سال 9، شماره 33 - ( 12-1388 )                   سال 9 شماره 33 صفحات 115-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moshafi M, Mofidi A, Mehrabani M, Mehrabani M. Antibacterial Activities of Essential Oil and Composition of Stachys acerosa Boiss.. J. Med. Plants 2010; 9 (33) :108-115
URL: http://jmp.ir/article-1-319-fa.html
مصحفی محمدحسن، مفیدی امیر، مهربانی مهرناز، مهربانی میترا. بررسی اجزا و اثرات ضدباکتریایی اسانس گیاه Stachys acerosa Boiss.. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 9 (33) :108-115

URL: http://jmp.ir/article-1-319-fa.html


1- دانشیار، گروه کنترل میکروبی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
2- دکتر داروساز، گروه فارماکوگنوزی ، دانشکده داروسازی ، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3- دستیار فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
4- دانشیار،‌ گروه فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات فارماسوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، mmehrabani@hotmail.com
چکیده:   (7013 مشاهده)
مقدمه: گیاه Stachys acerosa Boiss. از خانواده نعنائیان یکی از گیاهان بومی ایران می‌باشد. هدف: با توجه به عدم وجود گزارش مدون در مورد این گیاه و در عین حال استفاده‌های درمانی سایر گونه‌های آن در تحقیق حاضر به بررسی اجزا و اثرات ضدباکتریایی اسانس سرشاخه گل‌دار و بدون گل این گیاه و ساختمان ماده موثره با اثر ضدباکتریایی آن پرداخته شده است. روش بررسی: سرشاخه‌های گل‌دار و بدون گل گیاه از منطقه لاله‌زار کرمان جمع‌آوری شد و پس از خشک کردن اسانس آنها توسط دستگاه کلونجر به دست آمد. اسانس‌ها با استفاده از دستگاه GC-MS و اندیس بازداری آنالیز شد. اثرات ضدمیکروبی اسانس‌ها علیه باکتری‌های: Staphylococcus aureus، Staphylococcus epidermidis، Escherichia coli, Bacillus subtilis، Klebsiella pneumoniae و Pseudomonas aerogenosa با استفاده از روش بیواتوگرافی روی پلیت سیلیکاژل GF254 در سیستم حلال تولوئن- اتیل استات (7 : 93) بررسی شد. نتایج: سرشاخه گل‌دار و بدون گل به ترتیب دارای 09/0 و 11/0 درصد اسانس شفاف زرد رنگ و جزء عمده کریزانتنیل استات و لینالول بودند. بیشترین اثرات ضدباکتریایی با استفاده از روش TLC در 6/0 - 5/0 = Rf در مورد اسانس سرشاخه بدون گل دیده شد و پس از جداسازی این فراکسیون و شناسایی آن با GC-MS، کارواکرول به عنوان جزء اصلی آن شناسایی شد. نتیجه‌گیری: در مورد اثرات ضدباکتریایی سایر گونه‌های Stachys گزارش‌های متعددی وجود دارد که کریزانتنیل استات و لینالول به عنوان اجزای اصلی اسانس آنها گزارش شده است.
واژه‌های کلیدی: <، i>، Stachys acerosa<، /i>، اسانس، اثرات ضدمیکروبی
متن کامل [PDF 603 kb]   (2809 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1387/3/22 | پذیرش: 1388/8/24 | انتشار: 1388/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb