سال 9، شماره 33 - ( 12-1388 )                   سال 9 شماره 33 صفحات 82-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemizadeh Z, Habibi Z, Yousefzadi M, Ashabi M, Heidari-Rikan M. Chemical Composition and Antibacterial Activity of the Essential Oil of Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy, from West Azarbayjan Province. J. Med. Plants 2010; 9 (33) :75-82
URL: http://jmp.ir/article-1-314-fa.html
کاظمی‌زاده زهرا، حبیبی زهره، یوسف‌زادی مرتضی، اصحابی محمد‌علی، حیدری‌ریکان مهناز. بررسی ترکیب‌های شیمیایی و خواص ضدباکتری اسانس مریم گلی گل درشت (Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy) رویش یافته در استان آذربایجان غربی. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 9 (33) :75-82

URL: http://jmp.ir/article-1-314-fa.html


1- جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی ، kazemizadeh@acecr.ac.ir
2- گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید بهشتی
3- گروه پژوهشی اکولوژی و سیستماتیک، پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی
4- گروه شیمی ، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
5- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
چکیده:   (8031 مشاهده)
مقدمه: در کشور ایران تعداد 58 گونه از این جنس رویش دارد که 17 گونه از این تعداد بومی ایران می‌باشد. گیاهان متعلق به این جنس دارای خواص دارویی بوده ودر طب سنتی استفاده می‌شوند. هدف: شناسایی اجزای تشکیل‌دهنده اسانس گونه‌ مریم گلی گل درشت و بررسی فعالیت ضدباکتری آن. روش بررسی: در این تحقیق گونه مریم گلی گل درشت از محل رویش خود در دره مارمیشو ارومیه جمع‌آوری شد. اسانس‌گیری به روش تقطیر با آب انجام شد و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه‌های GC و GC/MS آنالیز و شناسایی شدند. شناسایی ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس، به کمک طیف جرمی، شاخص بازداری و مقایسه آن با شاخص‌های بازداری گزارش شده در منابع صورت گرفت. جهت بررسی خواص ضد‌باکتری از روش انتشار روی دیسک و MIC استفاده شد. نتایج: بازدهی اسانس برای این گونه، 35/0 درصد وزنی- وزنی به ‌دست آمد. تعداد 34 ترکیب (6/97 درصد) اسانس شناسایی شد که - Carryophylleneβ (7/32 درصد) و 1,8 - Cineol (9/18 درصد) ترکیب‌های عمده بودند. اسانس این گیاه بر روی میکروارگانیسم‌های Bacillus Subtilis، Staphylococus araeus و Staphylococus epidermidis اثرات نسبتاً قوی نشان داد. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که مونوترپن‌ها (4/44 درصد) و سزکویی‌ترپن‌ها (0/52 درصد) اسانس این گونه را تشکیل می‌دهند. اثرات ضد‌باکتری می‌تواند به دلیل وجود ترکیب‌ 1,8 - Cineol در اسانس باشد.
متن کامل [PDF 416 kb]   (2926 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1386/8/22 | پذیرش: 1388/6/18 | انتشار: 1388/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb