Kazemizadeh Z, Habibi Z, Yousefzadi M, Ashabi M, Heidari-Rikan M. Chemical Composition and Antibacterial Activity of the Essential Oil of
Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy, from West Azarbayjan Province. J. Med. Plants 2010; 9 (33) :75-82
URL:
http://jmp.ir/article-1-314-fa.html
کاظمیزاده زهرا، حبیبی زهره، یوسفزادی مرتضی، اصحابی محمدعلی، حیدریریکان مهناز. بررسی ترکیبهای شیمیایی و خواص ضدباکتری اسانس مریم گلی گل درشت (
Salvia macrochlamys Boiss. & Kotschy) رویش یافته در استان آذربایجان غربی. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 9 (33) :75-82
URL: http://jmp.ir/article-1-314-fa.html
1- جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی ، kazemizadeh@acecr.ac.ir
2- گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید بهشتی
3- گروه پژوهشی اکولوژی و سیستماتیک، پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی
4- گروه شیمی ، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
5- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
چکیده: (8031 مشاهده)
مقدمه: در کشور ایران تعداد 58 گونه از این جنس رویش دارد که 17 گونه از این تعداد بومی ایران میباشد. گیاهان متعلق به این جنس دارای خواص دارویی بوده ودر طب سنتی استفاده میشوند. هدف: شناسایی اجزای تشکیلدهنده اسانس گونه مریم گلی گل درشت و بررسی فعالیت ضدباکتری آن. روش بررسی: در این تحقیق گونه مریم گلی گل درشت از محل رویش خود در دره مارمیشو ارومیه جمعآوری شد. اسانسگیری به روش تقطیر با آب انجام شد و اجزای اسانس با استفاده از دستگاههای GC و GC/MS آنالیز و شناسایی شدند. شناسایی ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس، به کمک طیف جرمی، شاخص بازداری و مقایسه آن با شاخصهای بازداری گزارش شده در منابع صورت گرفت. جهت بررسی خواص ضدباکتری از روش انتشار روی دیسک و MIC استفاده شد. نتایج: بازدهی اسانس برای این گونه، 35/0 درصد وزنی- وزنی به دست آمد. تعداد 34 ترکیب (6/97 درصد) اسانس شناسایی شد که - Carryophylleneβ (7/32 درصد) و 1,8 - Cineol (9/18 درصد) ترکیبهای عمده بودند. اسانس این گیاه بر روی میکروارگانیسمهای Bacillus Subtilis، Staphylococus araeus و Staphylococus epidermidis اثرات نسبتاً قوی نشان داد. نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان میدهد که مونوترپنها (4/44 درصد) و سزکوییترپنها (0/52 درصد) اسانس این گونه را تشکیل میدهند. اثرات ضدباکتری میتواند به دلیل وجود ترکیب 1,8 - Cineol در اسانس باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1386/8/22 | پذیرش: 1388/6/18 | انتشار: 1388/12/28