Niazmand S, Neamati Karimui H, Sparhem M. The Effects of Aqueous - ethanol Extract of
Teucrium polium L. on Rabbit’s Blood Pressure, Heart Rate and Intraventricular Pressure. J. Med. Plants 2010; 9 (33) :90-97
URL:
http://jmp.ir/article-1-316-fa.html
نیازمند سعید، نعمتی کریمویی حبیبالله، اسپرهم مریم. اثر عصاره آبی - الکلی گیاه کلپوره (
Teucrium polium L.) بر فشار خون، ضربان قلب و فشار درون بطنی خرگوش. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 9 (33) :90-97
URL: http://jmp.ir/article-1-316-fa.html
1- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، niazmands@mums.ac.ir
2- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
چکیده: (18817 مشاهده)
مقدمه: کلپوره از تیره نعناع، گیاهی علفی است که مصارف دارویی دارد. در سالهای اخیر اثرات ضددیابت، ضداسپاسم، ضدباکتری و کاهشدهنده چربی و فشار خون آن گزارش شده است ولی تاکنون اثرات قلبی - عروقی آن در یک مطالعه بررسی نشده است. هدف: در این تحقیق اثر عصاره آبی - الکلی سرشاخه و برگهای این گیاه بر متوسط فشار خون شریانی، تعداد ضربان قلب و فشار درون بطنی خرگوش به صورت in vivo بررسی شد. روش بررسی: 24 سر خرگوش نژاد نیوزیلندی به وزن 3 - 2 کیلوگرم، به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. پس از بیهوشی حیوانات با تیوپنتال سدیم (mg/kg, ip 50) و انجام تراکئوستومی، ورید ژوگولار و شریان کاروتید کانولگذاری شد. عصاره کلپوره در دوزهای mg/kg 80 و 40، 20 تهیه و از طریق ورید ژوگولار تزریق میشد. فشار خون، تعداد ضربان قلب و فشار درون بطنی توسط ترانسدیوسر فشار اندازهگیری میشد. نتایج به صورت میانگین ± خطای معیار بیان و 05/0>p معنیدار در نظر گرفته شد. نتایج: کاهش فشار خون ناشی از عصاره معنیدار نبود. عصاره اثری بر تعداد ضربان قلب نداشت. عصاره موجب افزایش معنیدار در Max dp/dt، حداکثر فشار درون بطنی (LVPmax) و کاهش معنیدار Min dp/dt شد ولی بر حداقل فشار درون بطنی (LVPmin) تاثیری نداشت. نتیجهگیری: نتایج حاصل نشان میدهد که عصاره کلپوره اثر اینوتروپیک مثبت بر قلب دارد. عصاره موجب کاهش فشار خون گردید ولی این اثر به وسیله اثر اینوتروپیک مثبت عصاره بر قلب خنثی میشود. عصاره بر تعداد ضربان قلب اثر ندارد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1387/5/30 | پذیرش: 1388/6/31 | انتشار: 1388/12/28