا، برزگر محسن، سحری محمدعلی، نقدی‌بادی حسنعلی. بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) در روغن سویا. فصلنامه گياهان دارویی. 1387; 7 (28) :56-68

URL: http://jmp.ir/article-1-409-fa.html


1- فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، mbb@modares.ac.ir
3- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
4- عضو هیات علمی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران
چکیده:   (6296 مشاهده)
مقدمه: اخیراً به دلیل فعالیت آنتی‌رادیکالی شناخته‌شده‌ی ترکیبات گیاهی و مشتقات آن‌ها، توجه بسیار زیادی به افزودن آن‌ها به سامانه‌های غذایی و بیولوژیکی به عنوان آنتی‌اکسیدان شده است. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاربرد آن در روغن سویا به عنوان جایگزین آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی بود. روش بررسی: در این بررسی، اسانس گیاه با دستگاه GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمده‌ی آن شناسایی شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس در غلظت‌های مختلف با استفاده از دو روش رادیکال 2 و '2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (•DPPH) و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن بررسی و با آنتی‌اکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس با اندازه‌گیری اعداد پراکسید (PV) و تیوباربیتوریک اسید (TBA) در روغن سویا (آزمون آون) اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد کارواکرول (08/26 درصد) و تیمول (23/17 درصد) ترکیبات فنلی عمده‌ی اسانس هستند. EC50 اسانس آویشن شیرازی mg/ml 04/0±22/2 تعیین شد، در حالی که این پارامتر برای BHT، mg/ml02/0 ± 58/0 بود. در روش بی‌رنگ شدن بتاکاروتن فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس در سطح 45/0 درصد، 72 درصد و برای BHT در سطح 01/0 درصد، 81 درصد تعیین شد. در آزمون آون، اسانس آویشن شیرازی در غلظت 1/0 درصد دارای اثر آنتی‌اکسیدانی معادل با BHA در غلظت 02/0 درصد در روغن سویا بود. نتیجه‌گیری: اسانس مورد آزمایش خاصیت آنتی‌اکسیدانی خوبی از خود نشان داد و پس از آزمایش‌های تکمیلی دیگر می‌تواند به‌ عنوان آنتی‌اکسیدان طبیعی در برخی مواد غذایی به کار رود.
متن کامل [PDF 444 kb]   (3404 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1387/1/27 | پذیرش: 1387/7/30 | انتشار: 1387/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb